16 Ağu
2011

Infiniti QX56 modeli daha doğrusu bu modelin kullandığı motor baz alınarak, bu motorun üretildiği Tennessee Eyaletinde bulunan Tennessee Technical Center ve Nashville State Community College otomotiv teknik eğitimi programı öğrencileri tarafından hayata geçilen bir tekne projesi. Henüz teknenin son hali belli değil sadece eskizleri dağıtılmış durumda. Infiniti yönetimi bu devasa motorun sadece karada iş görmesinden daha çok, daha büyük yükleri ve daha farklı yollarda da kendini kanıtlamasını istemişler ve bunun ilk adımı olarak öğrencilerle beraber giriştikleri projede son adıma gelmiş durumdalar. Infiniti QX serisi ve tekne özelliklerinin detayları yazının devamında.

Infiniti QX56 Lüks Tekne Projesi

Infiniti QX serisi lüks SUV yada benim deyimimle Amerikan Aygırı araç Kuzey Amerika pazarı için üretilmekte. Nissan cephesinde QX serisinin karşılığı ise Nissan Terrano Regulus modeli. 1997 yılında ilk jenerasyonu Infiniti QX4 olarak çıkan araç, esas şöhretini 2004 yılında hem görüntüsü hemde QX serisi devasa motorların kalbinde atmaya başladığında kazanmaya başladı. 2010 yılında ise 3.jenerasyonu ile şu anki son görüntüsüne kavuşmuş oldu. Lexus LX, Range Rover, Cadillac Escalade ve Lincoln Navigator rakipleri olduğunu unutmamak gerekiyor. Hepsi birer aygır resmen. Infiniti QX56 modeli Amerika fiyatının 59000 dolardan başladığını, en az 20lt yakıt tükettiğini de hatırlamak istedim.

– Gelelim esas meseleye. Infiniti Lüks Tekne projesine. QX56 modelinin 5.6Lt V8 32-valve VVEL(VK56VD) kodlu 400BG güç üreten motor 7 ileri otomatik şanzımanla bereber sökülerek işe başlanılmış. Ayrıca motor üzerinde tekne için gereksiz olan komponenlerde çıkartılarak salt motor elde edilmiş. Gerekli olan motor haricinde kalan bölümler ise firma tarafından okula bağışlanmış. Mühendisler motorun deniz şartlarında da karada olduğu gibi aynı tepkiler vermesi için üzerinde çalışmalar yapmışlar. Gelinen son nokta bültenden de ve internetten yaptığım araştırma sonucunda tüm parçalar hazır tek eksik bu parçaların bir araya getirilmesi işlemi henüz gerçekleşmemiş olması.

– Teknede, XM® uydu radyo sistemi, NavWeather™ ve Bose® hoparlörler,Infiniti imzasını taşıyan analog saat yer alacakmış. Unutmadan söyleyeyim sadece bir adet üretilecek. Teknenin ismi ise sosyal mecra üzerinde facebook.com/infiniti ve twitter.com/infinitinews adreslerinden katılımcıların isim babası olmaları isteniyor. InfiYatch beni önerdiğim isim.

– Basın bülteninde tam olarak neler yapıldığı detaylı anlatılmasada motor fabrikası yakınındaki bir okuldaki öğrencilerin de bu işin içine katılmış olmaları beni sevindirmekte. Ülkemizde de böyle şeyleri görmek isteriz. Böyle projelerin içinde girmeyi seven firma ve okullar, bu derece ileri görüşlü yöneticiler ve okul yönetimleri ve bir o kadarda istekli öğrenciler görmek isteriz, istiyoruz.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi