Michelin’in 1 nisan 2010 tarihiyle beraber “Doğru lastik her şeyi değiştirir” sloganıyla öne çıkan global reklam kampanyası, yakıt tüketimi, uzun lastik ömrü ve güvenlik temalarını işleyen Lastik Adamımız ile akaryakıt pompalarının savaşını içeren bir reklam filmi ile karşımızda.Sizde Michelin ile beraber Mücadeleye katılmak, benzin istasyonlarında neler olduğunu görmek ve bunlara karşı neler yapabileceğinizi öğrenmek istemez misiniz?

http://mucadeleye-katil.michelin.com.tr intenet adresinden takip edebileceğiniz ve bilgileneceğiz kampanya Ekim 1009da ABD’de başlamış ve Nisan 2010’da Türkiye ve Avrupaya gelmiş durumda.

Gerçekler:
1 Bir araç yakıt tüketiminin %20sini lastiklerini döndürmek için kullanır.
2 Yuvarlanma direnci bir aracın haretini sağlaması için yenmesi gereken güçlerden biridir. Bu gücü yenmesi içinde yakıt tüketiminin 1/5 ini harcaması demektir.
3 Michelin lastiklerin patentli bileşiğine Silika (Silikon dioksit) bileşenini ekleyerek yakıt verimliliğini arttırmayı amaçladı.
4 Firma ilk enerji lastiklerini (yeşil – çevreci lastikler) 1999 yılında piyasaya sundu.
5 Bu enerji lastikleri yakıt tüketimini azaltarak aracınız için yeni lastikler almanızı sağlayacak kadar cebinizde nakit bırakır.
6 Yapılan testlerde lastik ömrü 45000km üzerinden değerlendirilmiş olup Michelin Energy Saver lastikler 80 Lt yakıt tasarrufu sağlar.
7 Bu lastikler sayesinde lastik kullanım ömrü boyunca tek bir ağacın yılda 25kg’a kadar karbon bileşiklerini parçaladığını düşünürsek tam 8 ağacı koruyacak kadar benzinli aracınızın CO2 salınımını azaltırsınız.

Reklam ve Tanıtım Videoları

Sosyal Ağlarda Michelin:
Facebook: www.facebook.com/lastikadam
FriendFeed: www.friendfeed.com/lastikadam
Twitter: www.twitter.com/lastikadam
Vimeo: vimeo.com/mucadeleyekatil
DailyMotion: www.dailymotion.com/LastikAdam

Basın Bülteni 5 Nisan 2010

Doğru lastik her şeyi değiştirir

Lastik Adam yakıt tüketimine meydan okuyor. Michelin Lastik Adam, yeni başlayan reklam kampanyasında yakıt tüketimine karşı amansız bir mücadeleye girişiyor. Michelin, lastiklerinin rekabet üstünlüğünü alışılmadık bir küresel reklam kampanyasıyla anlatıyor. “Doğru lastik her şeyi değiştirir” sloganıyla öne çıkan kampanya, 1 Nisan itibariyle Türkiye’de de başladı. Yakıt tüketimi, uzun lastik ömrü ve güvenlik mesajlarını içeren üçlü global reklam kampanyasının ilkinde Michelin Lastik Adam pompalarla savaşıyor.

Yeni reklam filminde Michelin Lastik Adam, bir animasyon ortamında yer alıyor. Zor durumdaki sürücülerin yardımına koşan Lastik Adam, kusurlu lastiklerini vücudundan çıkarttığı Michelin lastikleriyle değiştirerek, onların yola devam etmelerini sağlıyor. Michelin, yeni kampanyasını bir nevi uluslararası lisan olan ve doğrudan en son Hollywood filmlerinden ilham alan bir animasyon filmiyle sunmayı seçti. Kampanyada, Michelin’in özellikle 20’nci yüzyılın ikinci yarısından itibaren kullanmaya başladığı güçlü posterlerini de içeren reklam geleneğiyle bağlantı kuruluyor.

Michelin’in global reklam ajansı TBWA tarafından hazırlanan bu yeni kampanya Michelin’in pazardaki lider konumunu koruma konusundaki kararlılığını yansıtıyor. İlk olarak Ekim 2009’da ABD’de başlayan kampanya, burada kamuoyu tarafından beğeniyle karşılandı. Dünyanın 55 farklı ülkesinde yürütülecek kampanya Nisan ayı itibarıyla Türkiye ile birlikte Avrupa kıtasında da devam edecek. Üç ayrı dönemde sürdürülecek kampanyada, Michelin lastiklerinin tüketicilere yakıt tasarrufu sağladığı, uzun kullanım ömrü sundukları ve güvenlikten asla ödün vermedikleri vurgulanacak.

Michelin, sürücüleri yakıt tasarrufu konusunda bilinçlendiriyor

Yakıt tüketimi, uzun lastik ömrü ve güvenlik performanslarının tümünü aynı anda sunarak rakiplerinden farklılaşan Michelin markasının ödün vermediği üç mesajı üzerine kurulu olan reklam kampanyası, doğru lastiği seçmenin fark yaratabileceğini gösteriyor. Bu nedenle Michelin, doğru lastik seçmenin önemini sürücülere aktarmak ve onları bu konuda bilinçlendirmek için www.mucadeleye-katil.gen.tr internet sitesini kurdu. Sitede, sürücüler için yakıt masraflarının nasıl kısılabileceği konusunda ipuçları sunuluyor. Ayrıca, internet sitesine yerleştirilen bir hesaplayıcı ile ziyaretçiler doğru lastik seçildiğinde elde edilebilecek tasarrufun TL değerini ve çevreye salınan karbondioksit miktarındaki azalmayı da hesaplayabiliyor.

Basın Bilgi: Medyaevi İletişim – Ersan Çetin
Web sitemiz: http://michelin.com.tr

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi