04 Nis
2010

2008 – 2009 BÖ! derken 2010 yılı bambaşka bir BÖ! organizsyonu ile bizleri şaşırmayı sürdürdü. 3.yılında olan bu organizasyon daha 1 yıl öncesine kadar değer bile verilmeyen Blog sitelerinin ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu bize kanıtlamış durumda. BÖ! gibi bir kısaltmaya sahip olsada Blog Ödülleri her ne kadar yerden yere vurulsada, Blog yazanları tanıştırması – yarışmacıları 1 ay süren heyecana boğması ile ilk ve tek olma özelliğini sürdürmekte. Organizsyon başındakilerin de bu işe ne kadar değer verdiklerini sponsor ve yapılan işin ne kadar düzenli yapıldığına bakarak anlayabiliyoruz.

– Yazının devamında Blog Dergisi için gönderdiğim metni okuyarak BÖ! için kesin ve net düşüncelerimi okuyabilirsiniz. Ayrıca burada bu konu başlığı ilede bu yazımı detaylandırmak istiyorum. Bu sayede hem BÖ!nün gelişimini hem de ne kadar ilerleme kaydettiğini gözler önüne sermiş olacağız.

– 2008 BÖ! Hobi bloglarında katıldım. Kaçını olduğumu hatırlamıyorum. Kategori sayısı azdı ve muhtemelende Otomobil sitesi herhalde 1 yada 2 adetti. Otomobil siteleri vardı ama Blog tarzında yazan pek kişi yoktu. Oylama sistemi her türlü karmaşaya açık durumda idi. Her ne kadar belli güvenlik ve eleme presödürleri uygulansa da mutlaka bir yolu vardır diye insanın içinde geçiyor. Ayrıca ilk olması nedeniyle de ziyaretçiler kategorideki tüm siteleri inceleyip oy verdiklerine inanmıyorum. Yığılma hep favori olan blogların tarafındaydı. Buda oy kullananların hep bildikleri sitelere oy verdiklerini gösteriyor.

– 2009 BÖ! Otomobil blogları ve Peugeot sponsorluğu ile gözlerimizi fal taşı gibi açtı. Sponsorlar gerçekten sağlamdı ve bu başlı başına organizasyon ile bloglar için mükemmel bir duyrulma metoduydu. Oylama düzeni ve oy kullanma 2008 BÖ!ye göre biraz geliştirilmiş ve artık oy kullananlar her siteye bir kez de olsa bakarak oy kullanmaları sağlanmıştı. Nedeni ise sadece bir kategoride ki tüm siteleri incelemek için 1 saat geçirmiş olmam beni bu düşünceye itmekte. Oylama sonucu kazanan siteler ise her ne kadar spekülatif olsada ben p=0.05 hata payıyla sonucun istatistik açısından anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu sonuca ise kategorilerinde favori olaak görülen blogların beklenenden az oy almaları ve buna bağlı olarak sonucu eleştiren bir çok yazının yayınlanmış olmasına bağlamakayım. Bizler hep favorinin kazanmasını beklerken farklı bir sonuçla karşılaşınca hemen tepkiyi hep kötü yönde veririz. Buda bizim haksız olduğumuzu ve sonuçları tamamen doğru olduğunu gösterir.

– Bir başka açıdan bakalım. Düşünelim favori bloglar kazanamamış. Favori ne demek binlerce site ziyaretçisi ve takipçisi olanlar. Bu ne demektir binlerce oy alabilmesi demektir. Yani bir duyurusu ile beraber binlerce oy alabilir anlamına gelmekte. Gerisini siz düşünün ben pek fazla eşelemek istemiyorum. Ama sonuç ne yazikki böyle olmadı. neyse… Gelelim benim siteme. Otomot.NET Otomobil bloglarında sadece ve sadece 7 site arasında yarıştı. İster sonuncu olsun ister ikinci yada üçüncü benim umrumda değil. Nedeni ise gayet açık. O kategoriye giren her ziyaretçi kesinlikle benim sitemede bir kez girmiş olacaktı ve bu şekilde de oldu zaten. Bu benim için en büyük mutluluk.

– 2009 BÖ!de kadafı kurcalayan iki nokta var. Kategori sponsorları – ödüllendirme sistemi ve paneller. Sponsorlar büyük şirketler. Örnek verelim Peugeot firması bizlere bir link gönderdi ve bültenler yardımıyla sizinle irtibata geçip ilk gelişmelerden sizi haberdar edeceğiz dediler. Tam 1 yıl geçti henüz Peugeot!tan bir tane mail dahi gelmiş değil ne yazikki. Bizler bir şey beklemiyoruz zaten ama bu tür bilgileri alıp bir kez mail bile yollamamış olmaları hem düşündürücü hem üzücü doğrusu. İkincisi ise ödül töreninde 1 tane dahi Peugeot yetkilisi göremedik. Ödülümüzü Eray teslim etti. Ayrıca panellerde de bir tane otomotiv firma yetkilisi yoktu. Hep sosyal medya diyip duruyoruz. Esas sosyal medyayı otomotivcilerde kullanmakta eee peki nerdelerdi o gün. Bu ne anlama geliyor diye düşünmek istemiyorum aslında. gayet açık ve net ne anlama geldiği. Ayrıca ne ödül verildiği diye mail atanlar var. Ben Peugeotun küçük bir maket otomobil göndermesini isterdim açıkcası ve hayatım boyuncada saklardım o maketi.

Gelelim 2010 BÖ!. Bu sefer gerek Program + Juri gerek sponsor ve yapılma şekli olsun beni etkilemiş durumda. BÖ! ekibi geçen 1 yıl boyunca boş durmamış kesinlikle. Özellikle Program’a bayıldığımı belirtmek isterim. Kategori sponsorlarının temsilcilerini ise mutlaka Programın içinde görmek isterdim. Bu eksik kalmış 🙂 Bir şey dikkatimi çekmiş durumda neden ev telefonuna kadar bilgilerimizi aldılar acaba. Umarım garip garip şeylerle karşılaşmayız. Her şeye rağmen BÖ! 2010 gerçek bir Blog Ödülleri organizasyonu olmuş durumda ve kesinlikle önceki yıllardan kesin bir çizgiyle ayrılmış durumda. Ödüller konusunda ise Mini Buzdolabını ödül töreninde mi teslim edeceksiniz. 🙂

– Otomobil Bloglarının sayısının 25’e yükselmiş olması beni hem sevindiriyor hemde üzüyor. Oyların dağılacağını açıkça görüyoruz. Buda şansımı azaltmakta. Olsun. Ne olursa olsun önemli değil. Otomot.NET – Fiat Otomobil Blogları kategorisinde yarışmaya katıldı. Yandaki butona tıklayarak bana oy verebilirsiniz. Oylama süreci başladığında mutlaka her blogu 1 kez olsun ziyaret edilmesi ve en sona en beğenilen ve gerçekten devam edebileceğine inandığınız bloga oy vermeniz dileğiyle..

Adres: http://2010.blogodulleri.com/index
Jüri: http://2010.blogodulleri.com/pages/juri
Etkinlik Programı: http://2010.blogodulleri.com/pages/etkinlik-programi
Reklam Videosu:

Kategoriler:

  1. Vestel Aile Blogları Kategorisi
  2. Garanti İş Dünyası Blogları Kategorisi
  3. Pegasus Airlines Gezi Blogları Kategorisi
  4. ntvmsnbc Haber Gündem Blogları Kategorisi
  5. Hobi Blogları Kategorisi
  6. Schwarzkopf Kadın Blogları Kategorisi
  7. Efes Pilsen Kültür Sanat Blogları Kategorisi
  8. Alpella Kişisel Bloglar Kategorisi
  9. limango Moda Blogları Kategorisi
  10. Fiat Otomobil Blogları Kategorisi
  11. oyun ekolay Oyun ve Eğlence Blogları Kategorisi
  12. Reklam Store Reklam Pazarlama Blogları Kategorisi
  13. Mars Athletic Club Spor Blogları Kategorisi
  14. Hepsiburada.com Teknoloji Blogları Kategorisi
  15. Topluluk Blogları Kategorisi
  16. Microsoft Advertising Windows Live Spaces Blogları Kategorisi
  17. Ülker Pötibör Bisküvi Yemek Blogları Kategorisi
Blog Dergisi Özel Sayısı Otomot.NET Metni

Blog Ödülleri ismiyle 2008’de ilk çıktığında bende dahil olmak üzere düşündüğüm ilk şey sönük bir organizasyon – gereksiz bir etkinlik ve devamı gelmeyecek bir sistem. İlk yıl olmasından dolayı ne olduğunu anlamakla geçen 1 yılın sonunda 2009 BÖ! ile tekrar karşımıza çıktı. Bu sefer iddaalı bir yapıda ve sponsorların baş göstermesiyle belki de aklımda yer edindi. 2009’un sponsorların haricinde bir yönüyle de ilgi çekiciydi. O durum ise kesinlikle kategorilerinde favori olan sitelerin oy toplayamayışıydı yada sıralamada geri kalmış olmalarıydı.

Ödüllerin açıklanmasından sonra ise o ana kadar ses çıkarmamış sitelerin hem Blog Ödülleri hem organizasyonu hem de ödül kazanan sitelerin önemsiz olduğu ile ilgili yazılar yayınlamaları pek hoş değildi.Neden ben daha az oy aldığının eleştrisini okuyacağımıza, organizasyon ve ödül kazanan blogların eleştiri yazılarını okumak zorunda bırakıldık. Tabiyki bu durum benim sitemin içinde bulunduğum Kategori için geçerli değil. Otomobil kategorisinde toplam 7 site var ve bu organizasyon sayesinde hepsiyle tanışma ve görüşme fırsatı yakalamış oldum. Blog Ödüllerine katılma nedenim diğer sitelerin kurucularıyla tanışmak ve tabiyki kategori sponsorunun küçükte olsa bir desteğini alabilmekti. Buradaki destekten kastım firmanın lansman – fuar – etkinliklerine davetten başka bir şey değil. Ama 2009 BÖ! ‘de bunu göremedik. 2010 BÖ! için söylemek istediğim iki konu var. Kategori sponsorları bir amaç için oraya konulsun. Sadece orada sponsor logosu olarak gözükmesinler. Diğer konu ise ziyaretçilerin,Blog Ödülleri 2010 oylama süreci başladığında Otomobil Blogları Kategorisinde 1 Nisan gününde, yenilenmiş Otomot.NET ‘i ziyaret edip, bulunduğum kategoride en beğendikleri siteye oy vermeleri.

Tuna Aras
Otomot.NET

– En son Otomot.NET’e ne oldu. Tamamen yenilendik. Son sürüm WP ile gücümüz ve hızımız artmış durumda. Ufak hatalar elbetteki var. 1 ay önce başladığım tasarım çalışmasına şu an gördüğünüz haline gelebilmek için 2 tasarım eskittim ve onlar muhtelemen çöpe gidecekler.
Neler değişti:1 Nisan 2010 Saat 3:40

  • WordPress 2.9.2 sürümüne güncellendi.
  • Yepyeni OtomotWeb v2.0 isimli tema yüklendi.
  • Yorum bölümü biraz düzenlendi. Gravatar önizleme seçeneği eklendi.
  • Varsayılan avatar değiştirildi.
  • Yeni logo hazırlandı.
  • Eklentiler azaltıldı. Buna bağlı olarak ana sayfa ve iç sayfalarda %15 oranında veritabanı sorguları azaltıldı.
  • Gereksiz satırlar ve gereksiz resimler kaldırıldı.
  • WordPress Kategorisi kapatıldı. Uretgec.com üzerinden devam edecek.
  • Reklam yerleşimleri değiştirildi.

8 Mayısta görüşmek üzere…

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

8 Yorum - 2010 Blog Ödülleri – Otomot.NETYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi