– 1,5 yıldır Bursa’dan geçerken Fiat Bayisinde duran o kamuflajlı araç, 1-2 ay öncesine kadar fabrikada yarı kamuflajlı üretim bandında yer alan fotoğraflarının ardından artık kamuflajsız olarak yollarda baş gösterecek. İşte Türkiye’nin Gururu, Sınıfının En Konforlusu Bursalı Yeni Fiat Doblo Yollara Çıkmaya Hazır.

Satır Başları:
– 2000 yılından bu yana 1 milyon adete yakın toplam üretim.
– Tofaş’ın Bursa’deki fabrikasında yılda 120 bin adetten fazla üretilerek 50’den fazla ülkeye ihraç edilecek.
– Mevcut Fiat Doblo modelinden tamamen farklı olarak, yepyeni bir platform üzerine sınıfının konfor ve müşteri beklentileri göz önüne alınarak sıfırdan geliştirilen yeni Fiat Doblo, 400 milyon Euro’luk bir yatırımla Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasının bantlardan inmeye hazır hale geldi.
– Fikri mülkiyet hakları Minicargo projesinde olduğu gibi Tofaş’a ait olan yeni Fiat Doblo, 2010 yılının Şubat ayına doğru Avrupa pazarlarında kademeli olarak satışa sunulacak.
– 2755 mm’lik aks mesafesiyle sınıfının en uzunu unvanına sahip olan yeni Fiat Doblo, 790 litrelik bagaj hacmu sunabilmekte.
– Kabin içinde 7 kişiye kadar oturma alanı sunabilen ve çok sayıda eşya saklama haznesine sahip yeni Fiat Doblo’da elektrikli arka camlardan her bir yolcu için ayrı ayrı ayarlanabilen otomatik klimaya kadar birçok konfor unsururu yer almakta.
– 4 Motor Seçeneği ve Start&Stop Sistemi
– İlk etapta biri benzinli ve üçü dizel olmak üzere toplam dört motor seçeneğiyle üretilecek.
Motor Seçenekleri: (Euro 4 ve Euro 5 normlarına uygun)
– 1.4 litre 95 HP benzinli
– 1.3 litre 90 HP Multijet
– 1.6 litre 105 HP Multijet
– 2.0 litre 135 HP Multijet
– İlerleyen dönemde Fiat’ın otomatikleştirilmiş maunel şanzıman sistemi Dualogic ile donatılmış olarak yeni bir dizel ünite de donanıma katılacak.
Start-Stop sistemi opsiyonel olarak alınabilecek.
– Bu sınıfta bir ilk olarak çift-bağlantılı tam bağımsız arka süspansiyon sistemi ile donatıldı.
– Ek olarak denge kontrolü için EBD’li ABS, yokuş kalkış yardımcısı Hill Holder ve ESP sistemlerine de yer veriliyor.
– Arka koltuklar için ayrı üfleme kanallı otomatik klima, hız sabitleyici, park sensörleri, Blue&Me eller serbest (Hands-free) sistemi ve Türkiye’de bu sınıfta bir ilk olarak Türkiye haritalı “Blue&Me TomTom” entegre navigasyon (Yön bulma) sistemi diğer donanım kalemlerini oluşturmakta.
– İtalyancanız var ise http://www.fiatdoblo.it/informazioni.asp adresinden de bilgi alabilirsiniz.
– Güzel olmuş daha ne denebilir ki…

Basın Bülteni

İşte Türkiye’nin Gururu, İşte Yeni Fiat Doblo! Sınıfının En Konforlusu Bursalı Yeni Fiat Doblo Yollara Çıkmaya Hazırlanıyor!

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen ve dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen hafif ticari araç segmentinin ödüllü temsilcisi Fiat Doblo’nun yeni nesli, resmen gün ışığına çıktı. Ulusal pazarda 220 bin adete yaklaşan satış başarısı gösteren ve 2000 yılından bu yana 1 milyon adete yakın toplam üretimiyle dikkat çeken Fiat Doblo’nun yeni nesli, gerek İtalyan estetik anlayışını yansıtan tasarımı, gerek sınıf standartlarını aşarak binek otomobil konforu sunan ve teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor. Tofaş’ın Bursa’deki fabrikasındaki bantlandan inerek tüm dünyayı fethetmeye hazırlanan yeni Fiat Doblo, yılda 120 bin adetten fazla üretilerek 50’den fazla ülkeye ihraç edilecek!

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında 2000 yılından bu yana 1 milyon adete yaklaşan üretimiyle dikkat çeken Fiat Doblo’nun yeni nesli, uzun süredir Türkiye ve İtalya başta olmak üzere birçok ülkede devam eden kapsamlı test ve geliştirme sürecinin ardından gerçek yüzünü gösterdi. Mevcut Fiat Doblo modelinden tamamen farklı olarak, yepyeni bir platform üzerine sınıfının konfor ve müşteri beklentileri göz önüne alınarak sıfırdan geliştirilen yeni Fiat Doblo, 400 milyon Euro’luk bir yatırımla Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasının bantlardan inmeye hazır hale gelmesiyle dikkat çekiyor. Fikri mülkiyet hakları Minicargo projesinde olduğu gibi Tofaş’a ait olan yeni Fiat Doblo, 2010 yılının Şubat ayına doğru Avrupa pazarlarında kademeli olarak satışa sunulacak.

Yeni Platform, Şık Tasarım, Büyüyen Boyutlar!

Yeni ve modern hatlara sahip tasarımıyla dikkat çekmeyi başaran Fiat Doblo, hem profilinde hem de arka bölümdeki evrimsel değişikliklere ek olarak karakterini belirleyen yeni yüz tasarımıyla da fark yaratıyor. Gövdeyle mükemmel bir şekilde bütünleşen tamponlar ve yeni tip büyük ızgara ile bombeli kaput tasarımı ile sofistike özellikleri harmanlanan yeni Fiat Doblo, belirgin tekerlek boşluk kemeri ve eğimli omuz kuşaklarıyla güçlü ve atak bir yapı sergiliyor. Bagaj kapağının temel çizgileri, kolay erişebilirliği ve oldukça geniş bagaj bölümünün boyutlarını vurgularken, D sütununa konumlandırılmış dikine arka farlar ve geniş arka cam cam, yeni Fiat Doblo’ya zerafet katıyor.

Sınıfının en iyisi” hedefiyle yollara çıkacak olan yeni Fiat Doblo, üstünde yükseldiği yeni platformunun avantajlarını kullanıcılarına yansıtacak. 2755 mm’lik aks mesafesiyle sınıfının en uzunu unvanına sahip olan yeni Fiat Doblo, 790 litrelik bagaj hacmu sunabilmesiyle de dikkat çekiyor. Kabin içinde 7 kişiye kadar oturma alanı sunabilen ve çok sayıda eşya saklama haznesine sahip yeni Fiat Doblo’da elektrikli arka camlardan her bir yolcu için ayrı ayrı ayarlanabilen otomatik klimaya kadar birçok konfor unsuruna da yer veriliyor. Yeni Fiat Doblo, bu özellikleriyle hem aileler hem hobi sahipleri hem de sık seyahat eden kişiler için ideal çözüm anlamına geliyor.

4 Motor Seçeneği ve Start&Stop Sistemi!

Yeni Fiat Doblo, ilk etapta biri benzinli ve üçü dizel olmak üzere toplam dört motor seçeneğiyle üretilecek. Motor yelpazesinin tek benzinli motor seçeneğini oluşturan 1.4 litre 95 HP’lik benzinli güç ünitesi dışında Multijet teknolojili 1.3 litre 90 HP, 1.6 litre 105 HP ve 2.0 litre 135 HP’lik turbo dizel motorlar görev yapacak. Bununla birlikte ilerleyen dönemde Fiat’ın otomatikleştirilmiş maunel şanzıman sistemi Dualogic ile donatılmış bir başka turbo dizel motor seçeneği daha motor yelpazesine katılacak. Euro 4 ve Euro 5 normlarına uygun üretilen Yeni Fiat Doblo’nun motorları otomobil rölantideyken motoru da durduran Start&Stop (Çalıştır&Durdur) mekanizmasıyla da alınabilecek. Bu teknoloji ile donatılan Doblo versiyonları şehir içinde %10’a varan yakıt tasarrufu ve düşük karbondioksit salınımı değerleri sunacak.


Otomobil Konforu Sunan Süspansiyon Sistemi Sadece Yeni Fiat Doblo’da!

Fiat Doblo’nun yeni nesli, bu sınıfta bir ilk olarak çift-bağlantılı tam bağımsız arka süspansiyon sistemi ile donatıldı. Bu güne kadar sadece üst sınıf otomobillerde görülen bu sistem sayesinde araç her türlü yol yüzeyi ve yük koşulunda mükemmel seviyede yol tutuşu ve sınıfının standartlarının ötesinde konforu birarada sunuyor. Ayrıca Yeni Doblo’da bu özelliklere ek olarak maksimum denge kontrolü için EBD’li ABS, yokuş kalkış yardımcısı Hill Holder ve ESP sistemlerine de yer veriliyor.

Yeni Fiat Doblo’da pasif güvenlik seviyesi daha da geliştirilirken, ön hava yastıkları ve yenilikçi ön yan hava yastıkları sayesinde araç, en yüksek pasif güvenlik seviyelerini gerçekleştirecek şekilde tasarlanmıştır. Bununla birlikte yenilikçi ön yan hava yastıkları hem baş hem göğüs için koruma sağlamaktadır. Ayrıca yeni Fiat Doblo, ideal kabin konforu ve sürücünün dikkatini yoldan ayırmaması için de birçok donanım sunuyor. Bunlar arasında arka koltuklar için ayrı üfleme kanallı otomatik klima, hız sabitleyici, park sensörleri, Blue&Me eller serbest (Hands-free) sistemi ve Türkiye’de bu sınıfta bir ilk olarak Türkiye haritalı “Blue&Me TomTom” entegre navigasyon (Yön bulma) sistemi sayılabilir.

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.

Güncelleme: 22 Aralık 2009 Saat:11:17

– Tofaş CEO’su Ali Pandır, hem üretimine hem ihracatına start verilen yeni Fiat Doblo’nun 2010 yılının Şubat ayında hem Cargo hem Combi karoser seçenekleriyle Türkiye’de satışa sunulacağını açıkladı.
– Fikri mülkiyet hakları Minicargo projesinde olduğu gibi Tofaş’a ait olan yeni Fiat Doblo, 2010 yılının Şubat ayında Türkiye’de satışa sunulacak.

2010 Fiat Doblo Bilgi Ekranı

2010 Fiat Doblo : Şu an bu yazıyı okuyorsunuz.
Yeni Fiat Doblo Yollara Çıkıyor : Genel haber başlığı…
2010 Fiat Doblo Lansman : Lansman programı ve detaylı bigliyi alabilirsiniz.
2010 Fiat Doblo Lansman 1.Gün : Lansman 1.gün hakkında bilgileri alabilirsiniz.
2010 Fiat Doblo Lansman 2.Gün test sürüşleri hakkında detaylı bilgi

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

2 Yorum - 2010 Fiat DobloYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi