17 Ağu
2011

– DRD Derindere Filo Kiralama firması, 14 bin âdete yaklaşan araç filosu, 800 âdeti aşan servis noktası, 1300’ü aşan müşteri sayısı ile iyi bir iş yaptığının kanıtı. Müşterilerinide düşünerek gerek son kullanıcı gerekse firma imajınıda gözeterek web ortamında da kendilerini göstermek istemişler. Bunun en güzel adımı sitenin yenilenmesi ve basit bir arayüz sunulması. Bu haberde ben firmanın işleyiş şekli ile değil hazırladığı web sitesi üzerinden giderek beğendiğim ve eleştirdiğim noktaları listelemek istedim. Buyrun.

DRD Yeni Web Sitesi

Derin Dere Filo Kiralama websitesini 3 bölümde incelemek istedim. Arayüzü, kullanılan güncel web teknolojileri ve işlevselliği.

– Öncelikle anasayfadan başlayalım. Son aylarda benimde hoşuma giden beyaz zeminli temiz siteler sıkça karşıma çıkmakta. Bizler bazen beyaz dengesini abartsakta beyaz her zaman bir siteyi güzel ve temiz göstermekte. Alt bölümde oluşturulan 4 kolonlu içerik sayfalarının listelenmesi güzel bir uygulama ama biraz görsellikle daha güzel bir hal alabilir. Resimlerin aslında hareketli olması ve fare ile üzerine geldiğimizde hareketlenmesi çok hoşuma gitti. Türk websitelerinin en büyük sorunu ise fon seçimleri olarak gözükmekte. O yabancı sitelerde gördüğümüz güzel fontlar henüz bizlerde kullanılmıyor ne yazikki.
1 W3C Validation 30 adet hata gözükmekte. Bunlar basit hatalar olmakla beraber bu tarz sitelerde olmamasını talep ediyoruz.
2 Font boyutları biraz dengesiz. Satır aralıkları daha iyi yapılabilirdi.
3 Üst bölümde manset diye tabir ettiğimiz yerde yüklenen dev videolar adsl ışığımızın deli gibi yanmasından anlamamız gerekiyor. 2 ile 6 mb arasında beatlarda yüklenen 6 videonun o bölümde gerekli olmadığını düşünüyorum.
4 IE 6 – 7 versiyonlarında tekst versiyonu direkt açılmakta. Teks versiyonun bu nedenle yapıldığını düşünüyorum. Bunlar haricinde tüm modern browserlarda sorunsuz şekilde site çalışmakta.
5 Mobil versiyonun masaüstü browserlarda açılabilir olması pek güzel değil. Sadece mobil browserlarda açılması gerekiyor.

DRD Yeni Web Sitesi

– Güncel siteler artık tek bir site yaparak tüm cihazlarda uygun şekilde çalışmasını tercih ediyorlar. Bu hem esneklik hemde tüm cihazlarda tek bir temanın o cihazın ekranına ve tarayıcı tipine uygun hareket etmesi bence son derece güzel bir özellik. Tüm firmaların bu tarz sitelere yönlenmesini daha doğru buluyorum.

DRD Yeni Web Sitesi

– Gerek videolar, gerek ana menülerin alt bölümde listelenmiş olması biraz sıkıntı yaratsada tüm sayfalara hızlı bir şekilde ulaşılabiliniyor. Girdiğiniz siteden hemen çıkmak istemiyorsunuz. Beyaz tonlar güzel ama biraz daha görsel öğe katılması ve yazı font ve büyüklüklerinin uygun seçilmesi sitenin daha düzenli ve güzel gözükmesine yarar sağlayacaktır.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi