06 Ağu
2008

Tüm izleyenlerimize tekrar merhaba. Geçmiş bölümlerimizde yer verdiğimiz haberleri güncelleyerek yayınımıza başlayalım istedik. ” Porsche Panamera modeli dünyanın en pahalı Hibridi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, Opel İnsignia modelinin basın bülteni yayınlandı, Jaguar, Xk modeli için dizel motor geliştiriyor, 2010 yılında çıkacak Toyota Prius modelinin casus fotoğrafları San Francisco’da çekildi, Honda Hybrid yakalandı, Honda Racer, Ultimate Tailgate , ultra lüks karavan görenleri şaşırtıyor.

Otomot TV Bölüm 7 ‘yi izlemek ister misiniz?

Haber 1
Kaynak :

Porsche Panamera modeli dünyanın en pahalı Hibridi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Dizel ve hibrid seçeneği eklenecek Panamera modelini önümüzde yıllarda muhtemelen 2011 yılında satmayı hedefleyen Porsche, 3.6-litre V6 300HP ve 110 Hp elektrik motorlu hibrid motoru kullanacağı kesinleşti.
– Panamera modelinin 3.6lt V6 benzinli seçeneği 127bin dolardan başlarken V8 modeli ise 198bin dolar olacağını düşünürsek hibrid sistemin ne kadar pahalı olacağınıda anlamış oluruz. Bazı kaynaklara göre Porschenin özel müşterileri için Carera GTde kullandığı V10 ve Audinin mşehur V12 TDi’ınıda motor seçeneklerine eklemesi olasılığı bulunmakta.

————————————————-

Haber 2
Kaynak :

Bugün Alman markalarından gidiyoruz. Opel İnsignia modelinin basın bülteni yayınlandı. Aracın tüm detayları en ince ayrıntısına kadar açıklandı. Tabiki bunu bu ekrandan sizlere aktarmamız imkansız. Otomot.NEt sitesinden Basın bültenine ve Türkçe açıklamalarına ulaşabilirsiniz.

– Gelelim asıl İnsignia haberimize. Bültende aracın promosyonunun yapıldığı yer detaylı olarak anlatılmış ama bizler sadece Londra’nın merkesinde olduğunu bilememiz yeterli. Londranın merkezinde, 22 Temmuzda British Motor Show için yerden 45 metre yükseğe çıkartılan İnsignia modeli Londralılar için tanıtımı yapıldı. Aynı zamanda hem hacthback hemde lisftback versiyonlarının fiyatları açıklandı.

– 65 metrelik bir vinç yardımıyla 45metreye kadar çıkarılan İnsignia 300 kişilik davetlinin karşısına 45 metreden toplam 6 saniyede yere inerek tanıtıldı.

———————————————–

Haber 3
Kaynak :

Bu haberimiz Jaguar’dan. Jaguar, Xk modeli için dizel motor geliştiriyor. Land Rover ile birlikte Tata’ya satılan Jaguar, hiç hız kesmeden her türlü yolu deniyor. Artık devir değişti.

– 60 yıllık geçmişi olan XK modeli için AutoCar’ın verdiği habere göre, Jaguar mühendisleri güncel olarak PSAdan alınan 2.7ltlik V6 dizelin yerine 3.0lt twin turbo 250bhp güç çıkışı sunabilen dizel motor olacağını açıklamışlar. Bu 3.0 lt’lik motorun ise BMW 6 serisinde kullanılan sıralı 6 silindirli 290hp güç çıkışı sunabilen motor olabileceği düşünülüyor.

————————————————–

Haber 4
Kaynak :

2010 yılında çıkacak Toyota Prius modelinin casus fotoğrafları San Francisco’da çekildi.

– Tabiki takip ettiğimiz kadarıyla 2011 yılında Prius’un yeni nesli yollara çıkacak. Fotoğraflanan araç ya makyajlanmış Prius yada gelecek nesil Prius olabilir. Aracın Amerika yapımı olacağı söyleniyor. Aynı araç Tundra pickup modeliyle Texas’da, Highlander modeliyle birlikte ise Indiana’da da görüntülendi.
– Yeni Priusta başlıca yenilik, ilk kez güneş paneline sahip otomobil olacak. Güneş panelleri sayesinde ortalam 5kw güç ürtilerek bu enerjinin otomobilin klimasının çalıştırılmasında kullanılacak.

————————————————–

Haber 5
Kaynak :

Amerikan çöllerinde başka bir hibrid model objektiflere yakalandı. Hemde yanında rakibi Prius modeliyle beraber. Bu seferki 5 kaplı araç Honda markasına ait. Aracın modeli hakkında İnsight, Civic Hybrid, Fcx Clarity modellerinin ismi geçiyor.

– Aracın kamuflajlıda olsa dış görünüşüne bakarak en yüksek olasılıkla, Honda’nında belirttiği gibi 2009 yılında çıkarmayı düşündükleri 3 hibrid modelden biride FCX Clarity modeli olacağı yönünde görüş hakim. İsmini henüz koyamadığımı bu model Honda’nın Kaponyadaki Suzuka fabrikasında üretilecek. Honda bu araçtan 200bin adet satmayı hedeflemekte. Kuzay Amerika içinse satış adedini 100bin adet olarak belirlemiş.

– İkinci yüksek olasılıklı model ise Honda Civic Hybrid modeli. Honda bu araçtan toplam 500bin adet satmayı hedeflemekte.

– En düşük ihtimal olarak Insight modelini düşünebiliriz. Fotoğraflardaki araç Prius modeliyle büyük benzerlikler göstermekte. 5 kapılı, arka bagaj bölmesi araç içersine entegre edilmiş ve yüksek olarak konumlandırılmış.

– Tabiyki hangi model olacağını Paris Motor Show’da yada Kasım ayında Los Angeles Auto Show’da göreceğiz. Ama emin olunan tek bir konu ise motor seçeneği. 1.3lt 110hp benzinli motora Hondanın 20hp elektrik motoru eşlik edecektir.

————————————————–
Haber 6
Kaynak :

Bir önceki Bölümümüzde haberini yayınladığımız Cadillac Sixteen gibi dev motorlu, bir o kadarda farklı tasarımı ile çift pilot kabini bulunan Honda Hot Wheels Racer modelini tanıtacağız.

– Bu tür araçların yakıt derdi olmadığı ve ne amaçla geliştirildiğini bilmediğim için sadece detaylı bilgiler vermekle yetineceğim. Eğer sizde böyle bir araca sahip olmak isterseniz haberimizi sonuna kadar izlemelisiniz.

– Düşünün, 20-litre VTEC V-10 motor, silindir başına düşen 2lt , 2 kişilik H şeklinde bir şasi, 1967 RA273 Formula 1 aracının tasarım detayları, 1/64 ve 1/5 ölçeklerde küçültülmüş versiyonları olan Hot Wheels oyuncak firmasının 2007 yılında Las Vegas’daki Sema Show’da 40TH kuruluş yılında düzenlenen tasarım yarışmasında Mattel tarafından tasarlanan ve herkesin ilgisini çeken bir araç. Merak etmeyin aracın gerçeğide mevcut.
– Araç hakkında bazı detaylarda verelim. Sert plastikten üretilmiş, 40gram ağılrığında, ortadan motorlu, tüm motor özellikleri teorik olarak verilmiş ve 1/64 ölçekli koleksiyonluk bir Die-cast model araç. Aracın 1/5 ölzekli hali ise 2007 yılında Sema Show’da sergilendi.

– Biraz Hot Wheels markasından bahsedelim. 1968 yılından beri erkek çocuklar için model otomobil oyuncakları yapmakta. 40th yılında en havalı tasarımı hayal edin sloganıyla düzenlediği yarışmada Honda Racer aracı en göze batan araç olmuş.

– Aracın tasarımcısı Mattel ise dünyanın lider oyuncak firması. Firma bünyesinde popüler oyuncak markalarını barındırmakta.2008 yılı içersinde FORTUNE dergisi En iyi 100 Firma içersinde, Forbes Dergisi ise En Güvenilir 100 Amerikan firması içersinde göstermiş. 43 ülkeye dağılmış 30bin çalışanı ile 150 ülkeye oyuncak satmakta.

– Honda firmasını tanıtmama gerek yok herhalde. 5500 devirden sonra Vtec başlar….

——————————————————

Haber 7
Kaynak :

– Biraz sonra ekranınızda göreceğiniz karavanın gerçek olup olmadığını hatta benimde böyle bir karavanım olsa ne biçim havam olurdu dediğinizi duyar gibiyim.

– Aracın ilk düşüncesi 2003 yılında ortaya atılmış ve 2005 yılının yaz aylarında tasarımı bitirilmiş. Şu anda da satışta.
– Aracın tüm detayları sayarsak ve haberin sonunda araç fiyatını söylediğimizde kesinlikle çok üzüleceğinizden emin olduğum için, araçta göze çarpan en öenmli detayları söyleyeceğim.

– 52″ yada 60″ HD LCD ile iç mekanda 20″ DVD/CD okuyuculu Televizyon, uydu sistemi, 2800 watt jeneratör, barbekü, derin dondurucu, buz üretici ve sandalye takımı yer almakta. Fiyat olarak en düşük 19500 dolar. tabiyki istediğiniz donanımın marka ve modeline göre fiyatıda artmakta.

Haftaya görüşmek üzere hoşçakalın…

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi