26 May
2009

– 2008 yılında Kapadokya’da Klasik Otomobil Kulübü tarafından 11. si düzenlenen BATI ANADOLU RALLİSİ’ne 36 araç katılmıştı. 2009 yılında ise 12.si düzenlenen Ralli’ye 21 araç F-G-H kategorilerinde katılarak olabildiğince orjinalliğini korudukları genç delikanlı araçları ile hem keyifli bir gezintiye çıkmış oldular hem de bu keyifli geziyi bir yarışma ortamında yarışarak sonlandırdılar.

– Son 3 yıldır sürekli gözüm klasik araçlarda olmasına karşın henüz bu değerli araçları alabilecek ne bütçem oldu ne de bakabilecek kadar kendime güvenim var. Bu nedenle şimdilik sadece yanlarına giderek bilgi almak ve koltuğuna oturmak dışında pek bir etkinliğim olmadı. Neyse bu seneki Batı Anadolu Tarihi Rallisinde araç sayısın azlığı ve yabancı ekiplerin neredeyse hiç ilgi gösterememesi (Ekonomik nedenler dolayı bu tarz bir azalma olduğu bir gerçek) nedeniyle 21 araçla yapılan etkinlik 23 Mayıs günü ödül töreni ile sona erdi. Detayları ve kazanan ekipleri aşağıdaki Basın Duyurusundan öğrenebilir, sizde bir kalsik araç tutkunu iseniz http://klasikotomobil.org sitesini ziyaret edebilir ve üye olabilirsiniz.

BASIN DUYURUSU

– Klasik Otomobil Kulübü tarafından bu sene 12.si düzenlenen FIVA A Event kategorisindeki 19 Mayıs Batı Anadolu Tarihi Rallisi (West Anatolian Historic Rally), 16-19 Mayıs 2009 tarihlerinde Ayvalık-Cunda, Bergama, Assos ve Kaz Dağları parkurlarında gerçekleştirildi. En yaşlısı 60 yaşında, en genci ise 30 yaşında olan araçların katıldığı yarışta 16 Mayıs Cumartesi günü idari ve teknik kontroller tamamlandı.

– Yarışın startı 17 Mayıs Pazar günü, Cunda Adası Meydanı’nda verildi. 17 Mayıs günü Ayvalık-Bergama-Dikili ve çevresinde yarışan ekipler, üç gün boyunca toplam 14 sabit hız testinin yer aldığı yaklaşık 800km.lik güzergahta yarıştılar.

– Yarışın ikinci günü Ayvalık-Burhaniye-Altınoluk-Behramkale-Assos yollarında yapıldı.

– Son gün Cunda-Edremit-Kaz Dağları-Gönen güzergahı geçildikten sonra yarışın finişi ise 19 Mayıs günü Gönen’de, meraklı bir izleyici kitlesinin yer aldığı Termal Tesisler’de tamamlandı.

– 1936-1960 senelerine ait araçların yer aldığı kategori E’de birinciliği 1959 model Mercedes-Benz 219 S otomobilleri ile Can Garo İlkkan-Burak İlkkan ekibi, ikinciliği 1955 model Mercedes-Benz ile Avedis Hiberdiyan-Mural Bal ekibi ve üçüncülüğü 1958 model Merceds-Benz 190SL otomobilleri ile İrfan Keskin-Murat Egemen ekibi aldı.

– 1961-1970 senelerine ait araçların yer aldığı Kategori F’de birinciliği 1968 model Mercedes 290 SL ile Aydın Harezi-Karel Depollo ekibi, ikinciliği 1970 model Mercedes Benz 380 SE Coupe ile Roje Nikotyan-Arman Fikri ekibi ve üçüncülüğü 1967 model Ford Mustang ile Fuat Hacıoğlu-İnci Hacıoğlu ekibi aldı.

– Rallinin en genç otomobillerin yer aldığı 1971-1979 yılarına ait otomobilerden oluşan Kategori G’de ise birinciliği 1971 model BMW 2002 ile Rahim Ambardini-Şeyda Ambardini ekibi, ikinciliği 1976 model Mercedes-Benz 200 ile Sinan Paker-Özer Ali Önkal ekibi ve üçüncülüğü 1975 model BMW 3.0 CS ile İsviçreli Ulrich Berlemann-Jochan Hoffman ekibi paylaştılar.

– Tüm araçların birlikte değerlendirildiği rallinin Genel Klasmanında birinciliği Aydın Harezi-Karel Depolo ekibi, ikinciliği Rahim Ambardini-Şeyda Ambardini ekibi ve üçüncülüğü Sinan Paker- Özer Ali Önkal ekibi aldı. Sadece araç üzerindeki yol ölçerin kullanıldığı, derece almanın en zor olduğu Handikap klasmanında ise birinci Roje Nikotyan-Arman Fikri ekibi, ikinci Can Garo İlkkan-Burak İlkkan ve üçüncü Avedis Hiberdiyan-Murat Bal ekibi oldu.

– Rallinin ödül töreni ve gala yemeği, 23 Mayıs Cumartesi gecesi birbirinden güzel klasik otomobillerin sergilendiği Arsay Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Her yıl üç klasik otomobil rallisi organize eden Klasik Otomobil Kulübü’nün bundan sonraki rallisi, FIVA B Event kategorisindeki Cumhuriyet Rallisi olacak. Klasik otomobil Kulübü üyeleri, ayrıca yaz boyunca ralli niteliği taşımayan ancak içinde küçük yarışmaların yer aldığı çeşitli otomobil aktiviteleri de düzenlemeye devam edecek. Klasik otomobil merakı olanlar, ralliler, klasik otomobiller ve diğer etkinlikler hakkında bilgi için www.klasikotomobil.org sitesi ziyaret edebilirler.

KLASİK OTOMOBİL KULÜBÜ
Klasik Otomobil Kulübü 1990 yılında bir avuç Klasik Otomobil meraklısının bir araya gelerek kurduğu, bugün üye sayısının 300’ü aştığı bir kulüptür.

Kulübümüzün amacı: Otomobillere, bilhassa döneminde belirli özelliklere sahip olan ve artık caddelerde sıkça görülmeyen klasikleşmiş araçlara ilgi duyan, bunları korumak veya tekrar çalışır hale getirebilmek için uğraşı gösterebilen ve bu nedenle fikir alışverişinde bulunmak isteyen insanların bir araya gelmelerini sağlamaktır.

Bu birliktelik ile beraber değişik etkinlikler düzenleyerek gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak aktivitelerde bulunmaktır.

Otomotiv sektörünün önde gelenleri; konu ile ilgili Klasik Otomobil müze sahipleri ve en önemlisi sahip olunan değerleri korumak amacını güden otomobil meraklıları kulübümüzün üyelerini oluşturmaktadır.

Kulübümüzü diğer kulüplerden farklı kılan en önemli unsur ise üyeler arasındaki dayanışma, sevgi ve hoşgürüdür.

Üyelerimiz ister birkaç milyarlık bir Anadol, ister Milyon Doların üzerindeki bir araç , isterse hiç araba sahibi olamasalar bile; bir araya geldiklerinde ortak konuları herhangi bir klasik aracın en iyi şekilde nasıl korunup , ilk günkü performansına en yakın bir şekilde nasıl çalıştırılabileceginin sağlanacağıdır.

Bu amaçlar doğrultusunda üyelerimizi bir araya getirmek için en az ayda bir kere olmak üzere değişik etkinlikler düzenlemek üyeler arasındaki hasreti giderip, yeni bilgileri paylaşmak ve birlikteliği pekiştirmektir.

Kulübümüze üye olmak için Klasik Otomobil sahibi olmak mecburiyeti yoktur. Sadece ilgi ve bilgi sahibi olmak yeterlidir.

Etkinliklerimiz arasında Klasikleşmiş Batı Anadolu Rallisi, Cumhuriyet Rallisi ve Yurt Dışındaki Klasik Otomobil Kulüpleri ile ortaklaşa düzenlediğimiz Uluslararası ralliler yer almaktadır. bunun dışında belirli zamanlarda kulüpüyeleri ile bir araya gelerek sohbet ve eğlence aktiviteleri düzenlemekte ve böylelikle kulüp enerjisini ve birlikteliğini korumaktayız.

Adres: Klasik Otomobil Kulübü Derneği Adnan Kahveci Caddesi No: 114/1 D:2 Ferahevler Mah. 34457 Sarıyer İstanbul
TEL : +90 (0212) 299 00 53 – FAX : +90 (0212) 299 50 32
E-MAIL : [email protected]

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi