09 Kas
2012

2013 yılında yollarda göreceğimiz araçlardan bir tanesi Opel Ampera, Auto Show 2012 fuarında sergileniyor. Tek bir farkla artık satışa hazır ve aracın her noktasını fuarda inceleyebilme imkanı sunulmuş durumda. Yakından bu dolu dolu elektrikli araca yakından bakalım.

2013 Opel Ampera

Opel Ampera firmanın zorlu finansal çıkmazlarının sona erdiğini ve yeni dönemde daha rahat hareket etmeye başladığının kanıtı bir araç. Hibrit olarak anılsada aslında tam bir elektrikli otomobil. İçten yanmalı motoru olmasına karşın bu motor sadece batarya görevi görmekte. Bu sayede hem ucuza uzun menziller gidebilme hem de düşük yakıt tüketimi ile düşük emisyonları sunabiliyor.

Opel Ampera Hakkında Kısa Kısa

– 80 km menzile kadar elektrik gücü ile ilerleyebilme.
– 160 km son hıza sahip. 1.4 ltlik benzinli motoru ile beraber düşük tüketim ve sürekli elektrik gücü ile ilerleme imkanı kazanıyor.
– Benzinli motor sayesinde bu menzilin 500 km ye kadar çıkarabilme.
– Fiyatı 60950Euro olarak belirlenmiş durumda.
– GM cephesinde piyasaya çıkardığı ikinci elektrikli otomobil. Chevrolet Volt’un kardeşi olarak görebiliriz.
– Ampera ile 100 km’lik sürüş 10 kw/s + 1.4 lt = 9 TL. Bu yıllık 1.350 TL yakıt maliyeti anlamına geliyor. Oysa orta sınıf bir dizel 100 km’de 17,5 TL yakıyor; yani yılda 2.585 TL !
– Servis aralığı 15.000 km olan Ampera’nın bataryası da 8 yıl veya 160.000 km garantili.
– Batarya ve portatif şarj ünitesi standart donanımla birlikte ekstra ücret olmadan sunuluyor. Her hangi bir prizdende şarj edebiliyor olması da ayrı bir güzelliği.
– 5 kapılı – 4 koltuklu ve 300 litre bagaj hacmine sahip.
– Euro Ncap 5 yıldızlı bir araç olduğunu hatırlatalım.

Ampera modeli firmanın prestij modeli bana göre. Farklı bir hibrit bakış açısıyla üretilmiş olması kesinlikle fark edilmesini sağlıyor. 2. nesil hibrit olarak nitelendirebileceğimiz araç eski hibritlerin sona erdiğinin yeni nesillerin başa geçtiğinin habercisi. Ben her ne kadar elektrikli araçlar için henüz erken diye düşünüyor olsamda Ampera ve bu tarz motoru batarya olarak kullanma fikri son derece yenilikçi ve tercih edilebilir bir yapı. Bu tarz hibritler sonraki nesil full elektrikli araçlar için zemini hazırlamış durumda. Bu tarz araçları destekliyorum ve yollarımızda görmekten mutluluk duyuyorum.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi