25 Eki
2008

– Pist Şampiyonasının son ayağı olan yarış İzmir yarış Pistinde 25-26 Ekim 2008 tarihlerinde yapıldı. 24EKim Cuma günü anteremanları yapılan yarışın 25 ve 26sında ise 1. ve 2.yarışları yapılarak son bulacak. Maxi, Super, Amatör 1600, Castrol GT Challange Porsche Cup ve Safari Cup olmak üzere gruplarda yarıştılar. Detaylar yazının devamında..

25 Ekim 2008 : Bugün en ilgi çeken yarışlar Castrol GTde yarışan Porsche araçlar (bol speen ve yarış sonuna kadar değişen sıralaması) ve Safari Cupta yarışan Honda Type Rlardı. Ayrıca Borusan Motorsport takımının BMW 3.20 i aracı, Türkiyeyi WTCC de temsil edecek olan Aytaç Biter, Pist Şampiyonasında aracını deneme fırsatı yakaladı.

26 Ekim 2008 : Pazar günü yapılan tüm yarışların görüntülerini Otomot Televizyonumuzun 16.bölümünden takip edebilirsiniz. Ayrıca Pist Aktivitesi olarak Opel Performans Takımının getirdiği Opel Vectra 3.2 GTS aracı ile , yarışları izlemeye gelen seyirciler yolcu koltuğunda pistte 1 tur dolaşma şansına sahip oldular. Yarıştan çekilen fotoğraflar ve Pist Etkinliği ile sizleri başbaşa bırakıyorum…

Yarış Sonuçları

– Altı ayaktan oluşan 2008 Türkiye Pist Şampiyonası’nın son ayağı 25 -26 Ekim 2008 tarihlerinde İOK (İzmir Otomobil Kulübü) organizasyonuyla İzmir Autodrom Yarış Pisti’nde koşuldu.
Super Grup ve Maxi Grup kategorilerindeki yarışların yanı sıra Amatör Pist Grubu, Safari Cup ve Castrol Gt Cup Challenge yarışlarının da start aldığı şampiyona, Türkiye Pist Şampiyonası’nın son ayağı olması itibariyle büyük mücadeleye sahne oldu.

– Türkiye Pist Şampiyonası Super Grup 1.yarışında Borusan Otomotiv Motorsport’tan Aytaç Biter yarışı birinci sırada bitiren isim olurken, Biter’i, Opel Performance Türkiye pilotlarından Alptekin Işıkalp izledi. Super Grup’un ikinci yarışında da birincilik ve ikincilik podyumundaki isimler değişmedi.
Şampiyonanın, Maxi Grup 1.yarışında ise Castrol DC Racing Team’den Cenk Ceyişakar birincilik podyumundaki isim olurken, ikinci sırada Ümit Ülkü yer aldı. Üçüncü sıradaki isim ise yine Castrol DC Racing Team’den Can Çoker oldu Maxi Grup 2.yarışında da birinciliği ve ikinciliği kazanan isimler değişmedi.
– Amatör Grup yarışında ise Cıtroen Saxo’su ile Cengiz Artam birincilik podyumundaki isim oldu. Fıat Palıo’ları ile yarışan Serkan Atlı ve Fatih Yavuz ise ikinci ve üçüncü sıradaki isimler oldular.
Castrol Gt Cup Challenge 1.yarışında, 15 tur sonucunda Mürşit Unat yarışı ilk sırada bitiren isim oldu. Unat’ı Cenk Ceyişakar ve Ümit Ülkü izledi. 20 turluk ikinci yarışın mücadelesi sonucunda ise birincilik podyumundaki isim bu sefer Cenk Ceyişakar olurken, ikincilik podyumundaki isim bir önceki yarışın üçüncüsü olan Ümit Ülkü oldu. Can Çoker ise yarışı üçüncü olarak tamamladı.
Safari Cup 1.yarışında Ünal Şenbahar birinci, Cem Bilgiç ikinci, Anıl Sevgili ise üçüncü sırada podyum gördüler. Kupanın 2.yarışında ise bu sefer Hasan Tansu birinci olurken, Tansu’yu Ekrem Vardar ve Ünal Şenbahar ikinci ve üçüncü sırada izledi.
– 6. Ayağın bütün yarışları sonunda Türkiye Pist Şampiyonası’nın şampiyonları belli oldu. Türkiye Pist Super Grup Şampiyonu, İzmit Körfez’deki 5.Ayak yarışında şampiyonluğunu garantileyen Aytaç Biter oldu.

– Türkiye Pist Şampiyonası Maxi Grup Şampiyonu ise Cenk Ceyişakar oldu.
– Türkiye Pist Amatör Grup Birinciliğini ise bu sezon beş yarışta galibiyete ulaşan Berk Hakgüder kazandı.
Castrol Gt Cup Challenge kupasının şampiyonu ise kupanın 5.ayağında aldığı sonuçla İstanbul Park’ta şampiyonluğunu garantileyen Mürşit Unat oldu.
– Safari Cup’ın şampiyonu ise Ekrem Vardar oldu.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi