08 Haz
2011

Subaru XV Concept modeli ve yeni çıkan 2012 Impreza modeli gibi markanın kendini yenileme, çağa ayak uydurma çabasının bir göstergesi. Bizler her ne kadar yeni Impreza için efsaneyi yok ettik desekte firma aslında o bildiğimiz kulvarından sıyrılarak kendine yeni bir kulvar açmak istediğini bize anlatmaya çalışıyor. 2011 Subaru XV Konseptide bu yeniliklerden biri. Araç ilk bakışta CUV yada Crossover yada şehirli yükseltilmiş mini SUV isimlerini taktığımız model ailesine ait olduğunu görebiliyoruz.

2011-subaru-xv-concept

– Subaru bu yeni konseptinde kullanılan tasarım felsefesini “Protren” kelimesi ile açıklıyor. Aslında bu kelime 2 farklı anlamın birleştirilmesinden oluşturulmuş. “Profesyonel Çözüm” ve “Trend Tasarım” birleştirilip “Protren” kelimesi türetilmiş. Yeni segment bu araç mini şehirli SUV olarak adlandırılmakta. Rakip diyebileceğimiz aslında Nissan’ın Juke modelini, kardeş model olarakta Mitsubishi ASX‘i gösterebiliriz. Firmanın araçta öne çıkardığı detaylar ferahlık hissi vermesi, her ne kadar sportif çizgilerde olsada sakin bir karakter çizmesi.

2011-subaru-xv-concept
2011-subaru-xv-concept
2011-subaru-xv-concept

Subaru XV Konseptini 2011 Nisan ayında yapılan Şengay fuarında tanıttı.Yeni nesil Subaru Impreza henüz tanıtımı dahi yapılmamışken aslında bizler Imprezanın ön yüzünü görmüşüz ama haberimiz olmamış. Araçta 2,0 litrelik 4 silindirli Boxer 150HP gücünde motor, 4450 mm uzunluğa ve 1800 mm genişliğe, 1625 mm yükseliğe sahip pastel renkli bu aracı CVT şanzımanı ile tabi ki Subarunun vazgeçilmezi AWD sistemi ile beraber rahat bir şekilde hareket ediyor. Subaru’nun geliştirdiği yeni nesil güvenlik sistemi (EyeSight) sayesinde araçın çevresine yerleştirilen kameralar 360 derece görüş açısına sahipler ve anllık olarak tehlikeleri sürücüye bildirmekle görevliler. Şu soru aklınıza gelebilir Outback Sport modeli ne olacak? Çok doğru bir soru. XV model ismiyle zaten bir çok pazarda bizim bildiğimiz adıyla Outback Sport modeli satılmakta. XV Konsept ise gelecek nesil Outback modeli olacaktır. Araç 2011 yılı sonunda yada 2012’nin ilk çeyreğinde piyasada olması planlanmış. 2011 Subaru XV Concept modeli, 2012 Subaru XV Crossover olarak yollarda olacak.

2011-subaru-xv-concept
2011-subaru-xv-concept
2011-subaru-xv-concept

– Basın bültenlerinde dahi sportif kelimesini bulabilmek oldukça zor. Buda bizlere firmanın sportif kelimesinden biraz uzaklaşarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediğini düşündürüyor. Diğer bir köşeden bakarsak rakiplerini 1 yıl geriden takip ediyor diyebiliriz. Ama yakın zamanda rakiplerle eş sürelerde ürünler çıkartmaya başlayacağından hiçbir şüphem yok. Model ailesini genişlettikçe, yeni kitlelere ulaştıkça, özellikle Boxer motor halen markanın vazgeçilmezi olmaya devam ettiği sürece Subaru her zaman bilinecek, hatırlanacaktır.

Güncelleme: 13 Mart 2012 saat 21:41

– 2012 model Subaru XV yollara çıkmaya artık hazır. Mart ayında satışa sunulacak olan SUbaru XV’nin hikayesini, fiyatını, ilk izlenimlerimi ve teknik özelliklerini merak ediyorsanız 2012 Subaru XV Test Edilmeye Hazır yazımı okumaya davet ediyorum.

Kaynaklar:
http://www.subaru.com.tr
http://www.topspeed.com/cars/subaru/2011-subaru-xv-concept-ar107928.html
http://www.subaru-global.com/about/motorshow/ms/2011shanghai/index.html
http://www.autoblog.com/2011/04/19/subaru-xv-concept-crossover-unveiled-in-shanghai/

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi