15 Eyl
2007

– Otomobil dünyası yılın en büyük fuarında Antalya’da buluştu. 5.’si düzenlenen Auto Show’da, 34 otomobil markası ve 96 firmanın katılımıyla Havalimanı yolundaki Expo Center’da törenle açıldı. Tabiyki görsel medyamızdan toplayabildiğim resim sayısıda bir o kadar sınırlı. Mynet ve Hürriyet’e bu yüzden teşekkür ediyorum.

Fuarın açılış kurdelesini Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, vali yardımcıları Sedat Oktar, Erkan Işılgan, Türkiye Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Yüksel Berber, Antalya Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Ertex Auto Decorasyon Genel Müdürü Ercan Malkoç ile birlikte kesti. Alandaki son model otomobilleri incelendi. Vali Yüksel, bir otomobilin direksiyonuna geçerek uzun süre iç dizaynına gözattı. 20 bin metrekarelik alanda açılan fuara, başta binek otomobiller olmak üzere, hafif ve ağır ticari araçlar ile sektöre değişik alanlarda hizmet veren yan sanayi ve hizmet sektörü firmaları katıldı. Türkiye Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin katkıları ile gerçekleştirilen Antalya Auto Show’da fuar alanını kaplayan 2008 model yüzlerce otomobil, motosiklet, kamyon, otobüs, panelvan ve otomobil aksesuarları, görücüye çıktı. Renkli ve lüks otomobiller, birbirinden güzel mankenler tarafından tanıtıldı.
Formula 1 simülatörü Renault standında ziyaretçilere Formula 1 heyecanı yaşatıldı. Manken Şenay Akay’ın görev yaptığı Renault standı, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Mankenler Şebnem Schaffer Skoda, Ece Gürsel Hyundai ve Esra Eron da Volvo standında otomobil tanıttı.
Türk mühendislerinin üretimi olan ilk yerli spor otomobil ‘Etox’ Auto Show’da sergilenmeye başlandı. Davetliler, ilk yerli spor otomobili yakından görebilmek için birbirleriyle yarıştı. Bridgestone ve İdil Otomotiv katkıları ile ilk defa Shock Car (Orijinal F1 yarış lastikleri) fuarda yer aldı. Porsche’nin 911 Turbo Cabrio modelinin Türkiye lansmanı da Antalya’daki bu fuarda yapıldı.

Motoru haricinde tamamen Türk üretimi ilk spor otomobil olan Etox, Antalya Auto Show 2007’de tanıtıldı.

Antalya Anfaş Expo Center’da düzenlenen 5. Otomobil, Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı’nda (AUTO SHOW 2007) tanıtılan Etox, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Etox’un üretici firması Erteks’in Antalya Bölge Müdürü Yücel Saylam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aracın yürüyen aksamıyla tamamen Türk imalatı olduğunu, sadece motorun Fransa’dan geldiğini bildirdi.

Bütün parçaların Ankara’da Erteks firmasında üretildiğini belirten Saylam, ”Aracımız 125 beygir dizel bir motora sahiptir ama araçta daha fazla motor seçenekleri de mevcut. 225 beygirlik bir dizel ve 272 beygirlik bir benzinli motoruna da sahiptir” dedi.

Yıl sonu itibariyle Türkiye’de aracın üretimi için 9 sipariş aldıklarını anlatan Yücel Saylam, aracın fiyatının 75 bin YTL ile 150 bin YTL arasında değiştiğini belirtti. Saylam, ”Fiyatlar, motor seçenekleri ve aksesuarlara göre değişiyor. Hedefimiz ileride daha fazla adetlere ulaşmak ve seri üretime geçmek” diye konuştu.

Antalya AUTO SHOW 2007’de gelen talepler üzerine; bu yıl ilk kez Motosiklet, İç-Dış Dizayn , Oto LPG , Oto Aksesuar firmaları ile sektörün tüm yan sanayi kolları için de ‘Özel Bölüm’ ( 2 no’lu salon ) açılacak.
İstanbul’dan sonra Türkiye’nin 2. büyük otomobil fuarı olmaya devam eden Antalya AUTO SHOW’a 60.000 ziyaretçi ve 80’in üzerinde firma katılması bekleniyor. Geçen yı yapılan fuara 49.315 ziyaretçi ve 80 firma katılmıştı
* Firmalardan Bazıları: Prosche, Toyota, Skoda, Honda, Hyundai, Wolksvagen
* Fuar Alanı:: Organizasyon alanı 60000 m2kapalı, 20000 m2 sergi alanına sahip olup Şehir merkezine 10 km havaalanına 2 km uzaklıktadır.
* NEDEN ANTALYA ? : Antalya’nın otomotiv sektöründe toplam araç sayısında 4.cü , nüfusa orantılı olarak Türkiye’de tüm iller bazında 1. sırada yer alıyor olması, Bölgemizde Turizm ve buna bağlı işletmelerde son yıllarda yaşanan ekonomik canlılığın sezon sonunda otomobil sektörüne getireceği hareketlilik Antalya AUTO SHOW 2007 fuarının önemini açık bir şekilde ifade etmektedir. Bu yıl ( 2007 ) İstanbul da AUTO SHOW fuarının düzenlenmeyecek olması, Antalya AUTO SHOW fuarının Türkiye genelinde sektörün ve Otomobil tutkunlarının Antalya da buluşması yönünde büyük bir önem kazanacaktır.
Katılımcılar:
* Binek Otomobil firmaları
* Ticari Araç firmaları
* Motosiklet ve Bisiklet firmaları
* Bankacılık ve Sigorta şirketleri
* Sektörle ilgili dergi ve yayın organları

Yan Sanayi firmaları :
* Oto iç dizayn ve tasarım firmaları
* Oto LPG dönüşüm sistemleri
* Oto Aksesuar ve malzemeleri
* Oto Tuning ve Performans ürünleri
* Oto Akü ve pil sanayi Oto Alarm ve Müzik sistemleri
* Oto Boya ve koruma sistemleri
* Oto Cam ve yan sanayi
* Oto Egsoz ve filtre sanayi
* Oto Jant ve döküm sanayi
* Oto Kasa ve dorse sanayi
* Oto Kurtarma ve çekiciler
* Oto Karavan ve kamp malzemeleri
* Oto Koruma ve bakım ürünleri
* Oto Lastik ve kaplama sanayi
* Oto Servis ekipmanları
* Oto Yağ sanayi
* Oto Yedek parça ve yan sanayi
* Oto Yalıtım ve izolasyon malzemeleri
* Oto Zırhlama ve Zırhlı araçlar

– Gidip görme fırsatım olmadı – forumlardan ve medyadan olabildiğince takip etmeye çalıştım ama pek parlak geçtiğini söyleyemem. Nedeni ise güzelce açıklanmış bir bilgiye ulaşamamış olmam. Yazılı medyada haberler çıkmış ama oda zaten Antalyada Otomobil fuarı var sizi bekliyoruz şeklinde. Avrupada – Japonya’da – Amerika’da yapılan fuarların haberlerini ve görsellerini anında bizlere ballandıra ballandıra sunan medyamız kendi dibindeki yapılan fuara ilgi bile duymuyor. Acaba nedeni İstanbul dışında Türkiye’de başka şehir bilmediklerinden dolayı mı? Acaba deprem olursa Türkiye’de ne olur sorusuna, her zaman İstanbul bundan nasıl etikelenir diye mi soruyla mı karşılık vermeleri. Anlamıyorum. İnanın anlamıyorum

* Bugüne kadar tek gittiğim fuar İzmirdeki fuarlar (- keşke öğrencilikte bir fırsat tanısalarda Türkiye’yi istediğimiz şekilde gezebilsek – hiçbir maddi sıkıntı yaşamadan. -) Bu siteyi kurmadan öncelerde sadece dergiler ve gazetelerin verdiği ekler yardımıyla bilgi sahibi olabiliyordum ama siteyle beraber yabancı medyayı ve siteleri takip etmeye başlayınca bize sunulan bilginin ne kadar kısıtlı olduğunu ve yetersiz olduğunu gördüm. Dünya otomotiv sektörünün peşinden koşarken biz hala onun bunun kafasına bilmemne takılmalı takılamamlı mı diye soru soruyoruz – boşa zaman harcıyoruz. Aldığımız ürünler parçaları bizim ülkemizde üretilmesine rağmen dışarıya satıp dışarıdan 2 kat fiyata geri alıyoruz ve üzerine KDV ne edüğü belirsiz ÖTV vergileriyle fiyat 2 katına çıkıyor. Hep dışarıya imreniyoruz. Haksızda sayılmayız. Her zaman bir kolay yol bulmaya çalışıyoruz.

* Medyamız herşeyin İstanbuldan ibaret olduğunu sanıyor. İstanbul’da bir organizasyon varsa tamam 1 hafta onu izliyoruz. Avrupaya açılan kapı diyoruz ama Avrupadan bize sadece 3 katı fiyata ulaşmış ürünler geliyor. Başka da bir şey değil..

– Lütfen lütfen lütfen… Elimizdeki fırsatları kullanalım.Herkesi yaşamaya hakkı var. Bir hobi sahibi olmaya hakkı var. Otomobil ve motosikletler benim bir hobim ama sadece intenette dolaşarak – dergi okuyarak bu açlığımı gidermeye çalışıyorum. Bende her fuara elimi kolumu sallayarak gitmek – bahçemde küçükte olsa bir tamir atölyemin olmasını istemek çok mu? Ne yazikki hayallerle yaşamayı öğrendik ve hiç bir zaman gerçek hayatta olanları – yapacaklarımızı tahmin edemiyoruz – planlayamıyoruz. Kısacası Günlük olarak yaşıyoruz. Bugün varım yarın yokum…

Kaynak: (Hepsinde aynı yazı vardı ve kelimesi kelimesine aynıydı…)
http://www.sabah.com.tr/haber,1E7D766A09C041EBB83B4C3D57C5B725.html
http://www.hurriyetoto.com/oto/otoyasam/haberdetay.php?cid=1651
http://haber.mynet.com/galeri/menu.aspx?t_ct=17&t_st=504
http://www.aftfuarcilik.com/aktiffuar/katilimciicin/fuarhakkinda.aspx
Resimler bir kısmı: forum.donanımhaber.com’dan bir arkadaş tarafından eklendi ve bende sitemde kullanıyorum.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi