14 Mar
2009

79. Cenevre Motor Show’da yenilikler devam etmekte.Bridgestone Motorsport, “Make Cars Green” (Arabaları Yeşil Yapın) sloganıyla ilk olarak 2008 yılının Mart ayında, Avustralya’da gerçekleştirilen Formula 1 TM sezon açılışında bütün sürücülerin “Make Cars Green” kampanyasını destekleyeceklerini açıklamasıyla duyurulan kampanyanın ilk ürünleri olan yeşil şeritli lastikler, Ekim ayındaki Japonya Grand Prix’inde ilk kez kullanıldı.


Bridgestone ile tüm arabalar doğa dostu olacak

Otomobil dünyasındaki en yeni araç, hizmet ve ürünlerin ilk kez görücüye çıktığı, yüzbinlerce otomotiv tutkununun bu yıl 79’ncu kez buluştuğu Cenevre Motor Show’da Bridgestone Motorsport; arabaları doğa dostuna çeviren yeni lastik ve kampanyasının duyurusunu yaptı.

FIA Formula 1TM’in tek resmi lastik tedarikçisi Bridgestone, 79. Kez kapılarını aralayan Cenevre Motor Show’da otomobilleri doğa dostu haline getirerek, araç sahiplerini ise yakıt masrafından kurtaracak yeni lastiklerinin duyurusunu yaptı.

Çevreyi koruma, küresel ısınma konularının gündemde olduğu, “Yeşil Teknoloji” ile üretilen ürünlerin ve araçların birbiri ardına tanıtıldığı günümüzde, Bridgestone, çevreyi koruma adına gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmak için yaptığı çalışmaların ilk ürünlerini Cenevre’de görücüye çıkardı.

“Make Cars Green” (Arabaları Yeşil Yapın) sloganıyla ilk olarak 2008 yılının Mart ayında, Avustralya’da gerçekleştirilen Formula 1 TM sezon açılışında bütün sürücülerin “Make Cars Green” kampanyasını destekleyeceklerini açıklamasıyla duyurulan kampanyanın ilk ürünleri olan yeşil şeritli lastikler, Ekim ayındaki Japonya Grand Prix’inde ilk kez kullanıldı. Bridgestone Motorsport, 2009 yılında “Make Cars Green” için 1 tanesi kuru zemin, diğeri ise ıslak zemin için hazırlanan 2 çeşit Grand Prix lastiğini de temin edecek.

Caddeler de yeşillenecek

Bridgestone’un “Make Cars Green” kampanyası kapsamında otomobil sahipleri için hazırladığı ilk ürün ECOPIA. Lastiklerin zeminde kaymadan dönerek ilerleyebilmesi için gereken enerjiyi minimum azaltan ECOPIA, yuvarlanma direncini düşürme çalışmaları sayesinde çevre duyarlılığı ile ön plana çıkıyor. İlk olarak Japonya’da otomobil sahiplerinin beğenisine sunulan ECOPIA ürünleri, bu yıl ABD pazarında da ECOPIA EP 100 adıyla yer alacak. Bridgestone’un Avrupa pazarında satışa sunacağı ürün ise, Turanza ER 300 ECOPIA.

Çevreye saygı yapılanması

Bridgestone çevre konusunda 5 alanda çalışmalarını sürdürüyor. Yönetimsel kararlarını alırken de değişiklikleri ve çevreye duyulan saygıyı da çevresel faktörler ile sağlayan Bridgestone’un üzerinde büyük titizlikle durduğu 5 alan şöyle:

1) Eco-yönetim: Çevresel yönetim için sistem ve altyapı düzenlemeleri, şirket içinde de ISO 14001 yönetimi ve çevresel database kuruldu.

2) Eco-ürünler: Bridgestone’da, çevreye duyarlılığın bir simgesi olarak geliştirilen yeni ürün ailesinin ismi “ECOPIA” olarak belirlenmiştir. Yeni lastiklerde tasarım, düşük yuvarlanma direnci, daha düşük bir yüzey sürtünmesi sağlamaktadır. Düşük yüzey sürtünmesi beraberinde daha düşük yakıt tüketimi getirdiği için, ECOPIA lastiklerini kullanan araçlar düşük emisyon sahibi olup; çevreye daha duyarlılar. Bridgestone’un Ecopia ailesinin yeni üyeleri yakın gelecekte tüm dünyada kullanılacağı varsayılan hibrid ve elektrik motorlu araçların tercihi olacaktır.

3) Eco-üretim: Bridgestone kuvvetli ön-çevresel çalışmalarını üretimden, lojistik ve satışa kadar bütün alanlarda yönetimsel olarak yürütmektedir. Buna örneklerden bir tanesi kojenerasyon sisteminin Japonya’daki bütün lastik fabrikalarında başlatılmasıdır. Primer yakıt rezervlerinin azaldığı ve global rekabetin arttığı günümüz dünyasında, enerji girdilerinde süreklilik, kalite ve asgari maliyetleri sağlamak kaçınılmaz olmuştur. Bu anlamda kojenerasyon günümüz çağdaş “enerji yönetimi” teknikleri içinde ön sıralarda yer almaktadır.

4) Eco-iletişim: Bridgestone çevrenin önemini belirtmek ve çevresel bilinci arttırmak amacı ile iç ve dış bilgilendirme eğitimlerini vermektedir.

5) Eco-projeler: Kurumsal sosyal sorumluluk kapsamındaki aktiviteler, çevre projelerine yardımcı olmak amacı ile yapılmaktadır. Bu projeler çocukların gelişimi, çevresel bilinçleri ve tüketicilerin çevrenin gelecek için önemini algılamaları açısından da önem taşımaktadır.

Ayrıntılı bilgi için:
Soylu ve Cengiz Danışmanlık
Aslı Pınar Tüfekçi

Güncelleme – 8 Nisan 2009 Saat:12:25

– Bridgestone ve diğer lastik üreticilerinin de üzerine basarak söylediği Formula 1 pilotlarının her koşula uyum sağlayanabilen lastik çeşitliliği sunmaktalar. Her geçen yıl bir adım daha ilerleyerek yeni teknolojiler ortaya çıkarmaktalar. Ama görülüyor ki bu yeterli olmamakta. Formula 1 Malezya Grand Prix’te Ferrari Pilotu Massa, şiddetli yağmur gelecek diye ağır zemin lastiklerini taktı ama attığı 5 tur boyunca yağmur olmadı. Şiddetli muson yağmurları başladığında ise lastikler ömrünü tmamlamıştı. Lastik – araç – pilot tamam ama strateji tüm bu parçaları birleştiren en büyük faktör olarak halen en üst sırada durmakta. Bridgestone’u hem çevreci lastikleri hemde çevreye verdiği önemden dolayı yebrik ediyoruz.

Bridgestone, Formula 1™ heyecanını zirveye taşıyor

FIA Formula 1™ Dünya Şampiyonası’nın “Tek Resmi Lastik Tedarikçisi” Bridgestone, ileri teknoloji kullanarak hazırladığı Potenza lastikleriyle F1 yarış keyfini zirveye taşıyor. Her pistin özelliklerine ve hava koşullarına göre özel lastik üreten Bridgestone’un 2009’daki en büyük sürprizi, 10 yıllık aradan sonra oluksuz lastiklere geri dönüşü oldu.

Dünyanın en büyük motor sporu organizasyonu Formula 1™’in “Tek Resmi Lastik Tedarikçisi” Bridgestone, 28 Mart’ta start alan; 10 takım ve 20 pilotun kıyasıya mücadele ettiği şampiyonada, Potenza lastikleriyle takımların hızına hız katıyor. Her yıl pilot, takım, marka ve gelişmiş teknoloji ürünlerinin de yarıştığı 2009 Formula 1™ Dünya Şampiyonası’nda, Bridgestone da yeni bir dönemin habercisi olan lastikleriyle sürpriz yaptı.

Önceki yıllarda olduğu gibi takımların en iyi performansı alabilmelerini sağlamak amacıyla lastiklerinde iyileştirmeler yapan Bridgestone, geçtiğimiz senelerden farklı olarak, Formula 1™’deki takımlara daha geniş bir yelpazede lastik çeşidi sunuyor. Lider lastik üreticisinin 2009 Formula 1™ Dünya Şampiyonası’ndaki en büyük sürprizi ise, yaklaşık 10 yıllık aranın ardından oluklu yerine oluksuz lastiklere dönüşü oldu.

Formula 1™ araçlarının yol tutuşu, kullanım kolaylığı ve dayanıklılık arasında en iyi dengeyi kuran lastikleri üreten Bridgestone, Formula 1™ takımlarına olarak sert, orta, yumuşak ve süper yumuşak hamurdan kuru zemin lastikleri sağlıyor.

Önceki yıllarda alınan talepler doğrultusunda hazırlanan yeni Potenza’lar, oluklu lastiklerle aynı ebatlara sahip. Ön ve arkalarda farklı yol tutuş dengesi bulunan yeni Potenza’lar, sadece yol tutuşunu en iyi seviyeye ulaştıran hamur sertliği ile ön plana çıkmıyor, Bridgestone’un ileri teknoloji ile hazırladığı çabuk ısınan yeni lastikler, uzun süreli performans göstermesi sayesinde Formula 1™ pilotlarının daha hızlı tur zamanı elde etmelerinde katkı sağlıyor.

Bridgestone, bu yıl ayrıca iki ayrı karışıma sahip, farklı sertlikteki lastiklerin birbirlerinden ayırt edilmesi için, yumuşak lastiklerin yanak kenarında yeşil şerit kullandı. Bu işaret aynı zamanda karışımların pistte ve televizyon başındaki yarış severler tarafından gözle ayırt edilebilmesini sağlıyor. Yeşil rengin seçilmesindeki en büyük neden ise, Bridgestone’un, FIA’nın Make Cars Green kampanyasına olan kesintisiz desteğini sergilemek.

Bridgestone Motorsport Lastik Geliştirme Müdürü Hirohide Hamashima, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “2009 Formula 1™ Dünya Şampiyonası araçlarda büyük değişikliklerin yaşandığı, çok heyecanlı bir sezon olmaya aday görünüyor. Sezona Bridgestone açısından baktığımızda biz de önemli değişikliklere gittik. Lastik stratejimizi değiştirerek 10 yıllık bir aradan sonra oluksuz lastiklere geçiş yaptık. Bilindiği üzere Bridgestone’un birçok farklı seride bu lastikler üzerinde büyük tecrübesi vardı. Bu tecrübemizi, ileri teknoloji kullanarak ürettiğimiz oluksuz yeni Potenzalarla pekiştirdik” dedi. Yeni Potenza’ların oluklu lastiklerle aynı boyutlarda üretildiğine, fakat pilotların en iyi zamanı elde etmelerinde büyük katkı sağlayacağına da değinen Hamashima; “Takımlar, 2009 sezonu için geniş yelpazede sunduğumuz lastik seçeneklerini düşünmek ve değişken yüzeye sahip pistlerde başarılı olabilmek için daha fazla çalışmak, mücadele etmek zorunda kalacaklar. En iyi tercihi yapan takımın liderliğe oynayacağı yarışlarda, bu sayede yarış severlerin daha keyifli anlar yaşayacağını düşünüyoruz. Ayrıca, FIA’nın Make Cars Green kampanyasına otomobil lastiği işaretlerimiz aracılığıyla destek olmaktan gurur duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

2009 sezonunda kullanılacak lastik karışımları:
ING Avustralya Grand Prix Yarışı (Melbourne): Süper Yumuşak, Orta
Petronas Malezya Grand Prix Yarışı (Sepang): Yumuşak, Sert
Çin Grand Prix Yarışı (Şangay): Süper Yumuşak, Orta
Gulf Air Bahreyn Grand Prix Yarışı (Sakhir): Süper Yumuşak, Orta
İspanya Telefonica Grand Prix Yarışı (Barcelona): Yumuşak, Sert

Ayrıntılı bilgi için:
Bilgi için: Soylu ve Cengiz Danışmanlık
Sn. Aslı Pınar Tüfekçi

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi