Yeni Subaru Impreza 2012 model olarak 4 ve 5 kapılı model olarak New York Uluslararası Oto Show fuarında 20 Nisan 2011 tarihinde saat 20:00 da yapalan basın toplantısı ile tanıtıldı. Subaru, Impreza efsanesini 1993 yılında Leone/Loyale modellerinin üretimine son vermesi ve EJ kodlu boxer motorlarını kullanmaya karar vermesiyle başlatmış oldu. İlk nesli 1993 – 2001 arasında, ikinci jenerasyonu aslında efsane olan ve günümüze kadar güncel şekilde kullanılan ve gelen modelini 2001 – 2007 yılları arasında ürettikten sonra, şu an güncel olan, köpekbalığı gözü ismiyle anılan ve 2012 modele bu sene sonunda yerini devrecek olan mevcut model üçüncü jenerasyon olarak karşımıza çıktı. Bu modelin pek beğenildiğini söylemek mümkün değil hatta bu efsanenin bu jenerasyonda sekteye uğradığını söyleyenler ve bu tarzda düşünenlerde mevcut. Geldik 2012 yılına ve 4.jenerasyon Impreza’yı tam anlamıyla gördük.

2011 New York International Auto Show bize 4. jenerasyon 2012 Model Subaru Imprezanın tanıtılacağı yer olacak. Şu zamana kadar aracın sadece yandan görünüşü ve subaru impreza casus resimleri yayınlanabildi. Araç hakkında neredeyse hiçbir kesin bilgi yok. Bilinenler, Amerika pazarı için tasarlandığını herhalde anlamışsınızdır. otoyol kullanımlarında 36mpg gibi en düşük yakıt tüketimi sunduğu açıklanmış.( Litre bazında bakarsak 15,3 litreye denk geliyor ki umarım yanlış hesaplamışdır diye kafamda soru işaretleri oluşuyor. ) Aracın dizel ve Hybrid bir versiyonunda olacağı gelen bilgiler arasında. Hybrid versiyonun Toyota ile ortak geliştirildiğinide belirtelim. Yabancı basında Subaru Legacy modelinin Hybrid versiyonunu beklerken firma Hybrid versiyonu ilk kez Impreza modelinde kullanacağını belirtmiş.

– Ben 2011 ve 2012 model Subaru Impreza modellerini karşılaştırmak istedim ve Ön, sol yan ve arka görünüşlerinden yola çıkarak iki araç arasındaki farkları bulmaya çalıştım. İlk görüşüm Subaru yeni modelde en azından dış görünüşünde büyük değişiklikler yapmaktan kaçınmış. Çamurluklar şişkinleşmiş ve far grupları daha çekik hale gelmiş gibi gözüküyor.

Subaru Impreza 2012 – Subaru Impreza 2011 Karşılaştırma

– Ön yüzde tamponun daha kaslı hale gitirildiği ve ön far grubunun büyütüldüğü hatta biraz çekik hale getirildiğini söyleyebiliriz. Aynaların farklılaştığı ve gövdeden ayrılarak bir kolon üstünde durduğunu görüyoruz. Yine sade bir ön kaput bekliyorum Imprezada…

– Tamponlardaki şişkinlikler hemen dikkat çekiyor. Ön ve arka far grupları benzer ama biraz yukarı doğru çekildiklerini görebiliyoruz ve arka far grubu ince bir şerit ile çerçevelenmiş durumda. Aracın mevcut Imprezadan daha büyük olduğunu hem ön kağı hemde arka kelebek camından anlayabiliyoruz. Bültenlerdede belitildiği gibi abisi Legacy modeline yaklaşmış durumda. Kimse kızmazsa yan aynaların konumu ve ön kelebek camına baktığımda bana Fiat’ın Linea modelini hatırlatıyor nedense..

-Far grubunda ufak değişiklikler göze çarpıyor. Geri vites ışıklarının ve sinyallerin yerleri değiştirilmiş. Önden arkaya uzanan keskin çizginin halen olduğu ve dahada keskinleştirildiğini söylemek yanlış olmaz.

– Subaru, 2009 LA Auto Show ‘da tanıttığı Hybrid Tourer modeli 2.0lt turboşarjlı boxer motoru 2 kademeli Hybrid sistemi ve CVT şanzıman (eski nesil 4 ileri otomatik şanzıman yerine) ile donatmıştı. Subaru yeni modeli Impreza için Asya ve Avrupa pazarında 2.0lt 150 HP ve Amerika pazarında ise 2.5lt 170HP motorlarında Hybrid sistemi ile donatacağını söyleyebiliriz. Günümüzde Hybrid teknolojisi o kadar hızlı tüketildi ki bazı markaların bir hybrid modeli dahi yok. Bunu göze alırsak Subaru başkanı Ikuo Mori‘nın bu sözlerinin herşeyi gayet güzel ve net açıkladığını görebiliriz. Ikuo Mori: “Şu an dizel motorlarımız bizim için daha değerli. Dizel motorların sesi , hybrid motorlardan daha güzel çıkıyor.” Yarış geçmişine sahip bir firma için net bir açıklama yapılmış.

2010 Los Angeles Auto show‘da ise bizi bir süpriz bekliyordu. Subaru Impreza Concept modeli metalik mavi – toz mavi rengi rengiyle, 2020lerin aracı imajı çizerek, Imprezanın abisi Legacy kadar büyük bir formda hem dikkatlerimizi çekti hemde ilgi odağı olmayı başardı. Mevcut olan New York Uluslararası Oto Show fuarında tanıtılacak Impreza modeli ile yakından uzaktan hiçbir bağı olmadığı düşünülürse bu konsept modelin WRX STi modeli olacabileceği söyleniyor. Doğruluk payının yüksek olmasını temenni ediyorum. Efsane Impreza’nın sonunun gelmediğinide bize kanıtlar.

Subaru Impreza 2012 Lansman Görüntüleri

– Subaru efsaneyi bitirmekte and içmiş yada Impreza modelini farklı bir kulvara yönlendirmeyi seçmiş gözüküyor. New York Fuarından yapılan canlı yayını izleyenler 25 dk boyunca acaba nasıl bir araç diye düşünüp durdular ve muratlarına sonunda erdiler. İnsanların ve benim beklentilerin hız, tutku dolu hatırladığımız Impreza modeli geri gelecek diye ümit etmişlerdi. Bu sefer karşımızda bu tutkulu yarış aracı yerine aile babalarına uygun bir sedan bir araç duruyor. Biraz Toyota, biraz Focus esintileri ile işte karşımızda yeni Subaru Impreza 2012 Sedan modeli. Kısaca Imprezası az gelmiş.

2012 Model Subaru Impreza Sedan en erken Ağustos 2011, Eylül 2011’de satışa sunulurken 2012 Model Subaru Impreza WRX STi versiyonu ise en az 3 ay sonra hatta en erken 2012 yılında satışta olacağı belirtilmiş. Şimdi bir karşılaştırma yapmak istersek Subaru Impreza WRX STI mi? Mitsubishi Lancer Evolution X mi? Tercih size ait…

Subaru Impreza Anketimize Katılın

[poll id=”21″]

Kaynaklar:
http://www.leftlanenews.com/subaru-impreza-2012.html
http://www.leftlanenews.com/report-2012-subaru-impreza-lineup-may-include-hybrid.html
http://www.automobilemag.com/features/news/1104_2012_subaru_impreza_photo/boxer_engine.html
http://www.motorauthority.com/blog/1055018_2012-subaru-impreza-to-debut-at-new-york-auto-show
http://www.topspeed.com/cars/subaru/2012-subaru-impreza-wrx-sti-ar102544.html
http://www.subaru.com/auto-show/index.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Subaru_Impreza

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

1 Yorum - Yeni Subaru Impreza 2012 ModeliYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi