28 Eyl
2007

– Kaç gündür site kapalı tam olarak ben bile bilmiyorum. Ammada zormuş şu domain – host işleri. Bir yandan da tecrübe oluyor insana. Bakalaım daha neler göreceğiz. Sitede ne gibi değişiklikler var ve yenilikler nelerdir diye merak ederseniz. Buyrun hepsini tek tek açıklıyorum

– Domainimi transfer ettikten sonra (6 gün sürüyor) bedava bloga yönlendirdim. Keşke yönlendirmeseydim www ile başlayan kısmı uçtu gitti. Nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Bu yüzden site içersindeki resimlerde uçtu gitti. Belki düzelir – düzelmez ise bir yolunu bulacağım. Veritabanımda birkaç tabloyu sildim özellikle sayfa-sayac amamda istatistik tutyormuş vay vay vay.. Bazı eklentileri yok ettim. Ana sayfa iç sayfalarda sorgu sayılarını azalttım. Özellikle ana sayfada 20 sorgu – iç sayfalarda 4 ve şablonlarda 30 sorguyu yok ettim.

– Dergi bölümümü yok ettim çünkü beni aşan bir konuydu ve uğraşmasıda oldukça zordu. Onun yerine OtomotTV bölümünü ekledim. İlerleyen zamanda mümkün olursa nasıl bir şey olduğunu göreceksiniz.

– Yeni hosting Niobeweb plesk kullanmayacaktım ama bu hosting şirketini övdükleri için aldım ayrıca php5.2 ve mysql 5 sunucularına taşınmış bulunuyorum. İlerde lazım olur. (bazı eklentiler bu yüzden sorun çıkarıyor- özellikle arşiv eklentisi) Sürüm yükseltmeyi ileriki zamanda düşüneceğim özellikle Wp2.0dan Wp2.22ye yükseltme sürümü çıktığında. Şimdilik rahatım.

– Sistemde www.otomot.net dışında tüm bölümler çalışıyor gerçi denemedim ama mutlaka çalışıyordur. Bu kadar kolay taşınma olmasının nedeni çok az sayıda eklenti kullanmam ve her eklentiyi kendime göre düzenlememden geliyor. Umarım bir daha böyle sorunlar yaşamam. İnsann aklı hep domain ne olacak – hangi hostu seçeyim diye şişip duruyor.
* Host seçimi konusunda 5 firma ile görüştüm ve bir tanesi Cpanel olması nedeniyle ilgimi çekmişti (Plesk hiçbir şeye benzemiyor gerçekten. Hiçbir özelliği yok. File managerda bir şeye benzemiyor. Bakalım 1 sene idare edeceğiz artık) başka bir host firması fiyatı sormadan beni uye edecekti zor kurtardım paçamı. Diğerlerinden cevap bile gelmedi… 🙁 Her zaman hostbul’a güvenerek aldım bu seferki umarım beni uzun süre idare eder…

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

2 Yorum - Yeniden YayındayımYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi