25 Mar
2010

– 3.sü düzenlenen Busworld organizasyonu Busworld Turkey ile 2010 yılında Türkiye’de gerçekleştiriliyor. 25-28 Mart 2010 tarihleri arasında İstanbul Expoda gerçekleştirilen fuar, yolcu taşımacılığı ile ilgili taleplerinin arttığı bölgemizde yol güvenliğini ve çevre korumayı artıracak olan yeni araç teknolojilerinin tanıtılması, çeşitli çevreci organizsyonlar beraber güvenli, çevre ve tüketici dostu, huzurlu ve konforlu yolcu taşımacılığı hakkında son yeniliklerin izlenebileceği bir platform. Yazının devamında Basın Bültenine ulaşabileceğiniz Temsa Global standadından bilgileri sunacağım.

Fuar Adı: Bus World 2010
Tarih: 25-28 mart 2010
Yer: İstanbul Expo Center Hall 1-2
Web Adresi:
http://www.busworldturkey.com
http://www.busworld.org/

Temsa Global Standı ve Yenilikleri

– Busworld’un Türkiye ayağında segmentlerinde öncü olan 5 modeli ile fuara katılım göstermekte.
– Fuarda lansmanı yapılan PRESTIJ Super Deluxe’un Euro 4, TEMSA Argede tasarlanan AVENUE’nun Dizel ve CNG modelleri, yenilenen Yeni SAFİR ve dış pazara yönelik üretilen TOURMALIN IC tanıtıldı.
– Temsa Global’in Başarının 3 temel taşı olarak “sürdürülebilirlik”, “inovasyon” ve “marka değeri” ilkeleri ön plana çıkarıldı.
– AVENUE modeli ile toplu taşıma tercih edilerek nasıl zararlı gaz atımının azalacağı, akaryakıt tüketiminin azaltılacağı ve en büyük sorun olan trafiğin bu sayede rahatlayacağı üzerinde duruldu.
– Faaliyet gösterilen pazarlardaki iş kollarını geliştirmeye yönelik sürdürülen Türkiye Otobüsçüleri Geliştirme ve İyileştirme (TOGİ), İdeal Servis Taşımacılığı (İdeas), EBT (Efficient Bus Transportation) projelerinden, TEMSA Kaptanlar Kulübü, Ayın Kaptan Şoförü gibi sektörün profesyonelleri için gerçekleştirilen çeşitli kurumsal sosyal projeleri hakkında bilgiler verildi.

Fuar Programı:

Çarşamba, 24 Mart BASIN GÜNÜ (Sadece Basın Mensuplarına Açıktır)
09:30 – 10:15 – MERCEDES firmasının Kahvaltı ikramı
10:30 – 11:00 – MERCEDES / Sunum
11:15 – 11:45 – BMC / Sunum
12:00 – 12:30 – OTOKAR / Sunum
12:45 – 13:15 – TEMSA / Sunum
13:30 – 14:30 – ISUZU firmasının Öğle Yemeği ikramı
14:45 – 15:15 – ISUZU / Sunum
15:30 – 16:00 – BREDAMENARINIBUS / Sunum
16:15 – 16:45 – ISOTLAR / Sunum

Perşembe, 25 Mart FUARIN BİRİNCİ GÜNÜ
AÇILIŞ TÖRENİ
Organizatörlerin “Hoşgeldiniz!” konuşmaları
11:30 – 11:40 – Sn. Bekir ÇAKICI, Genel Müdür, HKF Fuarcılık A.Ş.
11:40 – 11:50 – Sn. Marc VANDENBOSSCHE, Başkan, Uluslararası Busworld
11:50 – 12:00 – Sn. Graham SMITH, Başkan Yardımcısı, IRU (Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği)
Konuşmacılar
12:00 – 12:10 – Sn. Rüştü TERZİ, Başkan, TOFED (Türkiye Otobüsçüler Federasyonu)
12:10 – 12:20 – Sn. Rıfat HİSARCIKLIOĞLU, Başkan, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) (Teyit edilecek.)
12:30 – BUSWORLD TURKEY Açılış Töreni
12:35 – 13:00 – Fuar Turu
13:00 – 14:00 – VIP Yemeği
14:30 – 17:30 – Birinci Avrupa – Asya Otobüs Forumu (IRU)
17:30 – 18:00 – IRU’nun “Akıllı Adım” Kampanyasının Basına Tanıtımı
19:00 – 22:00 – Hoşgeldiniz Kokteyli

Cuma, 26 Mart FUARIN İKİNCİ GÜNÜ
14:00 – 16:30 – TOFED’in ‘Türk Otobüs Sanayisindeki Sorunlar ve Çözümleri’

PANEL
Panel Üyeleri:
Rüştü TERZİ, Başkan, TOFED
Mevlüt ILGIN, Genel Sekreter, TOFED
Metin TIRIŞ, Başkan Yardımcısı, TOFED

Cumartesi, 27 Mart FUARIN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ
14:00 – 16:30 – TÖHOB’un ‘Kentiçi Ulaşım ve Toplu Taşım’ adlı FORUM

Pazar, 28 Mart FUARIN DÖRDÜNCÜ VE SON GÜNÜ
19:00 – – Kapanış

Basın Bülteni 24 Mart 2010

“TOPLU TAŞIMA İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM KALİTESİ VE ÇEVRESEL DUYARLILIK HEDEFLİYORUZ”
TEMSA’nın Busworld Turkey 2010 Fuarı’nda düzenlediği basın toplantısında markanın gelişimi ve Temsa Global’in sektörde üstlendiği misyonlar paylaşıldı. Toplantıda ayrıca Euro 4 PRESTIJ Super Deluxe’un lansmanı da gerçekleşti.

Temsa Global’in otobüs ve midibüste ‘bağımsız üretici‘ kimliği ile faaliyet gösterdiği markası TEMSA, İstanbul Expo Center’da düzenlenen Busworld Turkey 2010 Otobüs Fuarı’ndaki yerini aldı. TEMSA, dünyanın en prestijli otobüs endüstrisi fuarı Busworld’un Türkiye ayağında segmentlerinde öncü olan 5 modeli ile gücünü ortaya koydu.

Pazar liderliğini bırakmayan PRESTIJ Super Deluxe’un Euro 4 lansmanının da yapıldığı fuarda ayrıca TEMSA Arge’de tasarlanıp hayata geçirilen yeni nesil toplu taşıma aracı AVENUE’nun Dizel ve CNG modelleri de tanıtıldı. Gerek şehirlerarası yolcu taşımacılığında gerekse turizm alanındaki iddiası ile yenilenen Yeni SAFİR’in yanı sıra dış pazara yönelik üretilen TOURMALIN IC de sektör profesyonellerinin beğenisine sunuldu.

Başarımızın 3 Kilit Noktası Var
TEMSA, fuar kapsamında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan’ın da katılım gösterdiği toplantıda TEMSA markasının gelişimi ve Temsa Global’in sektörde üstlendiği misyonlar paylaşıldı.

Gerçekleştirilen basın toplantısında sektörünün öncü kimliğine sahip bir marka olduklarını belirten Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan, başarılarının “sürdürülebilirlik”, “inovasyon” ve “marka değeri”ne bağlı iş yapış modelleri ile arttığını belirtti. Buldurgan şöyle konuştu;

“Ait olduğumuz Sabancı Topluluğu’nun iş yapış modeli olan “sürdürülebilirlik”i Temsa Global olarak biz de tüm süreçlerimizde uyguluyoruz. 23 yıllık markamızın başarısını ve gücünü gelecek nesillere aktarmak ve aynı zamanda onlara ekonomik, toplumsal ve çevresel değerleri koruyarak yaşanabilir bir dünya yaratabilmek için bu modeli önemsiyoruz. Bu alanda attığımız en somut adım AVENUE’dur. Çevreye dağılan zararlı atık gaz emisyonunu düşüren toplu taşıma sistemleri için sektöre yenil nesil aracımız AVENUE’yu sunduk. Avrupa Birliği standartlarına uygun şekilde tasarlanan Avenue sürdürülebilirliği sağlayan temel değerlerden hayata geçti. Biz geleceğe ekonomik ve temiz havaya sahip bir yaşam bırakmak için çalışmalara devam ediyoruz. Buldurgan, sadece ulaşım konusunda toplu taşımacılık tercih edilerek çevreye zararlı atık gaz emisyonunun %60’a varan oranlarda düşebileceğini, araçlarda kullanılan yakıt tüketim oranlarının %80’e varan oranlarda azalacağını, daha çok insan toplu taşımayı tercih edince, dünyadaki tüm büyük kentlerin en büyük problemi olan trafik sıkışıklığının yarı yarıya azalabileceğini belirtti. Buldurgan, “bu gerçekten hareketle konu hakkında tüm bireylerin, kurumların ve belediyelerin toplumsal duyarlılıkla hareket etmesinin çok büyük pozitif etki yaratacağına inanıyorum” dedi.

Sadece Markamız İçin Değil Sektör İçin de Misyonumuz Var
Mehmet Buldurgan ayrıca Temsa Global’in, marka, tedarik zinciri kalitesi ve sınai mülkiyet haklarının yanı sıra, önemli birkaç konuyu daha kendisine misyon edindiğini ifade etti. Buldurgan bu konuda şöyle konuştu; “Türkiye’de ihalelerde, salt olarak satın alma maliyeti değerlendirilmekte. Gelişmiş ülkelerde, artık satın alma maliyetlerinin yanı sıra topluma sağlanan katma değer ve yaşam boyu maliyetler dikkate alınıyor. Çevresel faktörler, kullanım kolaylıkları ve engelliler için geliştirilmiş çözümler gibi konular da her geçen gün daha fazla önem kazanmakta. Biz çevreci ve kullanım kolaylığı sunan ürünlerde öncü olup sektörün de kamuoyunu bu yönde bilgilendirmesi konusunda daha aktif olmasını sağlamayı hedefliyoruz”.

TEMSA Logosunu Taşıyan Her Ürün Yeni Bir Dönem Başlatıyor
Mehmet Buldurgan ardından söz alan TEMSA Otobüs Yurtiçi Pazarlama Müdürü Mehmet Çıkıncı, sektörün beklentilerine yönelik araçlar ürettiklerini, üretilen her aracın segmentinde öncü olduğunu ve TEMSA logolu her ürünün sektör çıtasını biraz daha yükselttiğini belirtti. Fuarda yer alan ürünlere yönelik bilgi veren Çıkıncı şöyle konuştu;
Burada dizel ve CNG modellerini sergilediğimiz AVENUE kendi sınıfında düşük yakıt tüketimi, sağlamlık ve yolcu konforunda öncü bir kimliğe sahip. Öte yandan 13 metrelik Yeni SAFİR, eski versiyonunun yerine, hem şehirlerarası ulaşım hem de turizm ve kısa mesafe ulaşım göz önünde bulundurularak yeniden üretildi. Yeni SAFİR, yüksek yolcu konforunun yanı sıra dayanıklı, güçlü ve ekonomik motorunun sağladığı düşük yakıt tüketimi ile de “Otobüs sana çalışsın” dönemini başlatıyor. Bu aracımızın 54 koltuk opsiyonu ile yine iç pazarda kendi sınıfında tek olma özelliğine sahibiz. Bu özellikleri, TEMSA logolu her aracın sektördeki öncü ve fark yaratan kimliğini bir kez daha belirtmek için paylaşmak istedim. TEMSA her zaman yenilikçi ve öncü olmaya devam edecek”.

Busworld Turkey 2010’da ilk kez görücüye çıkan Euro 4 PRESTIJ Super Deluxe’un 2008 ve 2009 yıllarında olduğu gibi 2010 yılında da kendi segmentinde lider olmaya aday olduğunu belirten Mehmet Çıkıncı, “Euro 4 motorla yenilenen PRESTIJ sınıfının en hafif aracı. Öte yandan kendi segmentinin en üstün özelliklerini taşıyor. Pazarın beklentilerini karşılayacak bu aracı sektörle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Özellikle yurtdışı pazarda, kısa mesafe ulaşım konusunda tercih edilen TOURMALIN IC modeli hakkında da bilgi veren Çıkıncı, sadece ürünlerle değil, faaliyet gösterdikleri pazarlardaki iş kollarını geliştirmeye yönelik sürdürdükleri Türkiye Otobüsçüleri Geliştirme ve İyileştirme (TOGİ), İdeal Servis Taşımacılığı (İdeas), EBT (Efficient Bus Transportation) projelerinden de bahsetti. Ayrıca TEMSA Kaptanlar Kulübü, Ayın Kaptan Şoförü gibi sektörün profesyonelleri için gerçekleştirilen çeşitli kurumsal sosyal projeleri hakkında da bilgi verdi.

Fuar, AVENUE Teslimatına da Ev Sahipliği Yaptı
Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan’ın da katılımı ile gerçekleşen teslimat töreninde; Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a 9 adet TEMSA AVENUE teslimatı yapıldı.

Bilgi için: Soylu ve Cengiz Danışmanlık

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi