01 Tem
2011

– 2008 yılını birçok otomotiv firması hatırlamak istemez. Bazılarını iflasın eşiğine getiren, hatta bazılarının da iflastan zirveye taşıyan kriz en çok Amerikan endüstrisini vurdu diyebiliriz. Yüksek ölçekli firmalar iflaslarını açıklayıp açıklamama konusunda kararsız kalıp bünyelerinde bulunan yan markalarını satmaya çalıştılar. Bazıları başarılı oldu bazıları ellerinde ürüne güvenip devam etme kararı aldı. Opel / Vauxhall ‘da GM’in satıp – satmama arasında kaldığı bir marka olarak halen gündemde. Her ay düzenli olarak satış haberleri çıkmakta. Ve Opel cephesi buna daha fazla dayanamayıp bir açıklama yayınlamış.

– Çıkan haberler yoğun olarak “Opel Fabrikalarını tek tek satıyor, Opel satılacak, Firmalar anlaştı satılıyor.” haberleri firmanın canını fazlasıyla sıkmış olacak ki Opel konu ile alakalı bir açıklama yapmış. Açıklama yapmasının nedeni halka açık bir şirket olması nedeniyle hissedarlarının canının yanmasını istememesi ve herşeyin yolunda olduğunu söylemek istemeleri.

– 2011 verilerinin özellikle son 7 aylık dönemde performans ölçümlerinde istedikleri kriterleri yakaladıkları. Yeni çıkan modellerinin tüketiciler tarafından beğenilmesi ve tercih edilmeleri Opel cephesini rahatlatan etmenler arasında. Açıklamada satılıp satılmayacağına bir açıklama getirilmemiş olduğunu görüyoruz. Ama spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını yada bu kadar spekülasyonun marka içinde can sıkıcı duruma geldiğini görebilmekteyiz.

– Opel ne kadar bu spekülasyonlara dayanabilir bilmiyorum. Ama bildiğiniz gibi her çıkan haberin ucundanda olsa bir gerçeklik payı vardır. Opel sahipleri yada sevenleri markanın GM bünyesinden sıyrılıp tek başına kalmasını isteselerde şu an için bu pek mümkün gözükmüyor. Hatta bazı kullanıcılar Almanya merkezli firmanın Porsche tarafından satın alınıp VW’e rakip araçlar üretmesini ve bunda da başarılı olacağını dahi düşünüyorlar. Her zaman ki gibi bunu zaman gösterecektir.

* Unutmadan söyleyeyim Opel C-Mon larla başladığı reklam kampanyalarına, yeni Astra ve GTC ile Casino isimli reklam filmiyle devam ediyordu. Ama şu an bakıyorum her iki güzel tanıtım filmlerinden hiç eser yok. Devamları beklemekteyiz…

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi