08 Nis
2008

– Bu soruyu şu anda anket olarak sitenin ana sayfasında oylama açılmış durumda. Yarış pistleri? – Yarış pistlerinde yapılan organizasyonlar? Türkiye’de durumları? – Neden ilgi yok? – Otomobil Sporları yada Yarış pistlerinde yapılan organizasyonlar Zengin işi mi görülüyor? – Neden yurtdışı organizasyonlara ilgi bu kadar büyükken ülkemizde yapılan yerli yarışlara ilgi az? – Ülkemizde bu işe gönül vermiş kişiler neden artmıyor? – Yurtdışında bu bir meslek iken ülkemde hobinin üzerine geçemiyor? – Neden yaratıcı olamıyoruz? – Nerede hata yapıyoruz? Neler yapmalıyız? – Ne gibi konularda eksiğiz yada bir türlü beceremiyoruz?. Bu konu başlığında bunları inceleyeceğiz. Tabiyki en büyük etken sizlerin yorumları çok önemli.

Yarış Pistine Gittiniz Mi?

[poll=2]

Yarış Pistleri

1 İstanbul Park Pisti : http://www.formula1-istanbul.com/f1/
2 Körfez Yarış Pisti : http://www.imk.org.tr/page.asp?pageID=1049
3 İzmir Yarış Pisti : http://www.izmiryarispisti.com/

Benim bildiklerim bunlar. başka var ise onuda ekleriz. Karting pistleri yada eğitim veren Otodrom gibi pistleri ise destek veren yerler olarak görebiliriz.

Yarış pistlerinde Yapılan Organizasyonlar?

1 Formula 1 yarışları yapılıyor bildiğim kadarıyla. Eskiden (yani Türkiye’nin elindeyken pist birçok organizasyon yapılmıştı ve heyecanla takip etmiştim.) Bunun dışında atıl durumda kapısından içeri dahi giremiyorsunuz.

2 Türkiye Şampiyonası, Özel marka kupaları, değişik kategorilerde farklı yarışlar yapılmakta. Yarış günleri dışında, lastik ve otomobil markalarının test sürüşleri de yapılmakta. Otomobil dergilerinin test sürüşleri ve bazı yarış okulları eğitimlerini bu piste verilmekte.

3 Caterham Kış Kupası, Go Kart Turnuvaları, Özel marka Kupaları(Siena Cup – Hacı Murat Cup), Türkiye Şampiyonaları, Özel Marka Kupaları, Test Sürüşleri, Özel eğitimler verilmekte.

Cevaplarını aradığım Sorular?
  1. Neden ilgi yok?
  2. Otomobil Sporları yada Yarış pistlerinde yapılan organizasyonlar Zengin işi mi görülüyor?
  3. Neden yurtdışı organizasyonlara ilgi bu kadar büyükken ülkemizde yapılan yerli yarışlara ilgi az?
  4. Ülkemizde bu işe gönül vermiş kişiler neden artmıyor?
  5. Yurtdışında bu bir meslek iken ülkemde hobinin üzerine geçemiyor?
  6. Neden yaratıcı olamıyoruz?
  7. Nerede hata yapıyoruz? Neler yapmalıyız?
  8. Ne gibi konularda eksiğiz yada bir türlü beceremiyoruz?
Sorularımın kendimce Cevapları
  1. Neden ilgi yok?
  2. – İnsanlar geçim derdine düşmüşler. Şirketler zor durumda. Sponsor kavramının ne olduğunu henüz tam olarak kavrayamadık. Uğraşan kişiler pek ortalarda gözükmüyorlar. Herkes herşeyi bildiğini zannediyor. En ufak bir örnek vermek gerekirse 2 kere go kart kullanan biri kendini Go kart şampiyonu sanıyor. Eğitimler yetersiz – Bilgilendirme yok – Herkes kendi başına birlik yok – Medyanın Türkiyedeki Motor Sporlarına ilgisi az ve olayın içinde magazinsel olay yoksa hiç alakadar olmuyorlar.
  3. Otomobil Sporları yada Yarış pistlerinde yapılan organizasyonlar Zengin işi mi görülüyor?
  4. ü

  5. – Kesinlikle öyle. Yarış pistine gidilecek en kötüsünden go karta binilecek ve ya kafetaryada oturulacak. Hepsi para demek. Yarışlara katılmak ise ayrı bir dert. İlgisi olan en azından ne kadar para gerekiyor biriktirip girer ama dışarıdan biri sadece fiyatını sorar çok gelirse bir daha ilgilenmez.
  6. Neden yurtdışı organizasyonlara ilgi bu kadar büyükken ülkemizde yapılan yerli yarışlara ilgi az?
  7. – En önemli sorunu bilgilendirmenin – reklamının yapılamaması. Bakınız Formula 1 reklam yapılmasa dahi cumartesi ve pazar günleri – hangi kanalı açarsak açalım bir haber geçtiğini görürüz. Hatta gelecek senenin bilgilerine dahi ulaşırız.
  8. Ülkemizde bu işe gönül vermiş kişiler neden artmıyor?
  9. – Kişiler artıyor ama bu artma oranı maddi düzeyle doğru orantılı olarak artıyor. Kısa formul P.V=n.R.t
  10. Yurtdışında bu bir meslek iken ülkemde hobinin üzerine geçemiyor?
  11. – Ülkemiz bu gibi konularda çok bilgisiz kaldı. Birçok iş gibi bu hobiden öteye geçemiyor. Bu işi meslek olarak yapanlar var ama bir elin parmaklarını geçmiyor.
  12. Neden yaratıcı olamıyoruz?
  13. – Kolaya kaçmayı seviyoruz. Armut piş ağzıma düş… 🙁
  14. Nerede hata yapıyoruz? Neler yapmalıyız?
  15. – Bilgilendirme – duyurma da hata yapıyoruz. Yeterli otomobil yada motorsporları programı mevcut değil. Kadın programı izlemekten içimiz geçmiş durumda. Umarım en kısa sürede değişir bu görüntüler yoksa şapşal şapşal onları izlemeye devam edeceğiz. öff
  16. Ne gibi konularda eksiğiz yada bir türlü beceremiyoruz?
  17. – Organizasyonun başından sonuna kadar hazırlanmasında etkin şekilde herşeyi planlamıyoruz. Hep son dakikaya bırakıyoruz…

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

2 Yorum - Yarış Pistine Gittiniz Mi?Yorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi