30 Eki
2008

2010 Renault Megane Coupe modeli de yollarda göreceğimiz bir diğer güzel araç. Adından da anlaşılacağı gibi yüksek performanslı bir Renault olacak. Yazının devamında göreceğiniz fotoğraflarda Almanyada’da ki Nurburgring pistinde çekilmiş fotoğraflar. Uzun adıyla Renault Sports (RS) Megane Coupe. Her ne kadar performanslı desekte farklı motor seçenekleri bulunacak araç her kesime hitap edebilecek fiyat etiketine de sahip olacak. Tabiyki bu konuda göreceğiniz çoğu detay RS versiyonuna ait olacaktır.

– Dış tasarımda gerek far formu, ön ızgarası ve krom çerçevesi ile oldukça sportif ve çekici görünen Coupe, hatchback versiyonuna göre 12mm daha alçak. Arka farları ise siyah arkaplana sahipler. Ayrıca aracın arkasında estetik duran birde difüzör bulunmakta.

Renault Megane 3‘teki motor yelpazesine ek olarak performanslı versiyonlarda 2.0lt turboşarjlı 230 hp güç çıkışı sunabilen motorlara yer verilmesi bekleniyor. Standardı aşan versiyonlarda ağırlığı azaltıcı malzemeler, 0-96km hıza 5snde ulaşmasını sağlarken, 6 ileri manuel şanzıman ile maksimum 230km hıza ulaşabilmekte.Brembo fren kaliperleri, ortaya konumlandırılmış egsoz çıkışı, 18inçlik tekerlekler ve stil sahibi gövde kiti kullanılmış. 5 kapılı versiyonlarında ise 175hplik dizel ünite RS versiyonu olarak satılması planlanıyor. Piyasaya çıktığında VW Golf 6 GTi ve Ford Focus ST ile rakip olması bekleniyor.

– Özellikle kırmızı ile turuncu arasındaki bu renk Renault Megane Coupe’ye çok yakışıyor.
– Aracın 2010 model olduğunu yazdım ama araç İngiltere’de 2009 Sonbaharında satışa çıkacağını düşünürsek bizler için bu araç 2010 model olacağını görebiliriz. Ayrıca İngiltere fiyatınında 20bin pound civarında olacağı söyleniyor.

EA‘nın yeni video oyunu Need for Speed (NFS) Undercover‘da 2009 Nissan 370Z, Audi R8 ve Porsche 911 GT2‘nın yanında Megane Coupe aracıda yer almakta. Renault mühendisleri, oyun yapımcıları ile oyunda aracın gerçeğe yakın tepkiler verebilmesi için ortak çalışma yapmışlar ve 21 Kasımda çıkacak oyunda Renault’un yeni modelini test edebilirsiniz. http://www.agentm09.com/ adresinden takip edebilirsiniz.

Kaynak:
http://www.worldcarfans.com/9081008.002/renault-megane-coupe-caught-at-the-ring
http://www.motorauthority.com/renaults-upcoming-rs-megane-coupe-spied-at-nurburgring.html
http://carscoop.blogspot.com/2008/10/new-renault-megane-coupe-featured-in.html
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/229584/megane_gti_blasts_in.html

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi