Opel İnsignia bombasını patlatmak üzere. 1 yılı aşkın süredir devam eden 1 yada 2 fotoğrafla ağzımızın suyunu akıtan firma şimdi Vectra yerine geçecek aracını hem sedan hemde hatchback formunda karşımıza çıkarmayı bekliyor. Yakın tarihlerde aracın fuarlardaki fotoğrafları ve kulaktan dolma olmayan teknik detaylarıyla karşı karşıya kalacağız.

– Önümüzdeki yıl hem Hatchback hemde sedan versiyonları 23 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak London Motor Show‘da sergilenecek. Hatchback yada liftback dedikleri, sedan ile aynı ölçülerde sadece bagaj bölmesi kısaltılmış şekilde, sedan versiyondaki önden ve 4 çeker özellikleri ile 7 farklı Euro 5 normlarını destekleyen motor seçeneğiyle beraber satışa sunulacak. Motorlardan 4’ü benzinli, 2si dizel.Benzinli motorlar, 4 silindirli 115hpden başlayıp – 260hp ikiz-turbo V6 seçeneğine sahip, dizel motorlar ise yeni 2ltlik 110 ile 160 hp aralığında güç çıkışları sunacaklar. Bu motorların ayrıca yeni bir özelliği bulunmakta. EcoFLEX versiyonu seçerek ultra düşük CO2 salınımını sağlayacaklar. Ayrıca aracın sütünme katsayısı 0.27 olacak ölçülmüş.

– Opel’in her zaman kullandığı donanım kalemleri Elegance, Cosmo ve Sport, İnsignia’da da yer alıyor.Cosmo donanım seviyesinde, Ön konsol çift renkte ve ahşap seçeneği bulunmakta. Sport versiyonda ise iç döşemlerde siyah ağırlık verilmiş. Bunun araca ayrı bir güzellik kattığı belirtilmiş. Orta konsol ışıklandırmasında buğulu kırmızı rengi seçilirken, gösterge tablosu için beyaz uygun görülmüş. Sport butonuna basıldığında ise tüm ışıklandırma kırmızı rengini almakta. Opel, ilk kez İnsignia modelinde kullanacağı, sürücüleri hız limiti konusunda uyaran tabelaları okuyabilen ve gidilen şeridi takip edip şeritten çıkıldığında uyarı veren yeni “Opel-Gözü” (Opel-Eye) teknolojisini sunacak.

– Yeni teknoloji, Rüsselsheim’daki Opel ve GM mühendislerinin ortak çalışması ve Hella uzmanlarının katılımıyla geliştirilmiş. Cep telefonundan biraz daha büyük kamera, saniyede 30 kare fotoğraf çekebiliyor ve bu fotoğraflar, GM’in yazılımı tarafından incelenip anından sürücüye bilgi olarak aktarılıyor. Teknoloji, dairesel şekilleri ve içindeki rakamları algılama kabiliyeti sayesinde, 100 metre mesafeden tabelaları okuyabilmekte. Benzer bir sistemi BMW 7 sersinde de sizlere duyurmuştuk.

– Araç 4.8metre uzunluğunda ve 2.7metre aks mesafesine sahip.

– Sedan ve henüz prototip aşamasında olan hatchback versiyonu, güncel Vectranın yerini alacaklar.GM ise aynı aracı Saturn Aura ismiyle Kuzay Amerika satışa sunacak. Londra Motor Fuarından sonra İngiltere, İrlanda, Almanya, Avusturya ve İşviçre‘de modelin çıkış fiyatlarının duyurusu yapılacak.

Press Release:

Opel Insignia celebrates double premiere at the London Motor Show

· Choice between equally elegant and dynamic notchback and hatchback
· Sleek, aerodynamic body has class-leading Cd value of 0.27
· The New Opel Insignia notchback and hatchback on sale before the end of the year

Opel will showcase to the public for the first time at the British International Motor Show (July 23 – August 3) both the four-door notchback and five-door hatchback versions of its new flagship car, the Insignia.

The new Opel Insignia highlights breathtaking design: Both body styles boast a flowing, muscular yet elegant silhouette with a coupé roofline. Designers of the new car deliberately created similar versions to retain the beauty of Opel’s latest mid-sized car. The length of both the notch and hatchback, at 4,830 mm, and the wheelbase of 2,737 mm remain the same.

The Insignia’s fuel consumption, CO2 emissions and driving dynamics benefit from the aerodynamic efficiency that was perfected during more than 650 hours in the wind tunnel. The result: A class-leading drag coefficient of 0.27.

Offering both the notchback and hatchback from the start is particularly important for markets such as the U.K. and France, where 5-door sedans traditionally enjoy a high market share of the mid-size class segment. German and Spanish customers, on the other hand, generally prefer notchback sedans. Prices for the U.K., Ireland, Germany, Austria and Switzerland will be announced July 22 in London and cars will hit German dealerships before the end of the year. Opel expects both models to sell in about equal numbers.

From the beginning, the Insignia will be launched with a broad line-up of motors. Seven engines will be available; all meet Euro 5 emissions standards and come coupled with six-speed transmissions. The four gasoline engines range from a four-cylinder 115 hp unit to a V6 with 260 hp. Three new direct-injection turbo-diesels exclusively developed for the Insignia feature a displacement of 2.0 liters and power outputs spanning from 110 to 160 hp.

The newly developed chassis can be enhanced with the innovative, integrated FlexRide mechatronic system, as well as the sophisticated Adaptive 4×4. Its lightning-fast distribution of torque over the four wheels ensures top stability and traction while improving dynamic handling performance.

– Opel marka araçları sevmem ama İnsignia modeli gerçekten bomba. Opel en sevdiğim yani ise sürekli yeni model çıkarmıyor. Sürekli araçların farklarını araştırmak zorunda kalmıyoruz. Bir çıkarttı mı pir çıkartıyor ve en geç 10 sene içinde yerine yenisini koyuyor. Bu kadar uzun sürede değiştirmesinin bazı dezavantajları olsada ben hep avantajı yönünden bakıyorum… Aracı aldığınızda uzun süre değişmeyecek bir araç satın alıp kullanıyorsunuz… 🙂

Güncelleme: 17 Ekim 2008 Saat: 23:30

– Opel İnsignia İstanbul Auto Show’da 9 Ekim günü Türkiye tanıtımını yaptı. Opel 2009 model yılı olarak getireceği bu yeni aracının nasıl bir talep göreceğini henüz bilmiyor. Bu nedenle Ön Başvuruları toplamaya başlamış. Henüz fiyat bilgisine ulaşamadım ama muhtemelen 1-2 ay içersinde fiyat bilgiside açıklanmış olur.

– Araç hakkında detaylı bilgi alabilmemiz için Opel Insignia modeli için Mini Bir Site hazırlamış. Ayrıca www.opelinsignia.com.tr adresinden de Micro siteye ulaşabilirsiniz.

Güncelleme: 2 Şubat 2008 Saat: 22:17

– Merakla beklenen ha çıktı yolda gördüm, evet gittim test ettim diyenler çıkmasına rağmen nihayet fiyat ve teslimatlar başladı. Esas şimdi Test sürüşlerine gidip yollarda görebileceğimiz bir araç halini aldı. Resimlerden hayranlıkla baktığımız bu araç gerçekte nasıl olduğunu zaman gösterecek tabiyki. Yazının devamında fiyat listesi, tanıtım videosu ve donanım kalemlerini görebilirsiniz.

– Geçtiğimiz aralık ayında açıklanan “Car of the Year 2009” birincisi Opel İnsignia oldu. Ödül GM Avrupa başkanı Carl-Peter Forster tarafından alındı. 26 Ocak 2009 Pazartesi günü Almanyadaki Russelsheim fabrikasında yapılan serenomide kazanılan başarı kutlandı.

  1. 321 Puan ile Opel İnsignia
  2. 320 Puan ile Ford Fiesta
  3. 223 Puan ile VW Golf VI

Tanıtım Videosu:

Fiyat: 1.6lt 115 HP’lik Benzinli motor Baz donanım seçeneği ile kampanyalı fiyatı 50bin TL’den başlarken, 2.8lt 260Hp benzinli 4X4 Otomatik vitesli en üst donanım seviyeli versiyonu ise 120bin TL’den satışa sunulmuş durumda. Liftback ve Hatchback versiyonlu olarak çıkan araç 130 ve 160HP’lik 2.0lt’lik dizel seçeneklerlede 70bin TL ile 81bin TL aralığında satışta.

– Bunların haricinde en güçlü modeli olacak olan 2010 Opel Insignia OPC/ Vauxhall Insignia VXR
görüntülendi. 2007 Geneva Motor Show ‘da tanıtılan Opel GTC Concept aracı gibi ön panjura sahip, motor olarak 2.8lt twin turbo V6 tahmini 320bhp (239kW) güç çıkışı sunabilen 255/35 R20 tekerlekleri ile 4 çeker özellikle donatılmış. Hans Demant, prototip araçla Nürburgring pistinde 8 dakika civarında tutan turlar atmış. E92 kasa BMW M3 ve Audi R8 ‘de 8dk +10snlik turlarla pisti dönmüşlerdi. Aracın son halini 2009 yılındaki Genevo Motor Show‘da görmeyi ummaktayız.

Son olarak Google Translate Türkçeyide konuşabilmesi sayesinde Çeklerin yaptığı İnsignia Testini biraz garip cümlelerle Türkçe olarak okuyabilirsiniz.

Orjinal Test Sayfası | Türkçe Çevirisi

Aracın Artıları: Kullanım kolaylığı, tasarruflu motor, etkili fren sistemi ve güzel oturuş konumu.
Eksik yönleri: Aerodinamik gürültü, arka koltuklar ve küçük yan aynalar.
Test Aracı: 2lt 4 silindirli 96kw (130HP) 320NM tork üreten, Son Hızı: 205km/h, 0-100km hızlanması: 11.1, Tüketim(şi/karma/şd): 7,7 / 4,7 / 5,8lt

Güncelleme: 19 Mart 2009 Saat:21:37

– 3 ay süreyle uygulanacak vergi indirimi sayesinde fiyatları düşün Opel İnsignia modelinin en yüksek motor hacmi ve donanımlı modelinde 2bin TLyi bulan indirim an küçük hacimli ve donanımlı versiyonunda ise 7bin TL yi bulmakta. Tabiyki aylar öncesinden araç almaya karar verenler için kaçırılmayacak bir fırsat. İnsignia’yı yollarda daha çok görmek isteriz. Gösterişli ve güzel bir ara olmasına karşın ebatlarının aşırı büyük olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Kaynak:
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/224826/insignia_duo_coming_soon.html
http://www.edmunds.com/insideline/do/News/articleId=128479
http://www.egmcartech.com/2008/07/03/opel-insignia-hatchback-to-join-sedan-in-london/
http://www.autoblog.com/2008/07/03/british-motor-show-preview-opel-insignia-to-debut-in-hatch-and/
http://www.autoblog.com/2008/06/19/vauxhall-insignia-sports-all-seeing-front-camera-system-w-video/
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/223323/insignia_rises_to_new_levels_of_luxury.html
http://www.autoblog.it
http://www.worldcarfans.com/9080418.002/official-all-new-opel-insignia-revealed
http://www.worldcarfans.com/9080510.002/undisguised-opel-insignia-hatchback-spied
http://www.motorauthority.com/news/hatchbacks/spy-shots-2009-opel-insignia-hatchback/
http://www.worldcarfans.com/9080625.008/opel-insignia-fastback-spied-in-full-production-trim
http://www.worldcarfans.com/9090128.016/opelvauxhall-insignia-opcvxr-leaked-photo
http://carscoop.blogspot.com/2009/01/opel-officially-receives-car-of-year.html

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi