13 May
2010

Mart ayında başlayıp Nisanda oylama ile yükselen tansiyon Mayıs ayında kazanların açıklanması ile düşmüş gözüküyor. Bilindik yorumlar ve kurulu düzenin eksikleri acımasızca eleştirilmeye devam ediyor. Bende bu konuda bu yazıyı, töreni anlatmak yada kazanaları tekrar tekrar tebrik etmek için değil bu organizasyonun iyi ve benim tam olarak kafama yatmayan yönlerini anlatmak için açtım.

1000 küsür site, 13000 küsür üye ve 35000 küsür kullanılmış oy mevcut. Bunlar sadece bizlerin görebildiği istatistikler detaylı istatistikleri belkide ileriki zamanda yayınlayacaklardır. Çünkü geçen senelerde grafiklerle desteklenmiş bir istatistik sunmuştu BÖ ekibi. Bu istatistiki veriler bizlere oylamanın ve yönelimlerin hangi konu üzerine olduğunu göstermekte yardımcı olmuştu.

– Bu yazıyı kısa tutuyorum uzun yazmanın pek bir anlamı yok. BÖ sistemi blog yazarları sitelerini eklemesiyle başlamakta. Burada aslında ilk dikkat çeken nokta Türkçe içerikli sitelerin kayıt olmaları. Ben 2 adet yabancı site onaylama işleminden sonra gördüm ve bildirdim ama sonuçta onlar çıkarıldı mı yoksa çıkarılmadı mı bilmiyorum. Muhtemelen çıkarılmışlardır.
– İkinci konu ise site sahiplerinin sitelerini hangi kategoriye ait olduğunu belirlemede çektikleri zorluklar. Bu organizasyondan kaynaklanan bir durum değil tamamen blog yazarlarından kaynaklanan bir durum ve BÖ ekibide mecburen siteleri belli bir kategoriye yönlendirmek zorunda kaldığını düşünüyorum.
– Kayıt olurken verilen onlarca detay bilgisinin umarım farklı yerlerde kullanılmayacağını düşünerek verdim. Bu konuda BÖ’ye güveniyorum.
Oylama sürecinde sayfalarca site gezmek her kişinin tercih edebileceği bir durum değildi. Hatta çoğu kişinin ilk sayfada çıkan yada kategorilerinde kendi sitelerine oy verdiğini düşünüyorum ve okuyorum. Bu durum gerçekten yüzlerce site barındıran kategorilerde gerçek bir sorun. Neden bu şekilde oldu bilmiyorum. Sadece site adı ve açıklamasını içeren bir liste ile tüm siteler gösterilebilirdi. Sayfalamaya ihtiyaç duyulmazdı.
– Tanıdığı çok olan site kazanıyora kısmen katılmaktayım. Ama tanıdığı çok ise zaten popülerdir demek oluyor bu nedenlede hiçbir şey söyleme hakkına sahip değilim.
Juri sistemi güzel bir düşünce ama Jurinin siteleri seçerken nasıl bir sistem uyguladığı henüz açıklanmadı belkide hiç açıklanmayacak. Benim görüşüm ise bu sene juri sadece ilk 5 siteye baktı ama sadece baktı. Halk oylaması bittiğinde sıralama nasıl ise aynı sıralamaya sadık kalındı ve ilk 3 bu şekilde belirlendi. Yani buna inanmak istiyorum. Ayrıca keşke Juri şunu açıklasaydı: ilk 3 e giren sitelerin üstün yönleri yada juriyi etkileyen yönleri nelerdi? Hangi kıstaslara bakıp evet bu birinci bu ikinci ve buda üçüncü olabilir denildi? Umarım bunları açıklarlar. Bu sayede bizlerinde ne gibi yanlışlar yaptığımız yada sitemizin kişilere ne kadar hitap ettiğini anlayabiliriz. Bu sayede uygun değişiklikleri yapabileceğimizi düşünüyorum.
– Organizsyonun Ödül töreni gününde yaptığı söyleşiler ve toplantılarına diyecek bir şey bulamıyorum. Tek kelime ile harikaydılar ama aynı özeni ödül töreninde gösteremediler. 12dk dakika sürdü galiba tören. Bunca ay emek harcanan bir Blog Ödülleri adıyla yapılan organizsyonda ödül töreni için ayrılan 15dk çok çok çok çok az ve özensiz geldi gözüme. Ödül kazanan sitelerin kurucularıyla birer röportaj yapılabilirdi ve düşünceleri alınabilirdi.
– En çok kızdığım nokta ise 100 kişilik davetiye veriliyor ama davetiye alanların yaka kartları olduğu gibi dururken içersinde yaka kartı elle girilmiş bir ton insan dolaşıyor. Baştan söylenen 100+1 kişi alınmayacak cümlesi neden uygulanmadı. Ben ve benim gibi her zaman kurallara uyan kişiler neden cezalandırılıyor. Artık bunu öğreniyoruz, kurallar uyulması için değil tamamen uyulmaması için yazılıyormuş.

– Son olarak kategorisinde tek olan ve 3 senedir gerçekleştirilen bu BÖ organizasyonu ve ekibine teşekkür ediyorum. Kazanan sitelerede tebrikler.

* BÖ’yü bir kenara bırakalım şimdi. Otomot.net‘e gelelim son bölümde. 2006 Aralıkta siteyi açtığımdan itibaren hep aynı sistemi kullanarak yazıları hazırlamaktayım. Yaptığım işlem listesi, beğendiğim haber yada aracın internet ortamında en ücra köşesine kadar bilgilerini – resimlerini – videolarını ve özellikle Basın bültenlerini toplamak ve bunları sadece bir yazı ile derlemekten ibaret. Bunu en sona yazdığım kaynaklar bölümlerinin neden olduğu yada neden bu kadar çok olduğuna bakarak anlayabilirsiniz. Burada Basın Bülteni kullanma amacım firmanın kendi ağzından çıktığının kanıtı olması amacıyla yazıya ekliyorum. Ayrıca her yazıya birde kendi yorumumu içeren bir bölümde eklemekteyim. Amacım Basın Bültenini kopyala yapıştır yaparak yazı yayınlamak değil. Bunu yaptığımı görürseniz lütfen bildirin bende kendimi sorgulayayım. Dünya genelinde Otomobil bloglarına bakarsanız ne demek istediğimi açıkça görürsünüz. Firmalar sitede yayımlamam için bazılarıda benim başvurumun sonucunda bana bülten yollamaktalar ama gelen bültenlerin belkide %5ini yayınlamaktayım. Nedeni ise gayet açık ilgimi çeken bir araç – konu yada durum söz konusu ise o Bültenden yola çıkarak haber yazmaktayım ve ben bu sistemi kullanarak siteme yazı girmekteyim. Kısa bir yazı yazıp ve hiçbir dayanağa oturtulamayan yazılar eğer Blog yazıları ise benim sitem kesinlikle Blog sitesi değil. Kısa yazıların popüler olmasının nedeni ise gayet açık ziyaretçilerin sadece bir resme bakıp o resmin altında yazan kısa yazıyı okuma alışkanlıkları, sonrada bir resmi görüp evet bu aracı biliyorum diyip ahkam kesmelerinden kaynaklanıyor ne yazikki. Benim yazıları çok uzun tutuyor olmam belkide benim hatam ama ben bu tarzı seviyorum. Otomot.NETi tamamen kendimi rahat hissetmek, otomotiv dünyasından kopmamak için açık tutuyorum. Bu bana hiçbir kazanç sağlamamakla beraber beni her yazı girişimde müthiş bir heyecan sarmakta ve mutlu olmaktayım.

2010 Blog Ödülleri’nde dereceye giren bloglar:
Vestel Aile Blogları Kategorisi
1. babaolmak.com
2. nohutodabaklasofra.blogspot.com
3. biradambirbebek.com
Garanti İş Dünyası Blogları
1. gelistrend.com
2. kaynagiminsan.com
3. chatterboxtr.com
ntvmsnbc Haber Gündem Blogları
1. yazburaya.com
2. laktoz.net
3. turkiyevehayatadair.com
Hobi Blogları
1. yazarvizor.com
2. zeynebinkelebekleri.blogspot.com
3. hayatiminrenkleri.blogspot.com
Schwarzkopf Kadın Blogları
1. annekaz.com
2. kelebekdiyeti.blogspot.com
3. browni.net
Efes Pilsen Kültür Sanat Blogları
1. hazalyilmaz.com/anlamarama
2. sigarayaniklari.blogspot.com
3. avazavazdergisi.blogspot.com
Limango Moda Blogları
1. alisveris-cini.com
2. style-boom.blogspot.com
3. offnegiysem.com
Fiat Otomobil Blogları
1. otocenneti.com
2. pitcafe.com
3. onurkoray.blogspot.com
Oyuncu.com Oyun ve Eğlence Blogları
1. optumbay.com
2. ilgincblog.net
3. goygoycu.com
Reklam Store Reklam Pazarlama Bloglama
1. marketoloji.com
2. hergunkampanya.com
3. adamlaryapiyor.blogspot.com
MAC Spor Blogları
1. eksibesiktas.blogspot.com
2. footballiswar.com
3. mutlakgolpozisyonu.blogspot.com
Topluluk Blogları
1. baygri.com
2. ayseninkitapkulubu.blogspot.com
3. afer.in
Microsoft Advertising Windows Live Spaces Blogları
1. alevsinemcopuroglu.spaces.live.com
2. nezihdarcin.spaces.live.com
3. w7vienna.spaces.live.com
Ülker Pötibör Bisküvi Yemek Blogları
1. mutfaktakicadi.com
2. nefisyemektarifleri.com
3. yemeklezzeti.net
Pegasus Gezi Blogları
1. azgezmis.com
2. kuyruksuz-ucurtma.blogspot.com
3. aylakilsu.com
Hepsiburada.com Teknoloji Blogları
1. apostylee.com
2. misjournal.com
3. yakuter.com
Alpella Kişisel Bloglar
1. hknkr.com
2. duslerdenizi.blogspot.com
3. kelimelerbenim.com

Blog Ödüllerinde Otomot.NET 91 Oy almış. Otomobil Kategorisinde oyumu Kamyontr sitesi için kullandım.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

2 Yorum - 2010 Blog Ödülleri SonuçlandıYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi