03 Ara
2009

– Sadece bir adet üretilen bu eşsiz Ferrari sahibini buldu. Haber detayları gün içinde yayınlanacaktır.

Basın Bülteni

Özel Versiyon Ferrari 599 GTB Fiorano, 1.2 Milyon Euro’ya Alıcı Buldu!
Sadece 1 Adet Üretilen Porselen Desenli Ferrari Çin’de Satıldı!

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari’nin 599 GTB Fiorano modeli temel alınarak sadece 1 adet üretilen “China Limited Edition” 1.2 milyon Euro’ya alıcı buldu. Çin’in en başarılı ve etkili çağdaş sanatçılarından Lu Hao’nun porselen tasarımlarından etkilenerek özel bir dış cila çalışmasıyla farklı bir görünüm kazanan “Ferrari 599 GTB Fiorano China Limited Edition”, ismi açıklanmayan Şangaylı bir müşteriye satıldı. Bu satıştan elde edilen gelir ise Tsinghua Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği’nin başarılı öğrencilerinin İtalya’daki Politecnico Milano Üniversite’sinde eğitim görmeleri ve Ferrari genel merkezinde staj görmelerinde kullanılacak.

Ferrari’nin lüks spor otomobil yelpazesinin 2+2 oturma kapasiteli model versiyonları arasında dikkat çeken ve 575 Maranello modelinin yerini alarak yollara çıkmaya başlayan 599 GTB Fiorano modelinin sadece 1 adet üretilen “China Limited Edition” versiyonu, 1.2 milyon Euro’ya ismi açıklanmayan Şangaylı bir iş adamı tarafından satın alındı. Ferrari’nin Pekin’de düzenlediği ve Michael Schumacher’in de katıldığı özel bir gala gecesinde satılan Ferrari 599 GTB Fiorano China Limited Edition, özel gövde boyası ile standart üretim versiyonlardan ayrılıyor. Ferrari’nin aynı zamanda çalıştığı ilk Çinli sanatçı unvanını kazanan Lu Hao tarafından tarihi Çin porselen sanatlarından etkilenerek tasarlanan beyaz ve yeşil renklerin kullanıldığı özel bir gövde boyasıyla dikkat çeken 599 GTB versiyonu, klasik Çin öğeleriyle Ferrari’ye has unsurların tek bir yapı altında harmanlanmasını temsil ediyor.

Ferrari 599 GTB Fiorano China Limited Edition’ın satışından elde edilen 1.2 milyon Euro’luk gelir ise Tsinghua Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği’nin başarılı öğrencilerinin İtalya’daki Politecnico Milano Üniversitesi’nde eğitim görmeleri ve Ferrari genel merkezinde staj yapabilmeleri amacıyla kullanılacak.

Günümüzde sadece birkaç yüz parça kalmış ve paha biçilemeyen “Ge Kiln” porselenlerinden esinlenerek Ferrari 599 GTB’ye kazandırılan açık yeşil bir parlaklığa sahip çatlak sır deseni, genellikle gerçek bir beyefendinin niteliklerini simgelemek için kullanılmasıyla dikkat çekiyor.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi