23 Ağu
2008

– 22 Ağustos 2008 saat 20:00 civarında fuarın açılışındaydık. Otomot TV için çekimler yaptık ama o zifiri karanlıkta nasıl çıktık hiçbilmiyorum. belkide bu bölümü hiç yayınlamayacağız. O nedenle bende çektiğimiz resimlere dayanarak, gezdiğimiz araç standlarını ve kurcaladığımız araçları sizlere iletmeye çalışacağım. Fuar yine bildiğimiz fuar. Hiçbir şey yok….

Detaylı bilgiye Otomot TV Bölüm 9‘u izleyerek ulaşabilirsiniz.

– Öncelikle ilk işimiz olan otomobil standlarını gezdik. Sırasıyla ISUZU, IKCO, Ssangyong, Tantarini LPG. Gezemediğimiz standlar ise nedense içeride bayi toplantısı var diyip içerde kimsenin olmayışıydı. Ne gariplikse madem bayi toplantısı yapacaksın neden stand açıyorsun neden başına onca görevli dikiyorsun. De get… Zaten fuarda gezecek yer yok – bide bu standları gezemeyince içersinde hiçbir şey kalmıyor. Boş boş duruyorsun – etrafına bakıyorsun….

– IKCO Samand ve Ssangyong’un tüm modellerini kurcalama fırsatımız oldu. ISuzu minibüslerinin içini bile gezdik kimse hiçbir şey demedi.

– Samand markasıyla başlayayım. İranın en büyük otomobil üreticisi olan firma Samand modelini Türkiye’de satşa sundu. Halen kapalı kutu olan bu araçlar henüz uygun fiyatları olmasına rağmen pek tutulmadılar. Pek yollarda da göremiyoruz. Araç Peugeot motoru ve bilimum Peugeot parçalarından oluşmakta. Bagajı oldukça geniş. Sürücü koltuğuna oturduğunuzda pek hoş bir görüntüyle karşılaşmıyorsunuz. Göstergeler oldukça iri olması avantaj sağlarken, orta konsol, direksiyon simidi ve üst konsoldaki kaplama ve kullanılan plastikler pek güzel gözükmüyor. Özellikle direksiyon sanki elimde kalacak izlenimi doğurdu. Vitesler aynı bizim eski düldüldeki gibi kemikli geçiyor. Çok güzelde garçgurç sesler çıkarıyor. Orta konsoldaki hem itmeli kumanda kolları ile hem digital göstergeler tam bir tezat. Yaptıysan hepsini tek bir konsolda topla değilmi. Sanki raf sistemi yapmışlar burası klima, burası cd çalar burası yol bilgisayarı.

– Kısaca ben pek beğenmedim doğrusu. Gerçi aracı çalışırken – herhangi bir test izlenimim olmamasına karşın dış ve iç mekanı beni pek bağlamadı…

– Ssangyong markasına geçelim. Zaten topu topu 2 firma vardı fuarda. Yada biz karanlıktan diğer firmaları göremedik. Tüm araçlarının kaputlarına kadar incelemenize izin veriyorlar. Her modele bindik. Bu markanın araçlarında tek beğenmediğim tarafı iğrenç ötesi tasarlanan arka bölümleri. Birinde arkadan ek yapılmış gibi , diğerinde testere ile kesilmiş gibi bir tasarım anlayışı nedendir bilemiyorum. Ama şöyle bir gerçek var. İç mekanları gerçekten derli toplu. Hepsinde navigasyon sistemi mevcut. Hepsi otomatik vites ile getirilmişler. Direksiyon simidi, göstergeler, orta konsol, iç döşemeleri hiç sırıtmıyor ve gayet başarılı.

– Bu araçları en azından test sürüşü yapmasamda ilk izlenim olarak ne kötü nede iyi , alınabilir araçlar olarak görüyorum. Bundan sonrada hiçbir aracı görmeden – dokunmadan- koltuğuna oturmadan önyargıda bulunmayacağım.

– LPG firmaları, Jant firmaları, İnci akünün güneş aracı, İzmirin yeni otobüsleri (nedense içeri bile alınmıyorsunuz. Süs olsun diye koymuşlar.) ve bir adet itfaiye aracı yer alıyor. Başka da bir şey yok.

İyi akşamlar, iyi fuarlar….

(Fotoğrafları düzenledikten sonra ekleyeceğim..)

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi