26 Tem
2010

– Audi firması A7 modelinin lansmanını internet üzerinden gerçekleştirdi. Bu işlemi yapmak için Facebook sayfasından yararlandı. her ne kadar etkinlik sayfasında 26 Temmuz 2010 Saat 14:30 görünsede gerçeği anlamak için Audi’nin TV sitesine gitmemiz yeterli oldu. Her zaman ki gibi bu olay tamamen zaman farkından kaynaklanıyordu. İngiltere saatine göre verilmiş bir zaman vardı ve bu bile yanlış yazılmıştı yada Facebook yanlış gösteriyordu. Türkiye saatiyle 20:28 de başlayacağını ancak 1 saat öncesinden farkedebildim. Neyse tüm donanımı hazırladım ve bilgisayarın başına oturdum. 1 saatlik geçikme ile yayın karşımıza geldi. Ben facebook sayfasının yerine Audi’nin ana sitesinden izlemeyi tercih ettim. Yeni A7 Sportback modeli ve detaylı video – fotoğraflar içeride meraklılarını bekliyor.

– Audi A8 platformunu kullananan A7 sportif ve agrasif bir görünüşe sahip 4 koltuklu bir araç. 2009 yılında Audi Sportback Concept olarak Detroit Motor show ‘da tanıtımı yapılmıştı. Yine Audi çizgileri taşıyan, dev havalandırma ızgarası – led farları – 20 inç jantları ile ilgi çekici bir araç olmayı başarmıştı. 2010 yılı içersinde ise aracın A7 Sportback olarak ismi açıklandı. Bu ismin sonundaki Sportback kısmı bizim için önemli, bu aracın markasına bakmadan direkt arka görünüşü incelerseniz ilk aklınıza gelen araç Mercedes CLS olacaktır. Ama bu model tamamen bir Audi olduğunu ise ancak ön görünüşten anlayabilirsiniz. Mercedesin ilk akla gelmeside çok normal. Nede olsa bu kavramı üst segmentte duyuran ilk firma. Motor seçenekleri ise A8 modeliyle sunulan motorlarla aynı. İleriki yıllarda A7 Sportback modelinin RS7 ve S7 versiyonlarınıda göreceğimiz kesin. Bu sayede Audi lüks sportif sedan kategorisinde Mercedes CLS,Volkswagen Passat CC, Aston Martin Rapide, Porsche Panamera ve Lamborghini Estoque ile yarışır duruma gelecektir. Fiyat açısından A7 modeli (€51,600) kardeşleri olan A6 ile A8 fiyat aralığında olacağı kesin.

– Yeni modelle beraberinde yeni özellikler ve gelişmiş teknolojiler gelmekte. Tabi bunları okuduğunuzda yoo bunlar her otomobilde var diyebilirsiniz. Ama herkes bu teknolojilere sahip otomobillere binemiyor yada ilk kez duyuyor olabilir. Bu nedenle detaylandırmakta fayda görüyorum.

  • S tronic®
    Daha hızlı vites değişiklikleri, daha sportif bir sürüş: Manuel bir şanzımanın düşük yakıt tüketimi ile otomatik bir şanzımanın avantajlarını birleştirir. Otomatik modda kontrol fonksiyonu, vites değişikliklerini yakıt tüketimi olabilecek en düşük seviyeye inecek şekilde zamanlayarak çok seri bir şekilde yapar. S tronik ®’in çok geniş olan vites oranları yelpazesi, büyük viteslerde motorun düşük devirlerde çalışmasına olanak sağlar.
  • LED teknolojisi
    Gündüz farlarında, dönüş sinyallerinde, arka farlarda ve opsiyonel olarak sunulan LED farlarda kullanılan ışıklı diyotların ömrü aracın ömrü kadardır. Avantajları sadece bu olmayıp, alışılagelmiş ampullere kıyasla %50’ye varan oranda daha az enerji tüketirler.
  • Uyarlamalı hız sabitleme sistemi
    Uyarlamalı hız sabitleme sistemi (adaptive cruise control) adlı otomatik mesafe kontrol sistemi, tutarlı bir sürüş tarzına ve dolayısıyla yakıt tüketiminin azaltılmasına önemli bir katkı yapar.
  • Start-stop sistemi
    Start-stop sistemi, enerji tasarrufu yapılmasına ve dolayısıyla CO2 emisyonlarının azaltmasına yardımcı olur. Start-stop sistemi otomobil durduğunda motoru durdurmak suretiyle yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltır. Örneğin sürücü trafik lambalarında otomobili durdurup vites kolunu boş konuma alarak ayağını debriyajdan çektiğinde sistem motoru durdurur.
  • Verimlilik programı ile birlikte sürücü bilgilendirme sistemi
    Opsiyonel olarak sunulan sürücü bilgilendirme sistemi ekranı çok sayıda farklı bilgiyi sürücü mahallinin merkezi bir yerinde bir araya getirir ve sürekli olarak aracın o anki kullanım durumunu gösterir. Start-stop sistemi ile donatılmış araçlarda bulunan verimlilik programı ile donatılmış entegre araç bilgisayarı da sürücüye tüketim durumu hakkında bilgilerle ilave tüketiciler hakkında bilgi, daha büyük bir vites değiştirme göstergesi ve son derece ekonomik bir sürüş için yakıt tasarrufu önerileri sunar.
  • Enerjinin geri kazanılması
    Enerji geri kazanım sistemi, otomobilin gaza basılmaksızın hareket ettiği veya frenlendiği zamanlarda kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürür. Otomobil tekrar hızlanırken akü, geçici olarak depolanmış olan bu enerjiyi araca geri verir. Bu, alternatör üzerindeki yükü azaltarak yakıt tasarrufu sağlar.

– Motor seçeneklerinde benzinli üniteler firmanın 2.8 lt ile 4.0lt arasındaki tüm motor seçeneklerinden oluşuyor. Dizel üniteler ise 2.7-liter V6 ve twinturbo, 3.0-liter V6 TDI seçeneklerinden oluşuyor. Ultra sport seçeneklerinde ise RS6’da da kullanılan 5.2 liter twin-turbo V10 600HP motorda kullanılabilir.

Audi’nin tercih ettiği motorlara bakalım biraz:

  • Audi A7 2.8 FSI Benzinli motor: 204HP güç, 280NM tork (5,250 rpm), S tronic şanzıman, 4çeker sistemi, 0-100km/h hızlanma 8.3sn, 100km’de 8lt tüketim, 187gram CO2/km salınım değeri.
  • Audi A7 3.0 TFSI benzinli motor: 300HP güç, 440 Nm tork (2,900 – 4,500 rpm aralığında), S tronic şanzıman, 4çeker sistemi, 0-100km hızlanma 5,6sn, 100km’de 8.2lt tüketim, 305.78 g/mile CO2/km salınım değeri.
  • Audi A7 3.0 TDI dizel motor: 204 HP güç, önden çekişli, V6 motor 400 Nm tork (1,250 – 3,500 rpm aralığında), eğer 4 çeker versiyonu ise 450 Nm (1,250 – 3,500 rpm aralığında) tork sunmakta.
  • Audi A7 3.0 TDI dizel motor: 245HP güç, 500 Nm tork (1,400 – 3,250 rpm aralığında), S tronic şanzıman, 4çeker sistemi, 0-100km hızlanma 6.5sn, ort. 6.0lt 100km’de tüketim değeri, 158 gram CO2/km salınım değeri.

– Ülkemizde Autoshow fuarıyla beraber Kasım 2010 itibariyle satışa sunulacak. Kapsamlı test sürüşlerine Autoblog ve Edmunds Insideline sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Audi A7 Tanıtım ve Test Videoları

Auto Express’in A7 Test Sürüşü: http://www.youtube.com/watch?v=wW43DCr1z0c
Audi A7 Tanıtım Videosu: http://www.youtube.com/watch?v=8Rw-cdKYE5w

Bilgi ve katılım Adresi: http://audi.us/A7premiere
Canlı Yayın: http://tv.audi.com/
Facebook:
http://www.facebook.com/audi
http://apps.facebook.com/audi-premiere/
http://nufish.com/demo/audi/

Kaynaklar:
http://tv.audi.com
http://www.audia7.net
http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_A7
http://www.insideline.com/audi/a7/2011/2011-audi-a7-sportback-concept-first-drive.html
http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/models/a7/a7_sportback.html
http://www.insideline.com/audi/a7/2011/2011-audi-a7-sportback-concept-first-drive.html

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

  • Benzer Yazı Bulunamadı.

2 Yorum - 2011 Audi A7 SportbackYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi