31 Mar
2011

– İnsanlık tarihinin en büyük çevre hareketi olan, tüm dünyada aynı gün ve saatlerde 60 dakika boyunca ışıkların söndürüldüğü Dünya Saati Kampanyası’na bu yıl Türkiye’den rekor düzeyde katılım gerçekleşti. “Dünya Saati”; 2007 yılında Avustralya’da iki milyondan fazla kişinin ve 2.000 işyerinin 31 Mart 2007 tarihinde iklim değişikliğiyle mücadele için ışıklarını bir saatliğine kapatmasıyla başladı. Üç yıl gibi kısa bir süre içinde 2010 yılında, 128 ülkenin insanlarının, şirketlerinin ve yönetimlerinin daha sürdürülebilir bir gelecek için bir araya gelmesiyle, Dünya Saati tarihin en büyük çevre hareketine dönüştü.

– WWF’in bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği, tüm dünyada 128 ülkede, 4.000’den fazla şehirde, milyonlarca insanın gezegene bağlılığını göstermek için harekete geçtiği kampanyaya Türkiye’den onbinlerce kişi ve 250’nin üzerinde kurum destek verdi. Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü ve Ankara Opera Binası ışıklarını kapatarak, Dünya Saati 2011’in sembolleri arasında yer aldı. Yüksek katılım oranıyla Kırklareli, İstanbul ve Eskişehir kampanya kapsamında Türkiye’de öne çıkan şehirler oldu.

– Tofaş’ta bu kampanyaya destek vererek Tofaş’ın Bursa fabrikası başta olmak üzere İstanbul merkezinde aydınlatma unsurları (üretim ve güvenlik hariç) 1 saat için söndürüldü. Tofaş’ın Türkiye çapındaki bayileri de katıldı.

Yedi Kıtada Sönen Işıklar Geleceğimiz İçin

Basın Bülteni – 31 mart 2011

Tofaş, WWF’in Dünya Saati Kampanyası’na Destek Verdi, Işıklarını 1 Saat Söndürdü! Çevreci Tofaş’tan Doğal Hayata Destek!

Çevre duyarlılığını yaşam biçimi olarak benimseyen dünya klasında üretim süreçleri, ekolojik model ve motor yelpazesi ve ar-ge projeleriyle dikkat çeken Tofaş, WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) liderliğinde gerçekleştirilen “Dünya Saati” uygulamasına destek verdi. Tüm dünyada gerçekleşen çevre hareketi kapsamında Tofaş’ın Bursa fabrikası başta olmak üzere İstanbul merkezinde aydınlatma unsurları (üretim ve güvenlik hariç) 1 saat için söndürüldü. WWF’nin emisyon azaltımına ve küresel iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çektiği kampanyaya Tofaş’ın Türkiye çapındaki bayileri de katıldı.

Türk Otomotiv Sektörü’nün öncü ve çevreci kuruluşlarından Tofaş, WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) liderliğinde gerçekleştirilen “Dünya Saati” kampanyasına tüm kollarıyla
Türkiye çapında destek verdi. Tüm dünyada gerçekleşen çevre kampanyası kapsamında Tofaş’ın Bursa fabrikası başta olmak üzere İstanbul genel müdürlük merkezinde aydınlatma unsurları (üretim ve güvenlik hariç) 1 saat için söndürüldü. WWF’nin küresel iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmeyi hedeflediği çevreci harekete Tofaş’ın çatısı altındaki yer alan Türkiye çapındaki bayileri de katıldı. 7 bini aşkın Tofaş çalışanı ise bireysel olarak ayrıca kampanyaya destek verdi. WWF-Doğal Hayatı Koruma
Vakfı’nın “Dünya Saati” uygulaması kapsamında dünyanın dört bir yanından binlerce insan, küresel iklim değişikliğine karşı tepkilerini dile getirmek için tek bir sesin parçası oluyor.

Dört yıl önce Avustralya’da başlayan ve tüm dünyaya yayılan “Dünya Saati” kampanyası, Eyfel Kulesi, Empire State Binası, Mısır Piramitleri gibi ülkelerin ikonu olan yapılarda
uygulanarak dikkatleri iklim değişikliğine çekiyor. Çevreye duyarlılığını üretim alanında gerçekleştirdiği uygulamalarıyla da gösteren Tofaş, doğaya dost boya işlemi yatırımından atık suları yeniden değerlendirmeye, plastik atık malzemelerin geri dönüştürülmesinden tekrar kullanımlar sayesinde yılda 70 bin ağaca bedel karton ve ahşap malzeme tasarrufu gibi çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Tofaş’ın ülkemizde temsil ettiği Fiat markası ise mevcut motor ve model yelpazesi ile Avrupa’nın üst üste 4 yıldır en ekolojik ve çevreci otomobil üreticisi seçilmesiyle dikkat çekiyor.

Kaynak: Tofaş Otomobil Fabrikası

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi