22 Tem
2008

Bir başka otomot tv yayınımıza hoş geldiniz. Yayınımızda birbirinden ilginç haberlerimiz yer almakta. İçeriğimizde bu hafta, Transformers 2 setindeki esrarengiz Corvette Concept aracı görüntülendi, Seat EXEO ( Eksayo ) modeli, Tata Nano MDI, Porsche Panamera Hybrid, Su ile çalışan otomobil, Autospeak.com, 8 kulvarlı yarış pisti, 50 yıl önce Roma’da yapılan motosikletli polis gösterisi haberlerini izleyebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım…

Otomot TV Bölüm 4’ü İzlemek ister misiniz?

Haber 1
Kaynak: http://www.worldcarfans.com/ – http://carscoop.blogspot.com/ – http://www.autoblog.com/

Otomot Televizyonun ilk bölümünde haberini yaptığımız, Transformers 2 setindeki esrarengiz Corvette Concept aracı neredeyse filmde kullanılan tüm araçlarla beraber tek kare içersinde görüntülendi. Aynı kare içersinde Corvette consept ile beraber modifiye edilmiş Chevy Beats, Chevy Trax, Kia Soul ve Hummer HX concept modellerini de görüyoruz.

———————————————————

Haber 2
Kaynak: http://www.motorauthority.com/ – http://carscoop.blogspot.com/

Seat markası yeni modellerini tanıtmaya devem ediyor. Tamamen yeni ve henüz üzerinden çalışılan EXEO ( Eksayo ) ismini verdikleri C segmentinde yer alacak sedan bir araç ile Bolero isminde D segmentine yönelik ikinci bir araç. Araçlar hakkında araştırdığım sitelerde o kadar çok farklı haber yer alıyor ki acaba araç gerçekten var mı diye düşünüyorsunuz. Evet araçlar gerçekten var ama detayları henüz yayınlanmamış durumda. Her ne kadar C ve D segmenti olarak söylensede Seat bu araçları Audi A3, VW Golf ve Mondeo, C5, İnsignia modellerine alternatif olarak sunmayı amaçlamakta. Araçlarda bilinen yada tahmin edilen detaylar, 5 kapılı, aileler için ideal ve sedan ve station wagon tarzında piyasaya çıkarmayı planlanmakta. Motor seçenekleri ise VW grubunun 1.4 TSi ve 2lt TFSi motorları olacaktır. Araçlar bu özellikleri ile şu anda satışta olan Seat Cordoba veya Leon ve Seat Toledo’nun yerini alacabileceğini tahmin edebiliriz. Kabaca fikir yürütürsek, Eksayo modeli C/D segmentinde ara bir model olurken , Bolero modeli D/E segmenti ara modeli olacaktır. Eksayo ismi Akdeniz Kaynağından latin kökenli, daha ileriye gitmek anlamına gelen Exire kelimesinden türetilmiş. Seat, bu modelin tasarımına geçen sene başlamış ve aracın tüm versiyonlarının hazır olduğunu, Bolero modeliyle beraber Martorell ‘deki fabrikasında üretileceğini ve gelecek yıl Cenova otomobil Fuarında ise karşımızda olacağını duyurmuş.
– İspanyanın Alfa‘sı olarak bilinen Seat, bu yeni modelleriyle bir nebze olsun Alfa Romeo felsefesinden uzaklaşarak kendi tarzını bulduğunu söyleyebiliriz.

——————————————————-
Haber 3
Kaynak: http://jalopnik.com/

Jalopnik.com sitenin haberine göre dünyanın en ucuz aracı ünvanını elinde bulunduran Tata Nano, başka bir yeniliğe daha imza atmış gözüküyor. New York Times makalesinde, 2500 dolarlık Tata Nano, MDI motorla yani sıkıştırılmış hava ile çalışabilen motor ile satın alınabilecek. Bu seçeneğin ise en erken 1 ay içersinde duyurulacağı belirtilmiş. Tabiki gerçekliği kesin olmamakla birlikte, firma gerçekten bu araç ile hava kirliliğinin bir nebze azaltılması için de çalışıyor. Eğer MDI motor seçeneğide eklenirse, hem çevreye sıfır gram atık bırakılacak hem de 3 dolara dolan deposu ile 200kmlik gezintilere çıkılabilecek.
– Diğer açıdan bakılırsa böyle bir gelişme, otomotiv için milyar dolarların, lityum-iyon bataryalar, hibrit sistemler, ayrodinamik testler, düşük yuvarlanma katsayılı lastikler, hidrojenli motorların üretimi- geliştirilmesi için boşuna harcandığını kanıtlamış olacak. İnsanın aklına, bu hava ile çalışan motorların onlarca yıldır var olmasına karşın ve yakıt olarak kullanılan havayı da basit şekilde sıkıştırabilirken, neden bu kadar çok alternatif yakıt türetmeye çalışıyoruz acaba ? sorusu geliyor.

——————————————————-

Haber 4
Kaynak: http://www.autobloggreen.com/ – http://www.motorauthority.com/

Porsche ile ilgili haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Bu sefer 2009 yada 2010 yılında çıkması beklenen markanın ilk sedan modeli Panamera , hibrit motor seçeneğine sahip olacağı kesinleşti. Porsche, Panamera Hybrid logosunu koruma altına alarak logo tescili yapmış bulunuyor. Cayanne hibrit modelini ilk kez 2007 yılında görmüştük. Hibrit Panamera modelini ise en geç 2009 yılında görebileceğiz. VW’den alınan 3.6lt V6 motora eklenen 110hp elektrik motorundan oluşan sistem, aracın bataryaları sayesinde 112km hıza kadar elektrik enerjisi ile ilerleyebilmekte.

– Bu ekranda Dizel ve hibrit seçeneklerinin sunulacağını duyurduğumuz Panamera modelinin teknik detayları da ortaya çıkmış durumda. Yaklaşık 5 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve ağırlığının bu boyutta bir araç için 1.8’u bulacağı düşünülüyor. Tabiki bu ağırlık 4.8lt V8 motor seçeneğinden 2 tona yaklaşması kesin.
– Porsche, Panamera modelinde 3 motor seçeneği sunacak. 3.6lt V6 300hp, 4.8lt V8 405hp ve 4.8lt turbo 520hp. Autobild’in verdiği bilgiye göre standart motorlu aracın son hızı 250 km/h olurken turbo versiyonu 300km/h hıza ulaşabilecek.
– V6 başlangıç fiyatı 80bin eurodan başlayıp turbo versiyon ise 125bin euro‘a kadar çıkacak. Yıllık üretim 30bin olarak belirlenmiş durumda. V8 motor seçeneği ise en erken 2009 yılında satışa sunulacağını düşünürsek, V6 modelin 2010 ve hibrit modelin ise 2011’de yollarda yollarda görebileceğiz.

———————————————————
Haber 5
Kaynak: http://www.genepax.co.jp/en/ – http://www.bilgiustam.com/

Evet. Biraz geç kalmış bir haber ile yayınımıza devam edelim.

Bilgiustam.com sitesinde yayınlanan haberde, Hızla yükselen petrol fiyatları şirketleri alternatif enerji kaynakları bulmaya çalışması sonucu japonya’da bir şirket su ve havayla çalışan otomobil üretti. Suyla çalışan araba fikri bundan 10 sene önce ortaya atılmış bir rüyaydı, fakat bu rüya artık resmen gerçek oldu. Suyun elektrolizi ile hidrojenin ayrıştırılması ve ortaya çıkan elektrik enerjisinin yakıt pilinde depolanması ve bunun elektrik motoru ile tekerleklere güç verecek şekilde kullanılması mantığıyla çalışan bu araba, deniz, yağmur veya ırmak suyu ayırt etmeksizin molekül yapısı H2O olan herşey ile çalışabiliyor.Japon Genepax şirketinin ürettiği aracın maksimum sürati saatte 80km ve 1 litre su ile yarım saat boyunca durmaksızın çalışabiliyor. Araç elektrik motoru kullandığından son derece sessiz ve performans olarak esnek çalışmakta. Firma sistemin çalışma mantığını açıklamamakla birlikte, söylenen tek şey “Suyu depoya döküyorsunuz. Sistemimiz hidrojenini alıp kullanıyor.” MEA dedikleri sistemin ana parçası membranlı elektrot olduğu söyleniyor.Araçta kullanılan sistemin maliyetinin 18bin dolar ve eğer araçlar için uygulanabilir hale getirebilirse maliyetinin 5000dolara kadar düşebileceğini belirtmişler. Memebranlı elektrot sisteminin , merak edenler için yakıt pillerinin nasıl çalıştığını http://www.bilgiustam.com/yakit-pilleri-nasil-calisir/ adresinden öğrenebilirsiniz.

– Acaba deniz suyu kullanılınca depo içine 1 tablet calgonda atmak gerekiyor mu?

—————————————————–
Haber 6
Kaynak: http://www.autospeak.com/library.htm

Şİmdi size tanıtımını yapacağımız site biraz farklı. Özellikle ismi zaten herşeyi açıklamama yetiyor. autospeak.com . Sitede yarış araçları, drag, motosiklet ve içersinde motor olan her aracın sesine ulaşabiliyorsunuz. Sitede tüm motor sesleri ücretsiz olarak dağıtılıyor.

—————————————————–
Haber 7
Kaynak: http://www.zamazing.org/ – http://www.eventshouse.co.uk/ – http://www.scalextric.com/

Şimdiki haberimiz hem büyüklerin hemde küçüklerin ilgisini çekebilecek nitelikte. 8 kuvarlı Yarış pisti. Formula 1 tutkunuysanız ve aynı anda 8 kişinin rahatlıkla yarış yapabileceği pistte eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.
– 4 saatin üzerinde oynama süresine sahip pisti olan, bilgisayar kontorollü olarak her bir yarışçının zamanını tutan, turnuvalar düzenlemenize olanak sağlayan, envari çeşit aksiyonu içersinde barındıran, 1 saatte kurulumu tamamlanabilen, 500w güç isteği olan, 8 farklı bilgisayar kontrollü yol hattı bulunan, 8 ile 150 yarışçının yarışabildiği, 6.5X4.5m boş alana ihtiyaç duyan fuzuli bir yarış seti.
-(Site adresi hemen altta gözüntülenceği için söylemene gerek yok. El ile işaret et… http://www.scalextric.com/) Ekranda gördüğünüz, yarış pistinin internet adresinden model hakkındaki tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

—————————————————–
Haber 8
Kaynak: http://www.masmoto.net/blog/

50 yıl önce Roma‘da motosikletli polisler tarafından yapılan bir gösteriyle bu haftaki yayınımızı bitiriyoruz. haftaya görüşmek üzere hoşçakalın…

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi