Redbull tarafından 1. düzenlenen Soap Box yarışına Solaris Güneş Aracı ekibi olarak bizlerde katıldık. 5 Nisan 19 Mayıs tarihleri arasındaki kısıtlı zamanda hazırlamaya çalıştığımız ve Solaris Güneş aracımıza benzetmeyi düşündüğümüz Soabox aracımız pek bir şeye benzemedi ama biz kısaca kutuya benzediği kanaatine vardık. Aracımızın son halini ise 22-23 Mayıstaki bize ayrılan alanda yaparak yarışa yetiştirdik.

13 Mart 2009da başvuruları sona eren ve 5 Nisanda yarışa katıldığımız haberini almamızdan itibaren yapmaya çalıştığımız araç 3 tekerlekli bisiklet şasesi üzerine güneş aracımızın benzeri gövdesini geçirerek yarışa katılmayı amaçladık. 3 tekerlekli araç şasemiz istenilen sürede bitirelemediği içinde üst gövdeside son 3 günde toparlanıp İstanbula gönderilebildi. 22 Mayıs 2009 günü Maçka Parkındaki alanda tüm boya işlemlerini hallettikten sonra 23 Mayıs günü aracın süslenmesi ve aracın önündeki karikatürler için espri arayışına girdik ve aracı tamamlayarak teslim ettik.

24 Mayıs 2009da araçlarımız yarış alanına çekildi ve 5.sırada etkinlik için kürsüye çıktık. Pek alışık olmasakta Deniz – Köpekbalığı ve güneş üçgeninde oluşturduğumuz dandik şovdan sonra aracı hiç denemediğimiz için korkarak kürsüden yavaşça bırakılmamı istedim. Virajı döndükten sonra keşke daha hızlı bırakılsaydım diye içimden geçirmeme rağmen rampayı atlamam ve bitiş çizgisinde frenlerimin tutmadığını anlamam dolayısıyla iyiki yavaş bırakılmışım diye kendimi rahatlattım. Bitiş çizgisini geçtikten sonrada direkt saman balyalarının içine dalarak aracın ön kabuğunu olduğu gibi kırdım.

– Sonuç olarak gülmekten kırıldığımız ve her ne kadar başarılı olamasakta o organizasyon içinde yer alamaktan büyük bir keyif aldığımız bir etkinlik oldu. Hatta araçları ilk gördüğümüzde seneye ne yapıyoruz soruları ilede karşılaştık. Bakalım……

1.Red Bull Soap Box Resmi Sonuçlar

1. (31) Fire (Ateş) 38 42 48 128 1.’lik Ödülü
2. (12) Muppet Team 29 43 50 122 2.’lik Ödülü İstanbul Park Özel ödülü (en kısa süre)
3. (44) C-Art C-Art 31 45 46 122 3.’lük Ödülü
28. (53) Şipşak 40 49 0 89 Metro FM Özel ödülü (en iyi rampa performansı)
35. (5) Solaris Güneş Aracı 20 30 30 80

Yarış Bilgileri

1.RED BULL SOAPBOX RACE
24 MAYIS 2008, PAZAR / MAÇKA
Saat: 12.00

2000 yılından bu yana Avustralya’dan Güney Afrika’ya, Jamaika’dan İtalya’ya kadar dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen “Red Bull Soapbox Race” Türkiye’de ilk defa 24 Mayıs, Pazar günü, İstanbul Maçka da gerçekleştirilecek.

Yarışmacı olma hakkı kazanan 60 takımsa belli. Yaptıkları yaratıcı, ev yapımı sürüş makineleri ile 4346 başvuru arasından seçilen ve yarışmaya katılma hakkı kazanan kahraman pilotlar, yarışma günü geldiğinde, kendilerini on binlerce izleyicinin gözü önünde, 550 metrelik bir parkurdan, yokuş aşağı bırakacak.

Kimin ne tür bir araba ürettiğini merak ettiğimiz kadar kimin daha çılgın olduğunu da merak ediyoruz. Katılımın ücretsiz olduğu bu yaratıcı ve eğlenceli organizasyonu seyretmek ve 60 çılgın mucite destek vermek için 24 Mayıs Pazar günü Maçka’dayız.

Üstelik organizasyonun resmi radyosu Metro FM’in katkılarıyla…

Araç Detayları

Sürüş Makineniz:
Orjinal tasarımlı, maksimum 1,80m. genişlik,3m, uzunluk 2,40m yükseklik ve 1.60m. ön-arka tekerlek açıklığına sahip tüm sürüş makineleri ön elemeye katılma hakkı kazanır. Araçların, yolda kalması veya bariyerlere çarpması halinde, pistten çekilebilmesi için azami ağırlıklarının sürücü hariç, 80 kiloyu geçmemesi gerekmektedir. Aracınız, sadece kendi ağırlığı ve sizin parlak fikirleriniz ile yol almalıdır. Araca, içinden veya dışından herhangibir enerji desteği verilmesi, motor aksamı ve itici güce sahip cihazların takılması yasaktır. Ayrıca fabrika üretimi araçlar, (Formula 1 veya ralli araçları) modifiye edilmiş olsalar da SoapBox sürüş makinesi olarak kullanılamaz.

ÖNEMLİ!
Sürüş makineleri, start rampasında yere çarpmamaları için yerden en az 20cm. yüksekte olmalıdır.

Güvenlik:
Yarıştan önceki gün sürüş makinenizin belirtilen katılım şartlarına uyup, uymadığı kontrol edilir. Bu “doping testi” ile aracın aşağıdaki kurallara uygunluğu değerlendirilmektedir. Sürüş makinenizde en az 2 tekere etki eden çalışır vaziyette direksiyon ve frenler bulunmalıdır. Yarış esnasında el yada ayakla fren yapılması yasak olduğundan, sürüş makinesniz mekanik bir fren sistemine sahip olmalıdır. Gerçek trafikte de olduğu gibi her araçta yeterli bir ses tesisatı bulunmalıdır. (Kısaca korna da diyebiliriz.) Ek ağırlık ve dekorasyon parçaları, gevşemeyecek biçimde araca sıkıca monte edilmiş olmalıdır.Sürüş esnasında aracınızdan yük veya parça düşsün istemezsiniz değil mi? Olası darbeleri önlemek için her sürücünün kask takma zorunluluğu vardır. Bu kask Red Bull tarafından sağlanır. (Tıpkı sürüş makinenizin görünür bir yerine yapıştırılacak olan start numarası gibi…) Dilerseniz, vizörsüz olması koşuluyla, kendi kaskınızla da yarışabilirsiniz.

Yarış kıyafetiniz el, kol ve bacaklarınızı koruyacak şekilde olmalıdır. Takımlar saat 12:00’den itibaren sırayla start almaya başlar. Takım, cesur bir sürücü ve sayısı üçü geçmemesi gereken bir ekipten oluşur. Aralarından biri co-pilot bile olabilir.

Değerlendirme

YARIŞ ÜÇ KRITERE GÖRE DEĞERLENDIRILECEK:

Pistteki zamanınız – en fazla 50 puan. Virajlı 500 metrelik pistte son hız aşağı doğru gitmek gerçek cesaret ister ama bu puanlarınızın sadece üçte biri.

Soapbox’unuzda kullandığınız yaratıcılık – en fazla 50 puan. Soapbox’unuzun yaratıcılığı jüriyi çok etkilemeli, kullandığınız detaylar göz ardı edilmeyecek.

Yarış boyunca gösterdiğiniz performans – en fazla 50 puan. İşte burada takım arkadaşlarınız yarışa teatral bir katkıda bulunacak. Başlamadan önce dans etmek, şarkı söylemek, gülmek, ağlamak ve rol yapmak için 20 saniyeniz olacak ama en önemlisi birkaç puan daha kazanmak için jüriyi etkilemeniz. Güzel kostümler giymeyi unutmayın.

Yarışın sonunda, her bölümde aldığınız puanlar birbirine eklenecek ve en yüksek puanı alan takım kazanacak.

Ödüller

Birincilik Ödülü:
Formula 1 Macaristan Grandprix’sini Red Bull Racing’in davetlisi olarak yerinde izleme fırsatı

İkincilik Ödülü:
Formula 1 İstanbul Grandprix’sini Red Bull Racing’in davetlisi olarak yerinde izleme fırsatı

Üçüncülük Ödülü:
“Rally”e ilk adım eğitimi

*Ödüller yalnızca sürücüye ya da ekip tarafından belirlenecek olan bir kişiye verilir.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

3 Yorum - 1.RED BULL SOAPBOX RACE – Solaris Güneş AracıYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi