04 Kas
2007

.
– Yapılan zamlara hayır diyebilemek – bu kararlılığı gösterebilmek – arkasında durabilmek için hep beraber tepkimizi gösterelim. Bu tür olaylarda kayıtsız kalmayalım. Bugün akaryakıta yapılan zam yarın yediğimiz ekmeğe – içtiğimiz suya belkide daha ileri gidip soluduğumuz havaya bile zam olarak geri dönecektir.

Benzin Zamlarına Hayır

1 hergün yollarda tek kişinin sürdüğü araçlar görüyorum.
2 her gün yollarda – otobüslerde günümün 3 saaatini geçiriyorum. (sıkışık trafik yüzünden)
3 özel aracımı maalesef süremiyorum. garajda çürümeye terk etmeye başladım.
4 benzinin fiyatlarını artık takip edemiyorum.
5 Benzini su gibi içen arabadan – gürültülü çalışan sözde motorini kokladığı söylenen motorlardan – gazı sonuna kadar basarak araksına pis koku bırakan hatta 100 metre öteden dahi kokusu gelen lpgli araçlardan nefret ediyorum.

Cevaplar:
1 Hergün işimize yada okulumuza toplu taşıma araçlarını tercih ederek gidelim.
2 Günümün 3 saatini sıkışık trafikte geçiriyorum ama neden bu sebepsiz yere çıkan ve sürekli pahalı benzini yakan araçların yüzünden.
3 öğrenci bunu kaldıramaz. araca binmeyince daha çok mutlu oluyorum… zaten binince akaryakıt istasyonunda bir gıdım benzin alınca ve o benzinle gideceğim mesafeyi düşününce araçtan nefret etme katsayım artıyor.
4 iki geri bir ileri olan fiyatlardan – bilmemne vergilerden dolayı benzinin ne olduğunu ve fiyatını artık takip etmek dahi istemiyorum.
5 yorum yok….

– Gelin toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Yakıta – zamlara vereceğimiz arayı daha güzel işlerde harcayalım. Küçük bir hesap yaparsak:
– Günlük 30km yol yaptığınızı varsayarsak. aracınız 30kmlik mesafede 3lt benzin yaksın. Günlük 9YTL benzine para yatırmış olursunuz.
Günlük 9 YTL
Aylık 270YTL
Yıllık 3.240YTL karınız olsun.

– Tabiyki bu benzinli araçlar için değil tüm farklı yakıtla çalışan araçlar için geçerli. Zamsız bir Türkiye için – varolan kaynakların en etkin şekilde kullanılması için – elimizdekileri satmak yerine kar getiren ülke ekonomisinin lokomotifi yapmak için TEPKİMİZİ gösterelim.

Özel araçlarımızı KULLANMAYALIM. Adam gibi bir fiyata düşene kadar AKARYAKIT ALMAYALIM.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Etiket bulunamadı.

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi