30 Ara
2006

logo.png – Spyker ismini pek duyduğunuzu sanmıyorum. ben bile Formula1 takımı
satın aldıktan sonra araştırdım ve sizlere Spyker firmasını tanıtmaya karar verdim.
* Zenginseniz, Hollywood starıysanız bu yazıyı okumanıza zaten gerek yok.

SPYKER Tarihi:

* 1900 yıllarda kurulan firma , 1925 yılında Hollandalı uçak üretici bir firma ile birleşerek ticaret hayatına son verdi. Armasında yer alan pervane bu dönemden gelen bir amblem olarak halen hem araçların tasarımında kullanılıyor hemde aracın egsos, direksiyon, koltuklarını süslüyor. Genellikle Audi motorlarını kullanan firma; Lamborghini, Ferrari ve Buggati ‘nin ensesinde nefesini hissettiriyor. El yapımı olan bu süper spor otomobiller , müşterilerinin araçlar üzerinde istediği gibi değişim yapabilmesini sağlayan, isterlerse araçlarının üretim aşamasını internet üzerinden canlı olarak izlemelerini sağlayan, 300 bin doların üzerinde satış fiyatı ile egzotik – farklı – pahalı otomobiller üreten Hollandalı bir firma. Kurucusu, yöneticisi, tasarımcısı olan Muller , artık zenginlerin kendi istedikleri gibi araçların üretilmesinin kaçınılmaz olduğunu ve bu pazarın her geçen gün daha da genişleyeceğine inandığını söylüyor. Arada sırada finansal problemler yaşasada, halka açılarak bu yükün altından kalkacaklarına inanıyorlar. hatta yeni modellerinin çok kısa zamanda sunulacağını söyleyerek güçlü olduklarını hissettirmek istiyorlar. Şu an için ürün gamında 5 modele sahipler.

* Formula1 takımı olan Midland’ı eylül ayında atın alan firma, Formula1 için hazır durumda. Bu kulvarda da var olduklarını göstermek için kaçınılmaz bir firsat.

* Spyker araçlarını görmedim diyemezsiniz çünkü Temel İçgüdü 2 filminde , Kim Bassinger’ın kullandığı araç bir Spyker idi.

Firmanın Yöneticileri:

potrait_vm_company_205x205.jpg Victor R. Muller (1959, Alman)* Firmanın iki kurucusundan biri.
* 1984 yılında Leiden Üni. avukat olarak bitiren ve aynı yıl içinde
Caron & Stevens / Baker & McKenzie firmasında avukat olarak işe
başlayan Muller, 1989’da Heerema firmasının yönetici üyeleri
arasına girdi. Birçok firmanında ortağı olarak 1992 yılında
Emergo Fashions Group B.V. adı altında bu firmaları bir çatı altında
topladı. 1999 yılında ise firmanın adını McGregor Fashion Group N.V.
yaptı. Klasik otomobil koleksiyoncusu ve uluslararası spor araç
satışı konusunda oldukça tecrübe sahibi biri.

Richard Borsboom (1966, Alman)

* 2005 yılında finans yöneticisi olarak atandı. Tabiyki firmanın diğer bölümlerinde farklı işlerde çalıştıktan sonra. 2001 yılında şirket yönetimi hakkında master yaptı. Firmadaki görevleri: finans, organizasyon, bilgi teknolojileri, satış yöneticisi.

Oedith N. Jaharia (1966,Alman)

* Oldukça uzun bir geçmişi var ve sizlere ingilizce olarak sunuyorum.

Oedith Jaharia was the Company’s Chief Financial Officer until 20 April 2006. Mr. Jaharia has 14 years of senior management experience in several industries such as printing, steel and machinery. He has been Chief Financial Officer of Meyn Food Processing (Oostzaan, the Netherlands) and Nedstaal B.V. (Alblasserdam, the Netherlands). After obtaining a bachelors degree in Business Accounting (SPD) and a Master’s degree in Management (TIAS, business school of Tilburg University, Tilburg, the Netherlands), Mr. Jaharia is currently pursuing a part time Doctor of Philosophy (PhD) degree in Technology Management at Eindhoven Centre for Innovation Studies (TUE). Mr. Jaharia joined the Company in September 2003. Per 20 April 2006 Mr. Jaharia was appointed Chief Business Development and thus assumed other responsibilities within the Management Board.

Firmanın üretim tesisinden fotoğraflar:







Firma Modellerine bakmak istermez misiniz?>>

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi