02 Haz
2011

Volvo Türkiye, 2011 ilk çeyreğinde kendini sosyal mecralarda göstermeye, ucundan da olsa bende bıradayım demeye başladı. Bunların ilki belkide benim açımdan ilki 4 Haziran 2011 günü yapılacak Volvo ve Sosyal medya Buluşması toplantısı. Bu toplantının ana maddesi S60 modeli ve City Safety- Yaya Güvenliği Teknolojilerinin tanıtılması. Ben İzmir’de bulunduğum için toplantıya katılamayacağım ama yetkililerden Basın Kiti ve görselleri talep ettim. Katılımcıları ve tüm detaylarını bu yazıda sizlere sunmaya çalışacağım. Bu tarz toplantılarda hep bağlayıcı etken yemek oluyor. Katılımcılar umarım yemek tabağı fotolarından daha çok araç ve yetkililerden aldıkları bilgileri yazıya dökerler. Yok ben bekleyemeyeceğim bir şeyler okumak istiyorum derseniz size Volvo S60 Test Sürüş Etkinliği yazıma davet ediyorum.

Etkinlik: Volvo ve Sosyal Medya Buluşması
Etkinlik Yeri: Santral İstanbul (Otto Santral)
Etkinlik Tarihi: 4 Haziran 2011
Konusu: Volvo S60 Test Sürüşü – City Safety- Yaya Güvenliği Teknolojileri

Volvo S60 - Sosyal Medya Buluşması

– Bu yazıda Burakarub.com sitesinde etkinliğe katılmış Burak Daylan‘dan alıntı yapacağım. çektiği fotoğrafları kullanmam ve yazısından alıntı yapmama izin verdiği için kendisine teşekkürlerimi iletiyorum. Volvo Basın kitini gönderen Capitalevents ajansına da teşekkürlerimi iletiyorum. Volvo, yazımın başında da belirttiğim gibi yeni yeni kendini internet ortamında göstermeye başladı. Birçok firma bu alandaki girişimini şimdilik durdurmuş, yavaşlatmış yada bırakmış olsada Volvo bu geç girdiği alanda bizler içinde bir devamlılık oluşturması bakımından önemli bir noktada durmakta.

– 4 Haziran 2011 günü yapılan etkinlik ise bu buluşmanın ilk adımı diyebiliriz. Aldığım bilgiye göre sınırlı sayıda kişinin katılım gösterdiği bu etkinlik Volvo’nun yıl içersinde düzenlediği Extreme Test Günleri etkinliklerinin bir benzeri niteliğinde. Volvo S60 modelinin ve yeni teknolojilerin tanıtımını içermekte. Belli bir test parkurunda gerçekleştirilen acil durumlarda ve güvenlik amaçlı olarak Volvo teknolojisinin neler yapacağını size göstermekteler. Birçoğunuz, bunlar zaten büyük otomobil firmalarında standart diye gülüyor olabilirsiniz. Siz acaba hiç ne işe yaradığını uygulamalı olarak gördünüz mü? yada aldığınız araçta size bu donanımlarda var dediler mi? Kaçınızın aracında mevcut bu özellikler? Peki firmanın donanım listesinde olmasına karşın kaçınız sodunuz bu ne işe yarıyor diye?

Volvo S60 - Sosyal Medya Buluşması
Volvo S60 - Sosyal Medya Buluşması

Volvo aslında burada önemli bir görevide yerine getirmiş oluyor. Bilinçlendirme, aracını tanıma, aracın nasıl tepkiler verdiğini görme. Diğer firmalar gibi Çeşmede gidip özel davetlilere şenlik havasında sürüş yaptırmıyor değil mi? Seni beni onu davet ediyor. Benim için bundan daha büyük bir keyif olamaz.

– Pazarlama ve PR Direktörü Ebru Hanım’ın sunumuyla başlayan etkinlik. Araçların parkurda Yaya Algılama Sistemi ve City Safety testleriyle son buluyor. Volvo S60’da bulunan;

Kör Nokta Bilgi sistemi (BLIS)
Şeritten Çıkma Uyarısı (LDW)
Sürücü Uyarı Kontrolü (DAC)
Gelişmiş Denge Kontrolü
Viraj Çekiş Kontrolü
Aktif Viraj Farları (ABL) ve bu tarz teknolojik özellikler ile araç başlı başına bir robota dönüşmüş oluyor.

– Volvo araçlarda sunduğu tüm güvenlik ekipmanları beni oldukça korkutuyor. Ben her zaman kontrolün kendimde olmasını isterim. Gelişen teknoloji olabildiğince insan kaynaklı hataları diskalifiye etmeye çabalarken benim her şeyi kontrol etme istediğim devre dışı kalmakta. Doğrusu hangisi doğru bilemiyorum. Ben yinede kendimin kontrol ettiği bir aracı kullanma taraftarıyım. Volvo’ya bu yeni düzende daha aktif, daha güvenli ve bol satışlı bir yıl diliyorum.

Fotoğraflar: Burakarub.com sitesinden alınmıştır.

Güncel Haber: 2012 Volvo V40 Rakiplerini Geride Bırakmaya Hazır. Yeni Volvo V40’ı yakından tanımak istemez misiniz?

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

1 Yorum - Volvo ve Sosyal Medya Buluşması 2011Yorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi