19 Şub
2008

– Günümüzde o kadar çok dergi var ki, neredeyse hepsinin içinde aynı konular farklı cümleler ile anlatılmış olmasına rağmen ana fikirler aynı. Birisi o aracı överken diğeride övmekte. Sürekli övmek için bir nokta bulmak için yarışmaktalar. Haftalık Aylık farketmeksizin yayın yapan bu dergilerden bazı kişiler birkaçını alırken ben sadece açık söylüyorum geçen yıla kadar AutoShow dergisi okuruydum ve eğerki özel sayıları varsa onlarıda almaya çalışıyorum. Evo dergisini denedim ama pek güzel gelmedi. Evet özel araçları tanıtıyorlar – güzel bir baskıları var ama yeterli değil. Bu dergilerin yanında maddi olarak artık insanların özellikle benim de cebimi zorlamaya başlamış durumda. Büyük alışveriş marketlerinde dergi standları önünde neredeyse 1 saat duruyorum – dergilerin içeriklerine – hangi konuları incelediklerine bakıyorum. Ayrıca dergiden daha çok internet olunca ve sınırsız yabancı kaynaktan bir tık uzakta olunca da neden bu dergileri alayım diye de geçiyor içimden. Öylede yapıyorum. Ben de sizler için Online olarak okuyabileceğiniz Otomobil ve Motosiklet Dergilerinin bir listesini yapmak istedim. Yerli ve yabancı ayrımı yapamıyorum çünkü yerli dergiler neredeyse 1 yada 2 adet.

Otomobil Dergileri

Honda Dream Dergisi:
– 8 – 13 arası sayılarına erişebileceğiniz Honda’nın kendi üretimi olan bir dergi. Bu sayıların hepsini okudum ve okunması gerektiğinide düşünüyorum. Honda2nın bu konuda güzel bir iş yaptığını – yaptıkları ankettede kendilerine ilettim. Sürekli bir yayın olmasını dilerim.


.

Adres: http://www.honda.com.tr/otomobil/dream.htm
Format: SWF
Sayılar: 8-9-10-11-12-13

Winding Road For Drivers: (Mutlaka Okuyun)
– Tamamen bedava olan isterseniz üye olup doya doya okuyabileceğiniz mükemmel bir dergi. Ben 1 aydır bu dergiyi takip etmekteyim. Yol testleri – Günlük haberler – Casus fotoğraflar – Yeni modeller – Özel sayılarıyla karşınızda mükemmel bir dergi.
Adres: http://www.windingroad.com/

Automotive Engineering:
– Adrese girdiğinizde otomotiv Endüstürüsindeki Otomobil Mühendisliği ile ilgili haberleri – makaleleri pdf formatıyla okumanıza olanak tanıyor. Aylık olarak bir adet Araç incelemesi – bir adet teknoloji incelemesi yayınlamakta.
Adres: http://www.sae.org/automag/index.htm
Format: PDF

Off Highway Engineering online:
– Otomotiv – Hafriyat makinaları – Gemiler – Motor parçaları hakkında makalelerin yayınlandığı ayrı bir dergi.
Adres: http://www.sae.org/ohmag/
Format: PDF

Scale Auto Magazine:
– Pek fazla siteyi incelemedim ama belli ölçeklerde küçültülmüş otomobilleri parça parça birleştirerek son haline getiriyorlar. Diecast model olarak bilinen bu modelleri ülkemizdede satılmakta ama demonte olan ve montajını kendinizin yaptığı bu modellerin yapım aşamları içinde bu site size yol gösterebilir.
Adres: http://www.scaleautomag.com/sca/default.aspx

Convertible Car Magazine:
– İlk sayısı PDF olarak yayınlanan üstü açılabilir araçların dergisi diye tanıtımını yapayım sizlere. PDF dosyasını kesinlikle görmelsiniz. Yabancı dil bilmesenizde mutlaka resimlerie bakınız. Çok güzel hazırlanmış – emek harcanmış olduğu belli. İçersinde eyterli bilgi olmasada en azından bu emeğe karşılık okunabilir bir dergi.

Adres: http://www.convertiblecarmagazine.com/index.htm
Format: PDF

Truckworld TenMagazines:
– Adrese girdiğinizde Bedava olduğu yazır ve uye olmanız isteniyor. Eğer ilginizi çektiyseniz uye olun. ben omadım ve nasıl bir dergi olduğunu bilemiyorum. kamyonetleri inceleyen bir dergi olarak düşünmeyin – o geniş omuzlu heybetli duruşlu Amerikan araçlarınıda incelemişler. Modifikasyonlar – bu parçaların alınabileceği mağazaları – en iyi ürünlerin incelemesine ulaşılabildiği yazıyor.

Adres: http://truckworld.tenmagazines.com/digital/
Format: SWF

* Bunların dışında digital yayını para ile satın alabileceğiniz dergilerde mevcut:
http://www.automobilemag.com/index.html
http://www.motortrend.com/
http://www.caranddriver.com/
http://www.roadandtrack.com/
http://www.fhmonline.com/hombre_auto_news.asp?cnl_id=6&stn_id=148
http://www.traderonline.com/about/magazines/ (Bu adreste istenirse birer örnek gönderildiği yazılı.)

Motosiklet Dergileri:

Moto Aktüel:
– Moto Aktüel motosiklete gönül veren insanların hiçbir maddi çıkar beklemeden hazırladığı, internet üzerinden yayın yapan bir dergi. Her zaman takip etmeye çalıştığım tek dergidir kendileri. Ekim 2006 yılından beri Aylık yayınlanan derginin her zaman yayınlanmasını istiyorum.

Adres: http://www.motoaktuel.com/08/02/index.asp
Format: SWF

Kanuni Dergisi:
– Kanuni firmasının çıkardığı 3 ayda bir yayınlanan bir dergi. Bende bugün keşfettim bu dergiyi ve henüz okuma firsatım olmadı. Sadece göz gezdirdim ve en azından Kanuni ve motosiklet dünyasında neler olduğunu öğrenmek için okumakta yarar var.


.

Adres: http://www.kanunimagazin.com/
Format: PDF
Sayılar: 1-2-3

Motorize Dergisi: Kasım-Aralık sayısında kalmış dergi ama eski sayılarını okuyabilirsiniz.

-2003 yılında Fuat Elkatip tarafından kurularak yayın hayatına başlayan Motorize Dergisi, iki yıl boyunca toplam 18 sayıda okuyucularıyla birlikte oldu. Motosiklet sektör dergiciliğinde kaliteli dergi anlayışını yerleştiren Motorize, yaşadığı türlü aksiliklerden dolayı, 2005’de yayın hayatına bir yıl ara vermek zorunda kaldı. Bu süre zarfında, 13 bölümlük Motorize TV programı, Digitürk Start TV’de yayınlandı. Motorize TV programı da en az dergi kadar alkış topladı.
2006 yılının Şubat ayında sektördeki hareketlenme ve yoğun talep üzerine Motorize dergisi ikinci kez, yayın hayatına merhaba dedi. Ara vermeden 19. sayısına ulaşan dergi her ay kendini geliştirerek yayınlanmaya devam ediyor. Ayrıca bu süreçte motosiklet sektör dergiciliğinde birçok ilke imza attı. Bu ilklerin en başında dünyaca ünlü yazar, test editörü Alan Cathcart ile anlaşarak İngiltere, İtalya, Almanya gibi motosiklet sektöründe ileri ülkeler ile aynı zamanda hatta bazen onlardan daha önce, yeni modellerin testlerini yayınlaması sayılabilir.
Motorize bu arada Türkiye içinde de boş durmadı, kadrosunu güçlendirdi. Bir sektör dergisi için çok büyük bir şans sayılacak değerdeki editör İzzeddin Çalışlar ile çalışmaya başladı. Sektöre ayrı bir çerçeveden bakabilen Fuat Domaniç, Türkiye’nin belki de ilk bilinçli motosiklet sürücüsü ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Görevlisi Aydın Uluçam, Türkiye’nin saygın kurumlarından A2B’nin baş eğitmeni Recep Ali Yüce, detaycı yazılarıyla, özellikle yeni sürücülerin klavuzu görevini üstlenen Ediz Yazıcıoğlu, yarış camiasının yakından tanıdığı Name Ekin, yine camianın bildik ve tecrübeli yazarı Şirin Ayça Sayılır, derginin başarısında prodüksüyonundan test pilotluğuna kadar payı olan Tufan Özen, derginin taze kanı Emrah Göksu, yarışçı, reklamcı ve kreatif direktörlük becerilerini bir arada bulunduran Fuat Elkatip maystroluğunda Motorize’de toplandılar.
2006 yılının son altı ayında Motorize Dergisi’nin bir bonusu olarak hediye edilen ve Türkiye’de yine bir ilk olan Scooter dergisi, yeni yıl ile birlikte “Motorize Scooter” olarak başlı başına bir dergi olarak çıkmaya başladı ve bu derginin bir ek halinden çıkartılıp; ayrı bir dergi haline getirilmesi de okuyucular tarafından takdirle karşılandı. Motorize ekibinin ilkleri ve yenilikleri devam edecektir.

Adres: http://www.motorizedergisi.com/tr/hakkimizda.asp
Format: SWF
NOT: Dergi sayfası Firefox tarayıcısında sorun veriyor. IE’de okumayı deneyiniz.

Cycle Connection:
– Online motosiklet dergisiymiş. Ana sayfada dergiyi doya doya okunacak diye bir ekran geliyor ama gerisi linklerle iç sayfalara bağlanmış durumda. Sonuçta bir dergi ve tamamiyle bedava.
Adres: http://www.cycleconnections.com/default.asp
Format: JPG-HTML

Bunları Dışında paralı olanlar:
http://www.2teker.com.tr (En azından derginin sitesinde içeriği hakkında bilgiler alabilir. Hangi Motosiklet Testlerinin yapıldığını görebilirsiniz.)
http://www.motorcyclistonline.com/index.html
http://www.sportrider.com/index.html

* Türkiye’dede yeni yeni E-Dergi formatında yayınlar yapılmaya başlandı. Pek etkili olduğumuz söylenemez ama okuyucu kitlesini düşünürsek gerçekten iyi yolda olduğumuz da bir gerçek. tüm bu dergilerin dışında bedava okuyabileceğiniz hemde Türkçe olarak takip edebileceğiniz http://www.emecmua.com sitede bulunmakta. Burada Dergiler bölümüne girerek paralı olarak dergileri satın alabileceğiniz gibi bedava olanlarıda okuyabilirsiniz. bedavaladan seçtiklerim:
Rentacar: http://www.emecmua.com/YayinDetay.aspx?DID=38&SayID=1595#
Otomobilden: http://www.emecmua.com/YayinDetay.aspx?DID=36&SayID=2382
Travel: http://www.emecmua.com/YayinDetay.aspx?DID=24&SayID=2365

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi