09 Şub
2008

– Uzun süredir WordPress 2.0.X sürümünü kullanmaktaydım ve yeni çıkan eklenti olsun – wordpressin yeni versiyonlarındaki özellikleri olsun yararlanamıyordum. Düzenli bir etiket sistemin bile yoktu. Tam anlamıyla acınacak haldeydim. 2 hafta önce başladığım temayı ve tüm mesajları yeni veritabanına aktarma işlemini eksiksiz hallettim ve artık Otomot.NET karşınızda.

Yeni Tema: Otomot Theme v10.0

.

Kısaca yapılanlardan bahsetmek istiyorum;
Tema hakkında: Tema sıfırdan oluşturuldu ve tabiyki üzerindeki değişiklikler şu ana kadar türkçeleştirdiğim temalardan – wordpress codex’ten ve öğrenmeye başladıklarımın sentezi oldu. Özellikle tema Valid XHTML (Ana sayfada 2 adet – iç sayfalarda 4 adet hata var ama benden kaynaklı değil tamamen bağımsız hatalar.), CSS ise bariz hatalar var ama onu bu şekildede kullanabiliyorum sorun yok. Gerek görürsem sıfır hatalı duruma getirebilirim.

– Ana sayfada, 4 ayrı kategorden bilgi aktarılmakta. Duyurular – Manşet – Otomot – WordPress. Özellikle Manşet bölümü için özel çaba harcadım 3 gündür bu tema yüzünden çok sıkıntı çektim. Kullanılan jquery ile Manşet bölümündeki mootools çakışmakta ve neredeyse wordpressi çalışmaz hale getirmekte idi. Onuda çözdük sonunda.
– Header bölümünde ise üst bölümdeki resim farklı kategori – başlık – sayfa – aramalarda değişmekte. Bu şekilde biraz tema boyutu büyüdü ama daha güzel oldu diyebilirim.
– Arşiv aramalarında neredeyse herşey aranması sağlandı ama Kelime bazlı aramalarda özel şablonda arama gerçekleştiriliyor. O nedenle arşiv ve arama sayfaları arasında bariz farklılıklar mevcut.
– RSS takipleri kesintisiz ve hatasız çalışmakta. Özellikle bu tema sayesinde hem hatasız kod yazılmasını hemde RSS’nin ne garip bir şey olduğunu öğrendim. Garip derken sitenin neredeyse can damarı. O olmazsa sitede bir şeye benzemiyor.

Kategoriler: Herhangi bir değişiklik yok tek farkı ise fazla kategorilerden arındım. Salt kategorilerle yol devam. Ana kategorilerim ve alt kategorilerim aynen korunuyor. Teknik bilgi – markalar – vidyo kategorilerini yok ederek içlerindeki mesajları diğer kategorilere aktardım.

Eklentiler: 10 tane eklenti kullanıyorum. Eski sistemde ve temamda toplam 30’a yakın eklenti varken bu kadar azaltmam aslında çok güzel. Hepsi bilinen eklentiler zaten. WP 2.5’i beklemek istemedim o nedenle hemen sürüm yükseltme işlemine giriştim. Bu eklentilerden Anket – Reyting eklentilerinden de vazgeçebilirim ama şuanlık güzel duruyorlar. İleride neler olur bilinmez.

Yazılar: Bu güncellemeyi düşündüğüm için uzun süredir yazı göndermiyordum artık sadece yazı göndermeye çalışacağım tema üzerinde ufak oynamalarla 1 yıl gibi bir zaman bu tema ile idare etmek istiyorum. neredeyse tüm gereksinimlerimi karşılayacak türden bir temam var artık. Tabiyki bundan sonra gelecek temamın şablonuda hazır…

– SOn olarak WordPress sistemiyle yola devam ediyorum. İyice alışmaya ve öğrenmeye başladım.
Yeni temamı Yeni sistemimi güle güle kullanayım – eskiteyim.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi