08 May
2008

– Ortaokuldan beri bindiğim tek ulaşım aracı olan otobüsler özellikle IKARUS- Sanos-BMC-Volvo-Man-Mercedes-Benz diye sıralayabilirim. İzmir Ekonomi Üniversitesinde İzmir Yarış Pisti için açtığımız standı toplayıp akşam eve dönerken bu muhteşem diyeceim otobüse denk geldim. Uzaktan kaç numara olduğunu farkedemesemde yakınlaştığında 270 numara olduğunu anladım ve hemen bindim.

– İlk bindiğimde ilk kez İstanbula gittiğimde ilk kez 2 katlı otobüse bindiğimdeki hayranlık oluştu. Körük bölümünü çok severim bir kez daha sevdim. İlk etapta arka bölümde bi sıkışıklık göze çarpıyor ve aracın arkasındaki bölümde ilk etapta tuvalet olarak sandığınız kapalı bölümün tahminen klima olabileceği ancak daha sonra aklınıza geliyor. Araç ilk kakışlarda sarsıyor hatta ileri doğru öyle bir atılıyorki sizde beraberinde zıt yöne savruluyorsunuz. (Şöförlerde henüz alışamamıştır.) Koltukları muhtemelen rahattır. En önemlisi ise kliması biraz fazla üfürüyordu resmen dondum. Bizde bir adet vardır zaten kışın tüm camları – klimaları açarlar otobüsün içi dışarıdan daha soğuk olur. Yazın ise camları kapatıp sıcağın anlında yolculuk yaparlar. Herhalde bu özellik hiçbir zaman değişmeyecektir. Bu otobüsede binerken üstünüze hırka gibi bir şey alın.. 🙂

– Yolculuğa başladıktan sonra bi bayanın sürekli konuştuğu kullağınıza geliyor. Evet evet metrodaki bayan sesi ile aynı. O da aynen durakları söylüyor hatta İzmir haritası üzerinden gidilen güzergahı GPS aracılığyla tespit edebiliyor. Helal olsun….Yakın da ön kapıdan inmeyiniz. Sağlı sollu yanaşınız gibi cümlelerde kurmaya başlar.

– Sonuç olarak bi gerçek daha varki bugün bindiğim otobüs IKARUS marka bildiğin 40yıllık otobüstü ve içindeki gıcırtılardan şu yazıyı yazıncaya kadar gelen başağrım sürmekte ve hala kafamda gıcırtıları duymaktayım… Yaptın mı tam yapacaksın. Yeni aldın mı eskiyi yok edeceksin yada modernize edeceksin….

Gerekli açıklama: http://www.eshot.gov.tr/haber_ayrinti.aspx?id=145&type=1

İzmir Büyükşehir Belediyesi, filosuna 32 yeni otobüs daha kazandırdı. Son teknoloji ile donatılmış körüklü ve klimalı otobüslerin ilk seferinde kaptan koltuğuna Başkan Aziz Kocaoğlu oturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu ulaşımın belkemiğini oluşturan otobüs filosunu gençleştirme ve ulaşımda konforu arttırma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bu çalışmalar çerçevesinde İzmir, ilk kez klimalı ve körüklü otobüslerle tanıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle hizmete giren 32 yeni otobüsün 10 adeti körüklü ve klimalı, 10 adeti klimalı solo ve 12 adeti midibüslerden oluşuyor. ESHOT Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son dönemde yapılan otobüs alımlarıyla filonun üçte birinin yenilendiğini, ihalesi yapılan otobüslerin de katılımının ardından bu oranın yüzde 45’e yükseleceğini söyledi. 4 yıldır klimasız araç alınmadığını belirten Kocaoğlu, “Böylece pik saatler haricinde, özellikle yazın sıcaklığın arttığı öğle saatlerinde ulaşımı tamamen klimalı araçlarla sağlama hedefimize ulaşmış olacağız” dedi.

“Ulaşıma 2,5 yıldır zam yapmadık, dayanabildiğimiz yere kadar yapmayacağız”
ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Ulaşım Takip Sistemi”, Kentkart sistemindeki gelişmeler ve fiyat politikası açısından uyguladıkları yöntemlerle sürekli olarak kentlinin yararına çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu “2,5 yıldır ulaşımda dar gelirli vatandaşlarımızı sübvanse ediyoruz. Dayanabildiğimiz yere kadar, fiyat artışı yapmadan vatandaşlarımızın bütçesini desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni otobüsleri basın mensupları ile birlikte inceleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, körüklü otobüslerin ilk seferinden önce kaptan koltuğuna oturdu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yılın Ekim ayına kadar kentte sefer yapan körüklü ve klimalı otobüslerin sayısının 100’e ulaşacağını açıkladı.

Başkan, ilk seyahati vatandaşlarla birlikte yaptı
Yeni otobüslerin hizmete girmesinin ardından İzmir’de ilk kez sefere çıkan klimalı ve körüklü otobüslerden birine binen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu Gediz’den Konak’a kadar vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı. Duraklarda otobüse binen yolcular, karşılarında Başkan Kocaoğlu’nu görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Yeni otobüsün ilk yolcusu ise öğretmen İlgi Çaylak oldu. Başkan Kocaoğlu’nun yanında seyahat eden genç öğretmenin ardından, şaşkınlık yaşama sırası minik Yiğit ve annesine geldi. Annesi Gülcan Şenay ile birlikte yeni otobüste yolculuk yapan 9 aylık Yiğit’e Başkan Kocaoğlu, “maşallah” taktı.

İlk seferine çıkan yeni körüklü ve klimalı Mercedes Connecto’ya binen yolcuların tamamı, yeni otobüsü çok beğendiklerini belirterek Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti.
Yeni otobüsler bir harika
Yolcu güvenliği ve konforun ön plana alındığı yeni klimalı ve körüklü otobüsler, 42 standart koltuk ve ayakta 110 yolcu olmak üzere toplam 152 yolcu kapasitesine sahip. Tam alçak tabanlı yeni Mercedes Connecto; toplu taşımada engelli, hamile ve çocuklu yolcular ve yaşlılar dahil olmak üzere bütün yolcular için daha rahat iniş-biniş olanağı sunuyor.

Yeni körüklü otobüslerde kablo, röle gibi elektriksel ekipmanları azaltan, arıza ve bakım süresini kısaltan FPS (Esnek Programlanabilir Kumanda) teknolojisi kullanılıyor. FPS sayesinde araç hakkındaki bilgiler sürücü tarafından gösterge ekranında izlenebiliyor.
Connectolar, yüksek performanslı, uzun ömürlü, ekonomik ve çevreci motorlara sahip. Ayrıca elektronik fren sistemi (EBS), ABS, ASR ve otomatik şanzıman gibi özellikler taşıyor.
Yeni körüklü otobüslerde bulunan bazı önemli özellikler:
• Yolcu güvenlik sistemi sayesinde yolcuların kapılarda sıkışması önleniyor
• 32 cm olan giriş yüksekliği yan yatma fonksiyonunun devreye girmesiyle 26 cm’ye kadar alçalabiliyor.
• Telligent süspansiyon sistemi sayesinde araç yüksekliğinin gerektiğinde 70 mm. daha kaldırılmasıyla, oluşabilecek hasarların önlenmesi sağlanıyor.
• Tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların kolaylıkla iniş-biniş yapmasına yönelik engelli rampası ve engelli koltuk park yeri ve butonu da bulunuyor.

Mercedes-Benz Conecto Körüklü Otobüs Teknik Tablo

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

1 Yorum - İzmir’in Yeni Yolcu OtobüsleriYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi