07 Haz
2008

– Bugün RSS takipçime takılan (artık alıştık ve ne kadar garip olsada normal karşılıyoruz bu gibi durumları) habere göre İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında akaryakıta (benzin ve dizel) litre başına belli bir zam yapılacağı yazılmış ve 3 yıl yürürlülükte kalacağı belirtilmiş. İnsan düşünmeden edemiyor acaba yeni bir vergi mi doğuyor? Madem akaryakıt kullanıyorsun bide İstanbul’dasın ve 2010’da Kültür başkenti olacaksın o zaman yardımcı olacaksın…. offf offff

Kanal D Haber servisinde olan habere göre:

Ayrıca İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yapılacak harcamalara kaynak sağlamak için benzine litre başına 1.5 Ykr, motorine de litre başına 1 Ykr zam yapılacak. Uygulama 3 yıl devam edecek.

  1. – Yanlış hatırlamıyorsam şu an 2008 yılı Haziran ayının 7.günündeyiz. 3 yıl sonra 2011 yılı Haziran ayı 7.gününde olacağız. Habere göre 2010 Avrupa Kültür Başkenti olacağına göre 2011 yılına kadar neden bu yürürlükte kalıyor.
  2. Şu anlık İstanbulu kapsayan bu uygulama ne zaman tüm ülkeyi kapsayacak acaba?
  3. İzmir içinde böyle kampanyalar görmek istiyoruz acaba olabilir mi?
  4. Sokağa dahi ayak atmaya korkar olduğumuz (parasızlıktan) bu durumda her tarafımızdan kültür fışkırsa ne olur.

– 4 Kasım 2007 Tarihinde Benzin Zamlarına hayır zamının üstünden daha 1 yıl geçmemiş benzin 3.47 YTL, motorin 3.22 YTL olmuş. Akaryakıt fiyatlarının üzerinden KDV+ÖTV vergisi alınırken şimdi kalkıp 1.5 ile 1Ykr vergi alınacak.

– Aramızda kaç kişi inanıyor 3 yıl sonra bunun sona ereceğine. ÖTVdeki gibi 2 yıl alınacak vergi 10 yıldır sırtımızda iken birde bu vergi ne kadar süre devam eder ve bu 1.5 ile 1 ykr – 3yıl sonuna kadar kaç liraya çıkar kim bilir. Hep diyoruz artık KDV+ÖTV vergileri kesmiyor bizleri diye, evet sonunda nur topu gibi yeni vergimiz oldu… Güle güle ödeyelim….

Sonuç olarak: Almayalım benzin – almayalım motorin. Madem bu kadar pahalı ve petrol fiyatları hergün artmakta. Kıçımızın dibinde çıkan petrol bize 3 katı fiyatla satılmakta iken ve de kişi başına düşen gelir yerlerde sürünürken neden ve nasıl alabiliriz akaryakıt?

Almayalım…..

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi