03 Haz
2008

– Kuralkan Grup, motosiklet üretimi yapan Kanuni markası ile Hafei (Çinli Uçak ve Otomobil üreticisi firma) ile anlaşmaya vararak hafif ticari araç sınıfına yeni bir soluk getirmeyi düşünüyorlar. Henüz sitelerinde bu anlaşmaya dair bir bilgi bulunmuyor ama Kanuni tarafından çıkarılan Motosiklet Türkiye e-dergisinde bu habere yer verilmiş. Son zamanlarda büyük atağa kalkan Kanuni markası, özellikle gündemi 6 aydır hiç boş bırakmadı zaten…

Hyosung marka motosikletlerin satışı ile ilgili Global Motorla oluşan sorunlar. ST-Kanuni markasının doğuşuyla ve arka arkaya yapılan basın duyuruları, motosiklet forumlarında olayın ne olduğunu anlamaya çalışan kullanıcılar ve yüzlerce mesajla gelip geçecek derken Kanuni yine karşımıza çıkacak gibi.

Motosiklet Türkiye Dergisi:

Teknik Özellikler:
Tip : HFJ6376D4
Kategori : N1
Sınıf : Mini Panel Van
Ateşleme : EFI, 8 sübab
Uzunluk : 3644 mm
Genişlik : 1492 mm
Yükseklik : 1810 mm
Motor Tipi : DA465Q Benzinli
Hacim : 970 cc
Güç : 35.5kW/5000devir
Tork : 74Nm/3500devir
Boş ağırlık : 820 kg
Azami ağırlık : 1620 kg
Yolcu : 1+1
Aktarma : MT 5 vites
Fren : Ön; Disk, Arka; Tanbur
Azami Hız : 95 km/s

HAFEI GROUP KİMDİR?
Hafei firması ile ilgili Kuralkan Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kuralkan şu bilgileri veriyor. Yusuf Kuralkan ‘’Çin’in en büyük sanayi devlerinden biri olan Hafei aynı zamanda helikopter, uçak ve otomobil de üretiyor. Hafei firmasının 11,000 çalışanı ve yıllık 400.000 otomobil ve 550,000 otomobil motoru üretme kapasitesi bulunmaktadır. Firma bugüne kadar milyonlarca araç ve motor üretimi yapmıştır.

– Hafif Ticari araçları Türkiye’ye getirmeye (ilk parti 100 adet olacakmış.) hazırlanıyor. Bu tip araçlar bildiğiniz gibi eskiden yaygın olarak kullanılıyordu. Suzuki Carry‘si benzer olarak Daihatsununda benzer modeli vardı. Bu modellerin pek tutulduğunu söyleyemem. Haberde belirtildiği gibi düşük hacimli, 3 silindirli, 35kw (48BG), maksimum 100km/h hıza ulaşan, 74 Nm torka sahip, 4 farklı karoser yapısına sahip ve düşük yakıt tüketimi olan araçlar getirilecekmiş.

– Şu an piyasada olan araçlar ortada ve bunu satan firmalarda yıllardır ülkemizde faaliyet göstermekteler. Kanuni markası bu araçları fiyat avantajını öne sürerek satmak isteyecektir doğal olarak. Ama hesaba katılmayan bir iki şey var. Artık insanlar parasını harcayacakları yeri çok iyi biliyorlar ve en ince detayına kadar inceliyorlar. İnsanların kafasında halen benimde kafamı meşgul eden Çin markalı ürünlerin (güvenli – kalite – performans), ülkemizde ilgi göreceğini hiç zannetmiyorum. Bu bir ön yargı şimdilik çünkü ülkemizde bu tip araçlar yeni yeni girmeye başladı ve kaliteleri ancak önümüzdeki yıllarda netleşecek… Evet satılmayacak demiyorum ama Neden Çin’den Neden Türkiye’den değil.

Resmi Web Site Adresi: http://www.hfkanuni.com.tr/

Güncelleme: 4 Haziran 2008 Saat: 16:03

Net Haber sitesindeki yazıda 16bin YTL‘den düşük, Said Kuralkan’ın dediğine göre 10bin YTL üzerinde bir fiyatla tüketiciye ulaşacakmış. Araçlar Kanuni markası adı altında HF-Kanuni ortak kuruluşu tarafından üretileceği ve kasalı – çift koltuklu – çoklu koltuklu gibi karoser seçenekleri olacağı belirtilmiş.

Kaynak:
Motosiklet Türkiye Dergisi 8.sayfasındaki ilgili haber:
http://www.kanuni.com.tr/tr/pdf/nisan-mayis-haziran2008.pdf
Akşam Gastesindeki Haber: http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=119567,6
Hafei Otomobil Grubu: http://www.hafeiauto.com.cn/skin/hafei/en-index.htm

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

  • Benzer Yazı Bulunamadı.

29 Yorum - HF-Kanuni : Kanuni Küçük Ticari Araç SatacakYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi