– 2010 Aralık ayında Fiat-Opel antlaşmasına göre Fiat, Opel’in ticari aracı Combo’yu kendi tesislerinde üretmesi içi antlaşma yaptıklarını duyurmuştu. Zaman o kadar çabuk akıp geçti ki Yeni Opel Combo artık gerçek görüntüsüyle karşımızda. Aracın Fiat Doblo modeline benzediği hatta tıpatıp aynı olduğu apaçık ortada. Bu hiçbir açıdan kötü bir duruma neden olmamakta aksine çok satılan bir aracın farklı motor ve donanım seçenekleriyle son kullanıcıya test etme ve farklarını daha iyi değerlendirme şansı tanımakta.

– Türkiye’de üretilen ve yerli statüsü kazanan Opel Combo Şubat 2012 Türkiye ve Avrupa pazarlarına girecek. Fiyatının rekabetçi olacağı Basın Bültenlerinde üstüne basılarak söylenmekte. Panel Van – Binek olmak üzere iki kasa tipinde 6 farklı motor ve 2 farklı dingil mesafesi ile satışa sunulacak. Panel Van tipi Yeni Combo, 2.755mm ve 3.105mm dingil mesafesi seçenekleriyle birlikte 1.85m ve 2.10m tavan yüksekliği, 5 veya 7 koltuk ve panelli veya camlı gövde seçenekleriyle çok amaçlı kullanım imkanı sunacak. Panel Van tipinde bagaja erişimi kolaylaştırmak için 1 veya 2 sürgülü kapı seçenekleri mevcut.

– Binek otomobil versiyonunda ise 2 sürgülü kapı standart donanıma dahil ve üsten menteşeli bagaj kapağıyla sunulacak. Ayrıca asimetrik bir çift kanatlı kapı da donanımlar içersinde kendisine yer bulmuş. Dingil mesafesi seçenekleriyle koltuklar yatıkken 3.800lt’den 4.600lt’ye kadar değişik yük hacmi sunacak.

– 1 tona kadar taşıma kapasitesi, dizel serisi 4, bir benzinli ve bir CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) motor seçeneği ve standart olarak sunulacak merkezi kilitleme sistemi, yükseklik/mesafe ayarlı direksiyon kolonu, elektrikli camlar, 4 yönde ayarlanabilen sürücü koltuğu, sürücü hava yastığı, ABS’li frenler ve bir lastik onarım kiti bulunmakta. Binek versiyon da Essentia, Enjoy ve Cosmo donanım özellikleriyle satışa sunulacak.

2012 Opel Combo

MOTOR: 66kW/90 bg 1.3 CDTI – 5 vitesli manuel şanzıman
66kW/90 bg 1.6 CDTI – 6 vitesli manuel şanzıman / otomatik 5 vitesli “Easytronic”
77kW/105 bg 1.6 CDTI – 6 vitesli manuel şanzıman
99kW/135 bg 2.0 CDTI – 6 vitesli manuel şanzıman
Benzinli: 70kW/95 bg 1.4lt – 5 vitesli manuel şanzıman
CNG: 88kW/120 bg – 6 vitesli manuel şanzıman

Fiat Doblo‘yu çıkartalı 1.5 seneyi aşıyor. Combo ise Doblo’nun 2.yılını devirmesiyle beraber yeni bir model olarak satışa sunulacak. Bu açıdan bakılırsa Combo 2 yılı devirmiş görüntüsüyle bir adım geriden gelmesine karşın hem yerli üretim olması hemde ortak parça kullanımı sayesinde hem Doblo’nun rakibi hemde en büyük ortağı konumunda olacak. Her iki modelide yoğun olarak yollarımızda görebileceğimize inanıyorum ama hiç bir zaman Doblo’yu tahtından edebileceğine inanmıyorum. Ama yeni Combo modeli fiyat ve motor seçenekleri bakımından Dobloya üstünlük sağlayabilir.

[poll id=”25″]

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

8 Yorum - Doblo Görünümlü ComboYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi