03 Kas
2008

Peugeot

407 Coupe ile aslında Laguna eğer Türkiye’ye getirilirse en ciddi rakibi olacak. 2.7lt HDi otomatik (2.7lt 6 silindir 204HP 440NM tork) 63900Euro’luk etiketle satışta. Fiyatınıda hak ediyor.

Partner Tepee 1.6lt HDi 90 Hp 215NM torklu aracı 32075YTL fiyatla satılmakta. Gerek tasarımı olsun gerek içmekanın genişliği olsun güzel bir araç.

Bipper Outdoor, 28800YTL’den 1.4lt 70HP dizel modelini arabileceğiniz farklı bir araç .Bence gereksiz bir araç.

4007 RC Line ise Peugeot’un ilk SUV’mu desek, jip mi desek o tür bir aracı. Premium Pack olarak 88bin YTL’den satılan 2.2lt 156HP 380NM torklu araç 407 coupeden sonra en ilgi çeken araç. Dinamik bir görünüme sahip, özellikle öndeki dev ızgarası onun bir Peugeot olduğunu kanıtlamakta. Araçta Navigasyon sistemide sunulmakta. Ama bu sistem görüleceği gibi sonradan takılmış bir sistem. 2 ve 4 çeker kilitli diferansiyel olarak seçim yapabilme seçeneğinizde mevcut.

207 RC lemans Serisi adlı firmanın 50 adet 44900 YTL tek fiyattan satacağı BMW ile beraber geliştirdiği 1.6lt THP 175HP motor kullanılıyor.

Toyota

– İlk görülen araç dev cüsseli (2 basamak çıkıp araca binebiliyorsunuz.) Land Cruiser 4.5lt V8 D-4D 265PSlik motorla ilerlemekte.

– Tabiyki ilk kez yakından gördüğüm Prius modeli de ilgi çekiciydi. Papatyalarla süslenmişti. Bi an New Beetle geliyor insanın aklına ama iç meknada herhangi bir çiçek bulamıyorsunuz. 🙂 Aracın 2009 yılının ikinci yarısında Türkiye’de satılacağını söylediler. Bu gelecek araç makyaj görmüş araç olacakmış yani gerçekten 2009 model Toyota Prius. Ama benim bildiğim yeni Prius 2010 yılında çıkacak. 1.5lt benzinli motora 50kwlık elektrikli motor 400NM torkuyla eşlik etmekte. Elektrik motoru Lityum iyon bataryasından aldığı 201Voltluk enerjiyi elektrik motoruna iletmek için 550volta yükseltmekteymiş. Araçta ayrıca otomatik park asistanı, MMT şanzıman (Bildiğim ilk Priuslarda aşırı ısınma nedeniyle bu şanzıman arıza yapıyordu. Bu versiyonda bu tür hataların olmadığı bildirildi.) Ayrıca can alıcı soru olarak bilgisayarı yani sürücü tarafından görülecek ayrıntıların Türkçe menülü mü olacağını sordum eğer firma tabuları yıkarsa Türkçe menülü şekilde geleceği söylendi. Lityum iyon batarya sisteminin 8 yıl kullanma garantisi olduğu ve bu sayede 8 yıl boyunca herbir sorunda garantinin devreye gireceğini bilmek gerçekten güzel.

– Bunların dışında araç hakkında fazla detaylı soru soramadım – daha doğrusu sormadım aklıma gelmedi o anda. Aracın içine oturduğunuzda direksiyon ile aranızda 50cm boşluk var ayrıca ön cam o kadar öne doğru uzatılmışki aracın önünü görebilmeniz imkansız. İlginç bir araç olacak. gelmesini 4gözle bekliyorum..
NOT: O dev ekranda Navigasyon sistemi olmayacakmış…

Auris modeli ise baş köşedeydi ve sürekli dönüyordu. Mankende 3 tur döndükten sonra aşağı inip dinleniyordu… 🙂

Avensis ve Yaris SOl versiyonlarıda diğer görülesi araçlardandı.

Suzuki

– Bildiğiniz gibi pek fazla modeli olmayan bir marka. SX4 Sedan ve HB versiyonları 1.6lt 107HP 145NM torklu olarak satılıyorlar.

– Fuara getirilen ama henüz ne idiğü belirsiz model Splash ise 1.2lt motorlu olduğunu öğrendim ve 2009 Martta satışta olacakmış. Pek bir şey beklememk gerekiyor araçtan. Dev bir hız göstergesi mevcut, hemen üstünde ise küçük bir devir göstergesi yerleştirilmiş.

Grand Vitara modelleri dışında deniz motoru ve 2 adette motosiklet modeliyle fuardaydılar. Motosikletlere bakamadım çünkü onlar hakkında en ufak bir bilgim dahi yok..

FOrd

Ford Focus ile başlayalım. 1.6lt 109HP 240NM lik versiyonuyla fuarda idi. Standın bir özelliği ise araçların teknik ve donanım bilgileri dokunmatik ekranlardan öğrenebiliyordunuz.

Yeni Fiesta ise övgüyü haketmekte. 1.4lt 96HP 128NM torklu versiyonları getirilen aracın aslında dizel seçenekleri de mevcut. Lansman paketi dahilinde donanıma (yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, kendiliğinden kararan dikiz ayna, hız kontrol sistemi, 16″ alüminyum alaşımlı jantlar, karartılmış arka cam) eklenmişler. Yani fiyata dahil.

Ford Mondeo‘da tüm görkemiyle oradaydı. Ben bu aracı gerçekten seviyorum. özellikle dev lcd ekranı karşınızda görüyorsunuz ya orda iş bitiyor.

Ford Kuga ise firmanın ilk SUV olmasına karşın hiç sırıtmıyor gayet güzel ve özenle yapılmış. 2.0lt 136HP 320NM torklu dizel seçenekle satışta.

S-Max ise firmanın diğer sevdiğim modeli. Neden sevdiğimi anlamışsınızdır. Ondada dev bir LCD ekran mevcut. Araç gerçekten oturaklı ve oldukça rahat. İnsanın alası geliyor.

– Makyajlanmış C-Maxta orada. C harfi kırmızıya dönüşmmüş. 1.6lt dizel motorla halen satışta.

– Standta ayrıca ralli parkurlarında yarışan yada yarışacak olan Fiesta RallyeCar’da bulunuyor.

Sayfalar: 1 2 3 4

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

5 Yorum - 5. İzmir Autoshow (Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı)Yorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi