09 Şub
2007

Audi A3, Alman otomobil üreticisi Audi’nin Volkswagen tarafından satın alınmasından sonra piyasaya çıkan, Volkswagen Golf ile aynı platformu paylaşan kompakt sınıf otomobili. 1996 yılından beri yollarda..

Hem 3 hem 5 kapılı A3 modellerinin ‘quattro’ versiyonlarında 2.0 litrelik silindir hacmine sahip 4 silindirli TDI motora yer veriliyor. 140 HP’lik maksimum gücünü 4000 d/d’de üreten 16 supaplı motor, 1750 d/d’de alt devirde ise maksimum tork değeri olan 320 Nm’yi ortaya çıkarabiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan her iki araçtan A3 2.0 TDI quattro, 0-100 km/s hızlanmasını 9.5 sn’de tamamlarken, 205 km/s’lik son hıza erişebiliyor. A3 Sportback 2.0 TDI quattro ise 0-100 km/s hızlanması 9.6 sn’de tamamlarken, 205 km/s’lik son hıza ulaşabiliyor.

A3 model ailesini benzersiz kılan asıl unsuruysa quattro’nun yani firmanın sürekli dört tekerlekten çekiş sisteminin müşterilere sunuluyor olması oluşturuyor. Audi A3 ve A3 Sportback quattro’da çok plakalı hidrolik debriyaj ön ve arka tekerlekler arasındaki güç dağılımını değiştiriyor. Bu teknik çözüm motorun enlemesine yerleştirildiği otomobiller için quattro’nun bilinen bütün avantajlarını sunuyor. Dört tekerleğe, sürekli, duruma göre değişen güç dağılımı sağlayan quattro çekiş sistemi en iyi yol tutuşunu sağlıyor ve bu sayede her durumda en iyi hızlanmaya olanak tanıyor. Bu gelişmiş çekiş sisteminin temelinde tahrik mili ile arka diferansiyelin arasına yerleştirilen çok plakalı bir debriyaj bulunuyor. Debriyaj yuvasında yer alan bir yağ banyosu içinde dönen plakalar kontrollü hidrolik güç tarafından birleştirilebiliyor, böylece ön ve arka dingiller arasında değişken tork dağılımı sağlanıyor. Çok plakalı debriyajda ne kadar çok basınç oluşursa o kadar fazla tork arka dingile aktarılabiliyor. Elektronik kontrollü sistem çekişteki herhangi bir değişime anında tepki veriyor. İki eksensel pistonlu pompaya sahip sistemiyle yağ basıncını çok çabuk bir şekilde arttırabilmesi sayesinde, debriyaj ön ve arka tekerleklerin dönüş açıları arasındaki fark daha 45 dereceyken bile müdahale edebiliyor. Sistem çekiş durumundaki değişimlere, devir, tork, tekerlek dönme hızı ve ABS frenleri gibi pek çok bilgiyi değerlendirerek, elektronik olarak yanıt veriyor. Böylece A3 ve A3 Sportback 2.0 TDI quattro, rakip modellerden farklı olarak motorun tek bir beygir gücünü ya da torkunu heba etmeden, yüksek motor performansının her sürüş koşulunda yola aktarılmasını sağlayabiliyor.

Audi A3 ve A3 Sportback 2.0 TDI quattro, Attraction, Ambiente ve Ambition donanım paketleriyle satın alınabiliyor. Baz donanım seviyesini oluşturan Attraction paketinde ESP (Elektronik Stabilite Programı), ön ve ön yan havayastıkları, EDL (Elektronik Diferansiyel Kilidi), EBD destekli ABS, otomatik klima, yağmur sensörü, gövde rengi elektrikli ayarlanabilir dikiz aynaları ve Radyo/CD çalar yer alıyor.

Alıntı : Metin, http://otomobil.tnn.net/yenimodellerdetay.asp?CID=1192&CTID=2 adresinden alıntı yapılmıştır.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi