08 Oca
2007

– Paris otomobil fuarında tanıtımı yapılan bu şirin şehir Volvo’su herkesin hayranı olmuş durumda. Özellikle arka camının yapısı ve Volvo’nun bu araca T5 motor takması cazip gelen taraflar. T5 motorlu bu aracı düşünmiyorum bile. Ayrıca dizel seçeneğide motor gamına eklenmiş durumda.


http://www.volvocars.com/campaigns/MY07/C30/ParisPhase1/C30Paris.htm adresindeki animasyonları izleyebilir ve C30 un 1920X1024 ölçeklerine varan duvar kağıtlarından in direbilirsiniz…

Konsept halinde tasarlandığındaki görüşler:

*Volvo C30 Design Concept; tek kapılı, dört koltuklu ve bagaj kapağı cam olan, ayrıca 100 kmh hıza 6 saniyede ulaşan turbo şarjlı beş silindirli motora sahip bir konsept aracı.
*Küçük tasarım, PE1800ES ve Volvo Safety konsept aracından sonra modellendi.
*Volvo C30 Design Concept, ‘Her Tasarımcının Hayali’ sloganıyla tanıtıldı.
*Volvo C30’un hikayesini Başkan Yardımcısı ve Tasarım Direktörü Steve Mattin, Stüdyo Şef Tasarımcısı Simon Lamarre ve Color & Trim Tasarımcıları Maria Uggla ve Cecilia Stark, özel bir videoda anlatıyor.
*Volvo C30, genç ve başarılı kentliler düşünülerek tasarlanmış.
*Bu, marka ve stile özellikle önem veren bir grup.
*Volvo ekibi C30 Design Concept’i tasarlarken, fikir alma anlamında moda endüstrisinden geniş ölçüde yararlanmış.
*Otomobil camlarının şekillerine ve hatta C30 Design Concept renk paletine bile kısmen spor güneş gözlüklerinden esinlenilerek karar verilmiş.

Ve gerçeğe dönüş. Paris Otomobil Fuarı Yıldızlarından C30:

Volvo’nun yeni tasarım anlayışını bütünüyle yansıtan C30 sportif tasarımı, iki kapısı, dört kişisel koltuğu ve farklı cam arka kapı tasarımı ile dikkat çekiyor. Üretimine 2006 yılı sonunda başlanması planlanan C30 açılı ön farları, alçak ve geniş ön ızgarası ile dinamik ön cephe özelliğini korurken 2006 başında Detroit Motor Show’da sunulan Volvo C30 Tasarım Konsepti’yle büyük benzerlik taşıyor.
C30’a hızlı bir görünüm kazandıran farklı jant yuvaları ve eğimli tavana ek olarak stop lambası ve cam arka kapının nal şeklindeki aydınlatması elit bir görüntü uyandırıyor.
Üç farklı renkte döşeme seçeneği sunan C30’da Alpine Dolby® Pro Logic II Surround’dan dijital 5x130W ICE Güç amplifikatörü ve Danish Dynaudio®’dan 10 hoparlör içeren Premium ses sistemi bulunuyor.

Motor
Yeni Volvo C30, 100 hp, dört silindir 1.6-litre benzinli motor ile 109 hp temiz ve verimli dört silindir, 1.6-litre dizelden; sırasıyla 180 ve 220 hp güce sahip beş silindir, D5 ve T5 turbo motora kadar geniş motor seçeneği sunuyor.
Volvo S40’tan 22 santimetre daha kısa olan C30, 425 santimetre ile Volvo modelleri arasında en küçük otomobil olma özelliğini taşıyor.

Güvenlik
Otomobilde, sürücünün otomobilin arka kenarlarındaki kör noktada bulunan diğer aracın tanımlanmasına yardımcı olan BLIS (Kör Nokta Bilgi Sistemi) yer alıyor. Cephesi, S40 ve V50 ile aynı patentli yapıya sahip olan C30, hava yastıkları ve emniyet kemeri gergileri ile birlikte üst düzeyde güvenlik sunuyor.
C30’un güvenlik ekipmanları arasında yan hava yastıkları ve hava perdesi ile yan darbelerden koruma sistemi bulunuyor.

Kaynaklar:
Arabam.com , dexigner.com , Google

Güncel Haber: Volvo Sosyal Medya buluşması 2011 yılıda gerçekleştirdi. Detayları merak etmiyor musunuz?

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

  • Benzer Yazı Bulunamadı.

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi