04 Eki
2008

Temsa Global A.Ş., Mitsubishi Motors otomobil ailesini, “Geleceği Yenilikçiler Şekillendirir” konseptiyle 12. Uluslararası Otomobil Fuarı Autoshow’da otomobil tutkunlarıyla buluşturuyor. Ürün yelpazesinde yer alan yenilenmiş Pajero, Outlander, Lancer Sports Sedan ve Lancer Evolution modellerini yakından görme şansınız olacak. 2005 yılında tanıtılan Concept X modelinden esinlenerek türetilen bir diğer model olarak karşımıza yeni Colt‘ta Paris Motor Show’da sonra ülkemizde düzenelen Auto Show’da yerini alacak.

Mitsubishi MotorsÜrün Yelpazesi

Mitsubishi Motors Corporation, 1984 yılında Temsa Global A.Ş. ile imzaladığı teknik lisans ve distribütörlük anlaşması ile Türkiye’de temsil edilmeye başlandı. Halen otomotiv sektöründeki etkisi artarak devam eden Japon Mitsubishi Motors markası, ülkemizde Temsa Global tarafından başarıyla temsil ediliyor. Mitsubishi Motors; 4×4 segmentinde Yeni Pajero ve Yeni Outlander, binek otomobillerde Yeni Colt, Yeni Lancer Spor Sedan ürün yelpazesine sahiptir.

Yeni Pajero

Dünyanın en zorlu ve en ünlü off-road rallisi Dakar’da 7si üst üste olmak üzere, toplamda 12 kez şampiyonluğunu ilan eden efsanevi aracın genlerini taşıyan Yeni Nesil Pajero, hem şehirde hem de off-road’da gerçek bir arazi aracı kullanmak isteyen 4×4 tutkunları için tasarlandı. Yeni Nesil Pajero, kusursuz mühendislik ve tasarımının sağladığı üstün performans ve sağlamlık özellikleri ile mükemmel bir araç. Off-road yeteneklerinden taviz vermeden geliştirilen Yeni Nesil Pajero, bir off-road aracına yakışan sert ve köşeli tasarımıyla göze çarpıyor. İç tasarımında şıklık ve kalitenin ön planda olduğu Yeni Nesil Pajero, kullanıcılara gerçek bir lüks araç konforu yaşatıyor.

Yeni Pajero, 170 HP güce ve 373 Nm torka sahip 3.2L hacmindeki sessiz Common Rail DI-D motoru ve 5 ileri otomatik şanzımanı ile de dikkat çekiyor. Superselect 4×4 sistemi, arka diferansiyel kilidi ve EBAC gibi mükemmel off-road performansı sunan özelliklerin yanı sıra, yüksek donanım özellikleriyle de göz dolduruyor. Yeni Nesil Pajero; 10 kollu 18” hafif alaşım jantlar, Xenon farlar, ASTC (Aktif denge ve çekiş kontrol sistemi), ön-yan ve perde hava yastıkları, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, Cruise Control (Hız sabitleme sistemi), deri döşeme, elektrik ayarlı ve ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli sunroof, önde otomatik arkada manuel klima gibi yüksek donanım özellikleri ile SUV meraklılarının öncelikli tercihi olacak. Standart donanımda yer alan 860W gücündeki Rockford Acoustic Design müzik sistemi ve 12 hoparlör ise aracın içini adeta bir konser salonuna dönüştürüyor. Fold2Hide, 3 sıra koltuk katlama sistemi ile yolcu kapasitesi birkaç saniye içinde 7 kişiye çıkarılabiliyor.

Yeni Outlander

Dakar Rallisinde rekorlar kırarak 7si üst üste toplam 12 kez şampiyonluğunu ilan eden, 4X4 teknolojisi konusunda kendisini fazlasıyla kanıtlamış bir markanın genlerini taşıyan Yeni Outlander sürüş keyfini ve macera duygusunu katlayacak. Yeni Outlander, “AWC” sistemi (dört tekerden çekiş kontrol) teknolojisi ile sadece orta konsoldaki düğmeyi çevirerek 2 çeker, 4 çeker ve kilitli 4 çeker modları ile en zor koşulları bile alt edecek güvenli sürüşü sağlıyor. Bu sistem ASTC (aktif denge ve çekiş kontrol) sistemi ile birleşerek mükemmel bir denge ve yol tutuşu sağlıyor. Ağırlık merkezinin düşürülmesi ile, Yeni Outlander’da yol tutuşu daha da iyileştirildi. Bunlara ek olarak, ABS ve EBD sistemleri, RISE – güçlendirilmiş gövde sistemi ve ön-yan-perde hava yastıkları ile güvenlik maksimize edildi.

Türkiye’de 2.0 DI-D dizel motor ve 6 ileri düz şanzımanlı versiyonu ile satışa sunulan Yeni Outlander’da Mitsubishi’nin sporcu kişiliğini ve modern Japon stilini yansıtan “Mount Fuji” (Fuji Dağı) ızgarası, arkada LED farlar ile tamamlanıyor.

Yeni Outlander’ın standart donanım paketi içinde anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, deri döşeme ve ısıtmalı ön koltuklar, 650W gücünde-9 hoparlörlü dünyaca ünlü “Rockford Fosgate” müzik sistemi, direksiyondan kumanda edilebilen Cruise Coltrol ve Bluetooth hands-free telefon kiti, elektrik ayarlı Sunroof, Xenon farlar bulunuyor. İki parçalı açılabilen bagaj kapağı yükleme kolaylığı sağlarken, kolaylıkla katlanabilen ikinci ve üçüncü sıra koltuklar bagaj alanının maksimize ediyor.

Köpekbalığı Karaya Çıktı!

Türkiye’de Temsa Global A.Ş.’nin temsilciliğini yaptığı Mitsubishi Motors’un 9. nesil Lancer ‘ı Yeni Lancer Sports Sedan; agresif tasarımı, mükemmel sürüş dinamikleri ile orta sınıftaki iddiasını vurguluyor.

Mitsubishi Motors’un şimdiye kadarki en iddialı otomobil projesi olan Global Platform kapsamında geliştirilen Yeni Lancer Sports Sedan, piyasaya sunulduğu 1973 yılından beri dokuzuncu nesil Lancer oldu. 2008’in Ağustos ayında Türkiye pazarına sunulan Yeni Lancer Sports Sedan’ı, Yeni Lancer Evolution takip edecek.

Jet uçaklarından esinlenilen tasarım…

Yeni Lancer Sports Sedan, 2005 Concept-X baz alınarak, Avrupalı müşterilerin beklentilerini karşılamak üzere Mitsubishi’nin Avrupa’daki tasarım merkezinde geliştirildi. Mitsubishi’nin gelecek modellerinde uygulamaya koyacağı yeni görsel kimliğinin ilk örneği olan Yeni Lancer, jet uçaklarının hava emiş sistemlerinden esinlenilerek tasarlanan ön ızgarası ile yırtıcı bir görünüme sahip. Yeni Lancer, köpekbalığı ağzı şeklindeki ters açılı burnu, uzun kaputu, arkaya doğru yükselen bel çizgisi ve kısa bagajı ile bir kama görüntüsü çiziyor. Agresif görüntüsü ona dururken bile hareket ediyor imajı veriyor.

Yeni Lancer’ın gövde sertliği bir önceki Lancer’a göre bükülmede %56, burulmada ise %50 oranında arttırıldı. Bu da Yeni Lancer’ın yol tutuş ve sürüş karakteristiğini beklentilerin ötesine taşıyor.

Yeni Lancer Sports Sedan, 4570mm’lik uzunluğuyla bir üst segmentin büyüklüğüne ulaşıyor. Geniş iç hacim konfor sağlarken, düşük dönüş çapı manevra yeteneğini arttırıyor. ABS+EBD yanında; ön, yan, perde ve diz hava yastıkları tüm modellerde standart olarak sunuluyor. Invite modelinde sunulan ASTC (Aktif Stabilite ve Çekiş Kontrolü) ile birlikte Lancer segmentindeki güvenlik standartlarını bir adım öteye taşıyor. Yeni Lancer, Euro NCAP testlerinde 5 yıldızı hedefliyor.

Yeni Lancer Sports Sedan, Temsa Global tarafından Türkiye’de 1.5L 110 PS manuel, 1.5L 110 PS otomatik ve 1.8L 143 PS CVT (sonsuz kademeli) otomatik şanzıman ile sunuluyor. Yeni Lancer Sports Sedan’da Inform, Invite ve Intense olmak üzere üç donanım seviyesi bulunuyor.

Inform donanım seviyesinde ABS+EBD, 9 hava yastığı, klima, yol bilgisayarı, CD+MP3’lü müzik sistemi, 4 elektrikli cam, uzaktan kumandalı merkezi kilit, 16’’ jantlar standart olarak sunuluyor. Invite modelinde ise bu özelliklere ek olarak; ASTC (Aktif denge ve çekiş kontrolü), alüminyum alaşımlı jantlar, Bluetooth handsfree, deri direksiyon ve vites topuzu, otomatik klima ve çeşitli ek görsel detaylar standart olarak sunulurken Intense donanım seviyesinde ayrıca direksiyondan kumandalı CVT (sonsuz kademeli) otomatik şanzıman, cruise control, 18’’ alüminyum alaşımlı jantlar, ön, arka ve yan spoiler, spor süspansiyon, 650 W gücünde 9 hoparlörlü Rockford Fosgate ses sistemi standart olarak bulunuyor.

Lancer Evolution

Lancer Spor Sedan gibi 2005 Concept X baz alınarak tasarlanan Lancer Evolution, Lancer ailesindeki ilk “jet savaş uçağı” ızgarasına sahip model. Lancer ailesinin köpekbalığı burnu ve hatları, Evolution’da da devam ediyor. Hava giriş çıkışlarından difüzörlere kadar her detayın sadece hız için yaratıldığı Yeni Lancer Evolution tam bir mühendislik harikası.

Lancer Evolution, rakipsiz S-AWC (Super All Wheel Control) tüm tekerleklerden kontrol sistemi ve Twin Clutch Sport Shift Transmission TC-SST (Çift kavramanı şanzıman) gibi en son otomotiv teknoloji yenilikleri ile donatıldı. Yeni nesil yüksek performanslı Lancer Evolution’da; modele göre 18’’ Enkei/BBS jantlar, Brembo frenler, Eibach yaylar ile Bilstein amartisörler ile 2.0 lt’lik 4 silindirli 16 supaplı 295 PS DOHC MIVEC Turbo beslemeli motor bulunuyor. Selefine göre daha fazla torka (366 Nm) sahip yeni motor, yapısında alüminyum motor bloğu ve silindir kapağı kullanılmasından dolayı 12 kilo daha hafif. Titanyum Turbo ise selefine göre % 18 daha verimli.

Lancer Evolution’da bulunan Getrag tarafından üretilen “Twin Clutch SST” 6- vitesli şanzıman, debriyaj pedalına ihtiyacı ortadan kaldırıyor. SST, çift kavraması ile bir üst vitese geçmeden şanzımanı buna hazırlayabiliyor. Sürücü bir üst vitese geçmeden sistem zaten orada hazır bekliyor.

Lancer Evolution’un tavan paneli, motor kaputu, ön çamurluk ve arka spoiler çerçevesinde alüminyum kullanılarak ağırlığı düşürüldü ve ağırlık merkezi alçaltıldı. Bunun yanında şasinin bükülme dayanımının %40, burulma dayanımının ise %60 oranında artırılması aracın denge ve yol tutuşunu daha da iyileştiriyor.

MR modelinde TC-SST şanzıman, dokunmatik 30GB hafızalı HDD ekran, Rockford Fosgate müzik sistemi, Bluetooth Hansdfree telefon kiti BBS hafif alaşım jantlar, Cruise control, anahtarsız giriş sistemi gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.

12.Uluslararası Otomobil Fuarı Autoshow’da Mitsubishi markasıda yerini alacak. Bu yıl karşımıza neleri sunacağını ise Basın Bülteni ile açıkladılar.Ana teması “geleceği şekillendiren otomobil” olarak açıklayan firma henüz piyasayada olmayan yenilenmiş Mitsubishi Colt aracınıda tanıtacak.

Mitsubishi Motors geleceği şekillendiren otomobil tasarımlarıyla Autoshow’da

Temsa Global A.Ş., Mitsubishi Motors otomobil ailesini, “Geleceği Yenilikçiler Şekillendirir” konseptiyle 12. Uluslararası Otomobil Fuarı Autoshow’da otomobil tutkunlarıyla buluşturuyor.

Temsa Global AŞ, Türkiye distribütörlüğünü yaptığı Mitsubishi Motors markasının seçkin ürün gamıyla 12. Uluslararası Otomobil Fuarı Autoshow’da yerini alıyor. Temsa Global AŞ, 09 – 19 Ekim 2008 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuarda, Mitsubishi Motors ailesinin iddialı ürünlerinin yanı sıra biri konsept olmak üzere iki yeni aracını 4. holdeki standında sergiliyor. “Geleceği Yenilikçiler Şekillendirir” konseptinin hakim olduğu standda, Mitsubishi’nin yenilikçi vizyonu ve geleceğe yön veren otomobil tasarım anlayışı vurgulanıyor.

Temsa Global, yepyeni dış tasarımıyla dikkat çeken Mitsubishi Motors ailesinin en yeni üyesi Yeni Nesil Colt’u fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor. Mitsubishi Motors’un çevreci yaklaşımını yansıtan CO² dostu yeni Euro 5 Clean Diesel motora sahip Concept Cx, Autoshow’da sergileniyor.

Köpekbalığı şova çıktı!

Mitsubishi Motors ailesinin en yeni ve efsanevi araçları da otomobil tutkunlarının beğenisini topluyor. Yakın zaman önce Türkiye pazarına sunulan 9. nesil Lancer, Yeni Lancer Spor Sedan’ın “Köpekbalığı karaya çıktı” reklam kampanyasıyla gördüğü ilgi, fuarda da devam ediyor. Agresif tasarımı, mükemmel sürüş dinamikleri ile orta sınıfta iddialı Yeni Lancer Spor Sedan; 1,5 Invite MT, 1,5 Invite AT, 1,8 Intense CVT donanımlı 3 farklı model ile fuar ziyaretçilerinin karşısına çıkıyor.

Teknolojisi, dinamizmi ve tasarımı ile daha önceki 9 neslin kalıplarını yıkan spor otomobillerinin en gelişmiş modeli olan 10’uncu nesil Lancer Evolution, Mitsubishi Motors standında mühendislik harikası tasarımıyla göz dolduruyor. Lancer Evolution’un “jet savaş uçağı” ızgarası ve Lancer Spor Sedan gibi köpekbalığı burnu ve hatları dikkat çekiyor.

SUV segmentinin iddialı temsilcisi Outlander ve Dakar “efsanesi” Pajero araçları da Mitsubishi Motors standında ziyaretçileri bekliyor.

Basın Bülteni
Bilgi için: Soylu ve Cengiz Danışmanlık
Sn. Figen Kol

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

2 Yorum - Mitsubishi Motors Yenilikleriyle AutoShow’daYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi