15 Ağu
2008

Bu haftaki bölümümüzde Jalopnik.com sitesinin yapmış olduğu 4 farklı oylamadan yola çıkarak Amerika’da satılan en çirkin otomobiller, firmaların araçlara entegre ettikleri en ucuz görünümlü malzemeler, en kötü otomobil renk kombinasyonları ve Amerika dışında satılan en çirkin otomobiller konularında hazırladığımız bölümümüz başlıyor.

Otomot TV Bölüm 7‘yi Seyretmek ister misiniz?

Haber 1
Kaynak: http://jalopnik.com/399115/the-ten-ugliest-cars-currently-sold-in-the-united-states

Firmalar, potansiyel alıcıların en çok istediği tasarım için yeni çıkaracakları modellerin tasarımına ve yeniden şekillendirilmesine çok büyük paralar ve vakit ayırmakta. Peki hiç aldığınız aracın çirkin olduğunu düşündüğünüz yada yollarda gördüğünüz bu çirkin aracı kim alır dediğiniz oldu mu? Bunun için sitede Amerika’da satılan en çirkin 10 aracın listesi oluşturulmuş.

– Listenin en altında;

– 2009 Honda Pilot modeli yer alıyor. 7 kişilik bir SUV. 3.5lt V6 250hp güç üreten motora sahip olan araç Amerikada 27bin dolardan başlayan fiyatlarla satılmakta. Siteye göre oldukça sıkıcı ve gerici bir tasarım ile hazırlanmış bu araç oldukçada çirkin görünüme sahip.

– 2009 Acura TL modeli ile devam edelim. Özellikle ön tasarımda oldukça dengesiz bir yapıya sahip araç henüz satışta değil. Honda markasına bağlı Acura, firmanın Legend ve İntegra modelleri kadar güzel isimler yerine TL ismini seçmeside ayrı bir gariplik doğrusu.

– 8.sırada 2008 Chevy Uplander yer alıyor. Marka minivan sınıfında hep aynı modelleri çıkarmasıya ünlü. Listeyi yapan sitemiz aracı şişman ve patlamak üzere olan bir kişiye benzetmiş. Bu benzetmeyide aracın ön yüzünün verdiğini belirtmiş.

– 2009 Nissan Murano ise şu ana kadar ki araçlar gibi ön görünüşte gülüyor mu ağlıyor mu belli olmayan bir surat ifadesinden dolayı listede yer alıyor. Ön ızgaranın duruşu ve farların tam olarak nerede olduğu belli olmaması da aracın 7.sıraya yerleşmesinde etken.

– 2009 Toyota Venza modelini ise ilk defa duyuyorum. Toyotanın bu tarz bir araç ürettiğini de görmüş oldum. Camry wagon mu desek yoksa yükseltilmiş bir Camry mi desek bilemiyoruz. belkide bir SUV. Emin değilim. Aracın ne amaçla tasarlandığını da çok merak etmekteyim.

– Listemizin ortasında, 2008 Jeep Compass Rallye modeli yer alıyor. Bu araçta güzellik anlayışımız değişebilir. Farklı bir tipe sahip araç güncel Jeep Compass modelinden bariz farklar taşımakta. İşin ilginci ise adı jeep ama kendisinde çok fazla Jeep özelliği göremiyoruz…

– Ülkemizde de özellikle İmpreza efsanesinin içine ettiler dedikleri araçta listede yer alıyor.Henüz ülkemizde göremediğimiz 2008 Subaru’nun Impreza Sedan modeli. WRX STi versiyonlarının çıkarılmasına karşın otomobilin herkes tarafından ortak görüşü çirkin kasa tasarımı görüntüsünü değiştirmeye yetmiyor. Umarım Subaru hemen akıllanır ve bu tasarımını kısa sürede değiştirme yoluna gider

– Yollarımızda güncel kasasını göremediğimiz 2008 Chrysler Sebring Convertible modelide idaalı olarak listeye 3.sırada dahil olmuş. Chrysler her ne kadar tasarımını değiştirse de hep eskimiş – yaşlanmış araçlar olarak akılda yer ediyor. Devasa farkları, araca hiç yakışmayan ve resmen 4 kapılı versiyonun kesilip takılmış hissi veren açılır sert tavanda bunların başında geliyor.

– Zirveye yaklaşıyoruz. İkinci sırada 2008 Toyota Prius var. Aracın en güzel özelliği ve tasarımının da bu kadar sade, basit, biçimsiz olmasının nedeni en düşük rüzgar sürtünme katsayısına sahip olması için planlanmış.

– Zirvede ülkemizde fanatikleri kadar şirket arabası diyenlerinde çoğunlukta olduğu, Avrupa pazarına gerçekten son 10 yılın en güzel kasalarını süren Ford, nedense Amerikada pek düzgün işler çıkartmadığını 2009 Ford Focus modelini görünce anlayabilirsiniz. Estetikten yoksun, biçimsiz far, ızgara ve arka stop grubu ile tamamen bir felakat. Katılmamak elde değil…

Oylamadaki son durum ise, Chevy Uplander %19 ile ilk sırada ve sırasıyla Chevy’i Jeep Compass Rallye – Toyota Prius ve Ford Focus modelleri izlemekte.

——————————————————–

Haber 2
kaynak: http://jalopnik.com/399016/ten-worst-things-automakers-do-to-make-their-cars-seem-cheap

İkinci haberimiz içeriğinde ise Otomotiv firmalarının araçlarında kullandıkları ve araçlara hiç yakışmayan ucuz görünümlü malzemelerin yine en kötü 10 olarak yer aldığı listeyi sizlere aktaracağız. Bu listede Koltuk kumaşı, stepne takımı, paspaslar, tampon ve araca göre oldukça garip kaçan küçük lastikler de yer alıyor.

– 10.sırada, çift renkli araçlar yer alıyor. Örnek olarak Subaru Baja modeli verilmiş. Aracın alt bölümleri ya plastikle kaplanmış yada farklı bir boya renginde olması kötü bir özellik olarak lanse etmiş.

– 9. olarak Standart olarak gelen paspas takımları yer almakta. Plastik, biçimsiz, ucuz görünümlü ve Çoğunlukla ülkemizde tonlarca para verilip alınan ( ki bu sınıf biz olmuyoruz ) araçlarda satıcılar bu ekipmanı hediye olarak vermekte. Acaba vermeseler daha mı iyi olur ?

– Listenin 8 numarası gizli bölmede, bagajın hemen altına gizlenmiş yedek lastiğimiz yer alıyor.Artık yedek lastik yerine daha çok tamir kitleri yer almakta.Bu değişim ise insanlarda farklı görüşlere yol açmış durumda. Kimine göre tekerleği sökmeden tamir imkanı verdiği için iyi, kimine göre ise “bir yedek lastiği de mi çok gördünüz geçici olarak soruna çözüm bulmakla olmaz bu iş” düşüncesine yol açmakta.

– 7 numarada televizyonlarda, billboardlarda ve gazetelerde görülen ucuz, etkisiz ve taratıcılık öğesi içermeyen, sadece aracın yeni olduğunu gösteren reklamlar.

– Aslında listenin 6.sı ama bana göre ilk sırada yer alması gereken bir özellik. Plastik, sürekli kırılmaya ve ses çıkarmaya meyilli jant kapakları. Çelik janta o kadar para dökmek istemeyen kişiyseniz, mutlaka sizin aracınızda da Tanesi 5 ytl olan bu plastik jant kapaklarından bulunuyordur.

– Listemizin tam ortasında aracın büyüklüğüne göre komik sayılabilecek ebatta konulmuş tekerlekler yer alıyor. Site, ilk nesil Santa Fe modelinde kullanılan tekerlekleri örnek vermekte.Madem bu kadar küçük tekerlek uygundu neden bu kadar büyük, geniş çamurlukları olan araç tasarladınız diye insan sormadan edemiyor.

– 4.sıraya, Otomobil kiralama şirketlerinin toplu olarak aldığı ve hiçbir özelliği olmayan araçlar yerleştirilmiş. Firmaların maliyet kaygısından dolayı en düşük donanımda alınan filolarda her zaman karşılaşılan bir durum bu.

– 3.sırada, iğrenç sayabileceğimiz fabrika çıkışlı koltuk döşemeleri var. Alakasız renklerde seçilmiş, kalite hissi sıfır olan döşemelere örnek olarak Mitsubishi Mirage modelini verebiliriz. Bence ilk sırada yer almayı hakediyor.

– Zirveye yaklaştık.2. sırada olan Kokpitte kullanılan sert plastik kaplamalar, insanı gerçekten delirtebiliyor.Yüksek ücretlerle satın aldığımız araçlarda dokunma hissi bile bulunmayan kapmalar gerçekten çok üzücü bir şey.

– Birinci sırada, jantların çevresine çekilen renkli şeritler yer almış. Bu şeritlerin bazıları ışığı emme özelliği olduğundan geceleri güzel görüntü versede çoğunlukla gereksiz birer ayrıntıdan öteye gidemiyorlar. Gerek araç üzerine yapıştırılan şerit olsun, gerekse ülkemizde arka kapılara yazılan aracın modeli olsun hem görüntü kirliliğine hem de ucuz görünüme neden olmaktalar.

Oylamadaki son durum ise, %37lik dilimi plastik jant kapağı ve plastik arka ve ön tamponlar alırken, bunu sert plastik kaplamalar ve çift renk araç dış kaplamalar izlemekte.

————————————————————

Haber 3
Kaynak: http://jalopnik.com/398950/the-ten-worst-production-car-color-combinations

3.haberimizi de en kötü renk kombinasyonuna sahip araçlara yer ayırdık.

– Mavi, kırmızı, sarı ve yeşil renklerden oluşan sınırlı sayıda üretilmiş VW Golf Harlequin.

– 1992 model, hardal ve ketçap renkli Dodge Viper. Çoğunlukla gümüş veya siyah renklerle görmeye alıştığımız Viper araç bu renklerle daha çok Mc Donald’ın aracına benzemiş.

– Gök mavisi, beyaz ve koyu mavi renk kombinasyonundan oluşan 1970 lerin Esprit Firebirds modeli.

– Plastik ön ve arka kaplamasına sahip Honda Element modeli gerçekten gözlere zarar verecek cinsten. Resmen lego tarzında bir araç. Şökülüp takılabilecek gibi duruyor.

– 1977 Ford Pinto modeli ise tamamı gümüş renkte olan aracın üzerine mavi, kahverengi ve sarı renklerden oluşan bir şerit çekilmiş. Artık ne amaçla yapıldığını bilemiyoruz.

– 1998 Indy 500 Corvette Pace Car ise listemizin tam ortasında yer almakta. Mor, sarı ve tahmin edemediğimiz birkaç rengi üzerinde barındıran bir araç.

– Dördüncü sırayı yine İç gıcıklayıcı renklere sahip Ford Pinto modelinin ağaç kaplı versiyonu kapmış durumda.

– 1991 Dodge Stealth modeli listemizde 3.sırada. Mitsubushi 3000GT’ye benzer bir araç. Sarı gövde rengi ve tekerlekleri ile marşbiyerleri ise pembe yapılmış.

– İkinci sırada, 1997 Mercedes SL500 LaCosta Special Edition modeli var. Bu modelden sadece 30 adet üretilmiş ve iyiki bu kadar üretilmiş dedirtiyor. Gümüş renkli jantları, ağaç kaplı vites kısmı, turkuaz renkli iç döşeme ve direksiyon simidi ile aslında birinciliği hak etmekte.

– Zirvedeki aracımız, yeşil ile mor karışımı 1996 Mystic Ford Mustang Cobra modeli. Belki geceleri bu araç güzel gözükebilir.

Oylamadaki son durum ise, ilk sırada %25 ile VW Golf alırken, bunu Dodge Stealth ve Ford Pinto modelleri izlemekte.

——————————————————————-
Haber 4
Kaynak: http://jalopnik.com/399244/the-ten-ugliest-cars-sold-outside-the-united-states

Dördüncü haberimizde ise Amerika dışında satılan en çirkin araçları listelemeye çalışacağız.

– Top Gear programında en kötü araç seçilen ve Hindistan’da satılan Reva elektrikli otomobil ile listeye başlıyoruz. Belli bir boydaki insaların kullanabileceği,yarısı kesilmiş bu araç sadece kısa mesafeler için üretilmiş.

– İtalyada satılan 6 tekerlekli, photoshoptan fırlamış bir araç Covini C6W.

– 1996 yılından beri farklı bir tasarım anlayışı bulunmayan, ülkemizde ise dağ, taş , bayır demeden özellikle kış aylarında aynı evinizin sıcaklığnda seyahat edebileceğiniz Rusyanın lokomotifi lada 111 station wagon.

– Asimetrik ön camı ve farklı geometrik şekiller kullanılarak oluşturulmuş haliyle Fransızların ticari aracı Renault Trafic. Opel de farklı isimde aynı kasalı aracı kullanmakta.

– Keşke ismi kadar güzel olsa diyebileceğiniz, Çinin leoparı, Geely Beauty Leopard modeli.

– Listenin ortasında, Avustralyalı Bolwell Nagari bulunuyor. Toyota V6 motoru kullanan, Ferrari mi Ford GT mi Porsche mi desek diye düşündüğümüz 2 kişilik kalsik spor araç.

– Kesinlikle bu aracın çirkin olduğuna katılıyorum. Seat, VWnin her modelinin 4X4 yada Crossover yapmaya çalıştığı dönemde üretip sattığı SEAT Altea Freetrack modeli.

– Ülkemizde de bu yıl giren Koreli Ssangyong markasının Rodius modeli üçüncü sırada kendine yer bulmuş. Ssangyong’un tüm modellerini incelerseniz hem araçların önünde hemde arka bölümlerinde bir gariplik olduğunu görürsünüz. Arka bölümleri ya ek yapılmış yada testereyle kesilmiş gibi tasarlanmış. Ne desem bilmem ki…

– Japonlar güzel araçlar yaparlar ama bu seferki tam bir rezalet. Çinlilere yaptırmış olabileceklerinden şüpheleniyorum. Mitsuoka Orochi modeli, ortadan motorlu super çirkin bir araç.

– Listemizin zirvesinde İşviçreli Weber Faster One modeli yer alıyor. 30 yıllık makina firmasının bir gün hadi otomobil yapalım diyerek girdiği işin sonucunda üretilen bir araç karşınızda. Aracı photoshopta montajlasanız mutlaka bir BMW modeli ortaya çıkabilir.

Oylamadaki son durum ise, %22lik oranla Weber Faster One ile Ssangyong Rodius birinciliği paylaşırken, onları Mitsuoka Orochi ve Reva Electric Car takip etmekte…

————————————————————————

Haber 5
Kaynak: http://gizmodo.com/

Evet elimizdeki listelerimizi bitirdik. Şimdi ise 2 tane teknoloji haberimizi verelim.

Tokyo Teknoloji Enstitüsünde uzun süredir yürüten araştırmanın sonunda Tomiki Ikeda, ışığa duyarlı plastik bir motor üretmeyi başardı. Resimde de görebileceğiniz gibi farklı ebattaki motorlar farklı ışıklarda enerji üretmekteler. Büyük ebatlı olan motor ultraviole ışıkla hareket ederken, küçük olanı ise görülür ışık ile hareket etmekte. Motorlarda kullanılan materyal insan kaslarından 4 kat daha elastik bir yapıya sahip. Profesörün plastik motorlar hakkında gelecekten umudu, plastik motorlu araçlarla yolculuk yapmak.

—————————————————————–

Haber 6
Kaynak: http://motoblog.it/

SOn haberimiz olan Honda’nın Abs-CBS elektronik fren sisteminin nasıl çalıştığı hakkında bir video ile yayınımızı noktalıyoruz.

Bir sonraki yayınımızda görüşmek üzere. Hoşçakalın….

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi