Anasayfa > Otomot > Otomobil > Oto Haber > Yazı: '2009 Golf VI

 
 

- Donanımhaber.com forumlarından takip ediyordum. Açılan başlıkta ha 3 gün kaldı ha 2 gün kaldı ve beklenen oldu fotoğraflar yayınlandı başlıklarından sonra direkt AutoBild sitesine giderek fotoğraflarını gördüm. Uzun süredir binbir çeşit görüntüsü dolaşan Golf’un 6. versiyonu karşımızda durmakta. Hayal kırıklığımı desek, hafif ön ve arkadan Scirocco havasımı desek bilemiyorum. Kararı siz verin…

- Henüz fotoğrafların yayınlanmasına 2 ün kaldı derken birden Golf &’nın gerçek fotoğraflarını görünce şaşırdım. Henüz detayları tam olarak kesin değil o nedenle şimdilik fotoğrafları ve motor seçeneklerini ekliyorum.

* 4 adet dizel, 4 adet benzinli motor seçeneği sunacak:
- 1.4 lt, 80 HP, 5 ileri
- 1.6 lt, 102 HP, 5 ileri veya otomatik (ikisi de FSI teknolojili değil)
- 1.4 lt, 120 HP, TFSI, 6 ileri veya DSG
- 1.4 lt, 150 HP, TSI Twincharger, 6 ileri veya DSG
- 1.6 lt TDI, 90 HP, 5 ileri
- 1.9 lt TDI, 105 HP, 6 ileri veya DSG (4 Motion da olacak)
- 2.0 lt TDI, 140 HP, 6 ileri veya DSG (4 Motion da olacak)
- 2.0 lt TDI, 170 HP, 6 ileri veya DSG

O kadar çok haberi yapıldı ki. Harika olacak, VW efsaneyi devam ettirecek ama herkesi hayran bıraktıracak derken. Kısaca o kadar heveslendik ki karşımıza pek değişmemiş bir Golf çıktı. Golfrocco desek yeridir. Golf severlerin ise en memnun olacağı bölüm Orta konsolun tamamen modern bir çizgiye sahip olduğu. Dergiler bu kokpit tasarımı için ne derler bilemem ama eski kokpiti övenler bunun için ne diyecekler gerçekten merak ediyorum…Yeni kokpiti yere göğe sığdıramayıp, eski kokpiti yerin dibine sokacaklar.

VW Golf VI: Tasarım

Tasarım Ekibi: Walter de Silva (Group), Klaus Bischoff (Brand), Flavio Manzoni (Creative Design), Marc Lichte (Model).

Dış Tasarım
- İtalyan Walter de Silva, Şubat 2007de VW A.Ş.’nin Tasarım Şefliğine getirilmişti. İlk çalışmasının ürünü olan Golf 6.nesliyle karşımızda duruyor. 1.nesli (1974 – 1983) ve 4.nesli (1997 – 2003) arasında aslında Golf gelişimini tamamlamıştı. 6.nesil ise bu jenerasyonun devamlılığını sağlamak amacıyla bu gelişimin paralelinde, ön ve arka farlar ile yan görünüm tüm VW Golf modelleriyle benzerlik göstermesi için benzer tasarlandı.

- Ön tasarım detaylarını ilk jenerasyon Golften esinlenerek yaratan ekip, C sütununun 4.nesilden alırken, tavan bölümü ise Scirocco modelinden esinlenerek oluşturulmuş. Bu detaylarda bize 5.nesil ile 6.nesil arasındaki farklılıkları göstermekte.

İç Mekan
- Henüz canlı versiyonunu göremediğimiz son nesil Golf’te resimlerden gördüğümüz kadarıyla iç mekan tamamen yenilenmiş. Bu yenilenme aslında en erken 2008 Sonunda çıkacak olan Passat CC modelinin iç mekanıyla benzerlik göstermekte.

- Baz ekipman seviyesinde gösterge panelinin solunda devir göstergesi yer alırken, sağ tarafta hız göstergesi krom çerçeveler arasında yerini almış. Tabiyki bu iki göstergenin arasında Yol Bilgisayarı, sıcaklık, katedilen yol, katedilebilecek yol gibi bilgileri sunmakta. Göstergelerde beyaz renk tercih edilmiş, ışıklandırma sistemi açıldığında herşey kırmıza dönmeye başlıyor. Aman dikkat.

- Orta konsol tam ortada hem sürücüye hemde yolcuya dönük vaziyette. Konsolun en üstünde (1.seviyede) 4lü flaşör tuşu ve havalandırma yuvaları yer alıyor. 2.seviyede ses ve radio navigasyon sistemi, 3.seviyede havalandırma, ısıtma ve klima kontrol tuşları bulunmakta. Mp3 çalarınızı bağlamanızı sağlamak amacıyla AUX-IN portu var.

- Bagaj hacmi 5.nesilden trasnfer edilmiş. 350 ile 1305 lt arasında değişebilmekte.

Kaynak

http://www.carbodydesign.com/archive/2008/09/10-volkswagen-golf-vi-design/

 
 

 
 
  1. uzman opel
    8 Ağustos 2008 Saat 17:48

    aslında ben opelciyim ama adamlar olayı aşmışlar abicim walla süper olmuş

  2. mert
    9 Ağustos 2008 Saat 19:44

    abi çok manyak yapmışlar ya passat ccde ole

  3. barış
    11 Ağustos 2008 Saat 18:51

    ************* her sitede ayrı bir resim koymuşklar hangisine inanaılacağı belli değil emin olunki çoğu photoshop

    Küfür etmek yerine düzgün cümleler kursun bir tarafım eksilmez herhalde. Madem montajlı fotoğraf olduğunu biliyorsun neden site site dolaşıyorsun.

  4. sahin ayegnc
    15 Eylül 2008 Saat 16:54

    golf ayrı bir seydir arkadaslar o yüzde n kasaile cok oynamazlar 5 kasa bence japona benzediği için tutmadi ben 4 kasaya binmistim
    bu kasada bence onu andirio cok güsel olmus sabırsızlıkla bekliyorum
    hemen alicam

  5. ali kanatçı
    9 Ekim 2008 Saat 14:50

    HONDA 1.8 HB’DEN ŞAŞMA.TEKNİK VERİLERİ VE GÖRÜNÜMÜ İLE GOLFTEN ÇOK DAHA İYİ BİR ARABA.

    VOLSWAGEN YILLARDIR AYNI GOLF MODELİ ÜZERİNDE UFAK TEFEK DEĞİŞİKLİKLER YAPIP PİYASAYA SÜRÜYOR.

  6. 24 Ekim 2008 Saat 10:40

    Bu golf çok ayrı bi araba. Hiçbir şeye değişmem

  7. ahmet.ayaz
    13 Ocak 2009 Saat 18:50

    ABİ GOLF GÜZEL ARABADA SÜREKLİ YENİSİNİ CIKARIYOO ALSAN BI SENE SONRA ESKI KASA OLUYOO..BENCE O KADAR PARA BAGLAMAYA DEGMEZ,…

    • YAVUZ KARAKAPLAN
      11 Mart 2009 Saat 14:31

      Kardeşim nasıl hersene ayrı kasa çıkarıyo. 5.nesil golf 2004 te cıktı.Aradan 5 yıl geçmiş,daha yeni kasa cıkarıyor.5 yılda bir kasa değişimi normaldir kardeşim.Kıytırıktan clio bile değişiyor.Lütfen golf ten anlamayan takip etmeyen yazmasın.

  8. Tuna ŞENER
    27 Şubat 2009 Saat 05:19

    VW GOLF CİDDEN ÖZEL Bİ ARABADIR MÜMKÜN OLDUĞUNCA SADE ÇİZGİLERE SAHİP OLUP KLASİK GÖRÜNTÜSÜYLE GÜNÜMÜZE UYUM SAĞLAR,BU YÜZDENDİR Kİ İKİNCİ EL OTOMOBİL PİYASASINDA HALA GOLF IV BİLE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR,AYRICA GOLF V İLE GOLF VI ARASINDA BEŞ SENEYE YAKIN BİR SÜREÇ VARDIR VE BU SÜRE BİR OTOMOBİL KASASININ DEĞİŞMESİ İÇİN ÇOKTA KISA BİR SÜREÇ DEĞİLDİR,ARABAYI ALMANLAR YAPAR BAŞKA HİÇ BİR ÜLKEYE GÜVENMİYORUM BEN BU KONUDA BİNDİĞİNİZ AN ANLARSINIZ METALİN TOKLUĞUNU, ARABA SANKİ ASFALTTA KAYAR, İÇERİYE MİNİMUM SEVİYEDE SES GELİR, KONFORSA EN DERİN TÜMSEKLERDE BİLE MAXİMUM SEVİYEDEDİR, ARABAYI İSTEDİĞİNİZ KADAR KULANIN ÖLE SAĞINDAN SOLUNDAN KOLAY KOLAY TAKUR TUKUR SES GELMEZ,KISACA BENCE VW GOLF HER ZAMAN ALINICAK BİR ARABADIR FİYATINA KARŞILIK BENCE VW VI DA SINIFINA GÖRE GAYET İYİ BİR YERDE, BU FİYATA PİYASADAKİ BAŞKA HİÇ BİR ARAÇ BENCE BU KONFORU,SAĞLAMLIĞI,PERFORMANSI GÖSTEREMEZ,,,

  9. aziz
    7 Mart 2009 Saat 22:12

    yok böyle bişey ucmuşlar

  10. 17 Mart 2009 Saat 22:34

    mükemmel bir araba.ötv de indirime gidince tam oturdu . 1.4 tsi 122 hb fiyatı 44bintl.biraz pahalı ama ruhunu hiç kaybetmeyen 35 yıllık deneyimi olan ve her seferinde kendini geliştiren bi araç.sürekli kıyas edilen ikiaraç hakkında da yorumda bulunmak isityorum.
    daha 2 hafta önceye kadar bende yeni kasa 2005 1.6 astra hb cosmo modeli vardı(25bine sattım) onunla kıyas yapınca aradaki kalite,performans,konfor farkı kendini hayliyle belli ediyor.Astradan evvel de 2004 golf 5 fsi sportline(29bine sattım)modelini kullanıyordum,bırak golf 6 ile yarışmayı(genel olarak) 5 e bile kafa tutamayacak bi araba bu astra.kim ne derse desin zaten fiyat farkından da kailte farkı anlaşılıyor.

  11. 21 Mart 2009 Saat 12:25

    azizcan :mükemmel bir araba.ötv de indirime gidince tam oturdu . 1.4 tsi 122 hb fiyatı 44bintl.biraz pahalı ama ruhunu hiç kaybetmeyen 35 yıllık deneyimi olan ve her seferinde kendini geliştiren bi araç.sürekli kıyas edilen ikiaraç hakkında da yorumda bulunmak isityorum.
    daha 2 hafta önceye kadar bende yeni kasa 2005 1.6 astra hb cosmo modeli vardı(25bine sattım) onunla kıyas yapınca aradaki kalite,performans,konfor farkı kendini hayliyle belli ediyor.Astradan evvel de 2004 golf 5 fsi sportline(29bine sattım)modelini kullanıyordum,bırak golf 6 ile yarışmayı(genel olarak) 5 e bile kafa tutamayacak bi araba bu astra.kim ne derse desin zaten fiyat farkından da kailte farkı anlaşılıyor.

  12. 2 Ocak 2010 Saat 22:12

    Sevgili arkadaşlar öncelikle iyi yıllar diler 2010 yılı memleketimiz için hayırlı bir yıl olur
    gelelim golf vı nesile almanlar bu işi biliyorlar her araç golfe bezetilmeye çalışılıyor bazı araçlar bile izahatı yapılırken golfe benziyor diye tarif ediliyor wovagen golf diye anılmaz golf diye anılır aldım 1.4 tsi 122 hp hıghline tiptr metalik renk safir mavisi içi bej rengi
    17 inç cantlı sanruf ve zenan far far yıkamalı bin araca keyfine doyacakmısın sevgi ve saygılarımla.

  13. Eser Genc ALMANYA
    27 Ağustos 2010 Saat 21:54

    Arkadaslar hemen hemen Butun yorumlara bakdim Hepsi guzel bir kaci haric Onlarda VW Golf den Anlamayan Veya Camur atmak isteyen arkadaslar Opel i Vw Ile bir tutuyorlar anlamiyorum.. Ben Bugun aldim 1.2 105 pS icine binince anliyorsun neyin ne oldugunu.. Golf 4 de guzeldi ama Golf 6 Bir baska Herkeze Tavsiye Ederim TESEKKURLER,,

Yazıyı Beğendiniz mi?
(5 oy, Ort: 5,00 - 5)
Loading ... Loading ...
İsminiz

Reklamlar

 
 
 

İlk Yayın Tarihi: 14 Aralık 2006 | S.27.Z.0,470

Yazılar RSS | Yorumlar RSS

Uyumluluk:     

 

© 2006-2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

OtomotWeb Teması Tarayıcı Uyumluluğu

Sorunsuz görüntülemektedir. (Firefox 3.0.15 - 3.5)

Sorunsuz görüntülemektedir. (Chrome 3.0)

Sorunsuz görüntülemektedir. (Safari 4.0)

Sorunsuz görüntülemektedir. (Opera 10.0)

Sorunsuz görüntülemektedir. (IE 7 - 8)

* Chrome ve Safari tarayıcılarında ColorBox iFrame bağlantısı açılmamaktadır.

* IE 6 sürümünde bazı noktalarda png ve padding sorunu mevcuttur.