31 Oca
2012

İtalyan, lüks, ateşli motorlar, spor araçlar, prestijli modeller. Bu özellikleri taşıyan İtalya’da ve gerçek bir İtalyan birkaç marka biliyoruz. Bu markalardan biride Maserati tabiki. Firma ilk kez 2011 Frankfurt fuarında tanııtığı konseptini, 2012 Detroit fuarında seri üretime geçireceği hali olan Lüks SUV modeli Kubang olarak tanıttı. İlk bakışta nasıl bir SUV bu diyebilirsiniz. Chrysler – Fiat ortaklığının bir ürünü olarak Amerikan kullanıcılarını hedef alarak tasarlanmış bir model aslında. Amerika’da üretilip Amerikan kullanıcılarının beğenisine sunulacak. Bu nedenle en ideal yer olarak Detroit Fuarında görücüye çıkarılmış bir model.

– 2010 yılında Amerikan pazarında 2465 adetlik şatış gerçekleştiren Maserati, satışlarını %21 arttırmıştı. Satış rakamlarına bakılırsa Amerika pazarı firma için en büyük satışları gerçekleştirdiği yer olarak göze çarpıyor. İlk olarak ve en büyük yatırımınıda o yönde yapması ve bunu SUV modelinde uygulaması garipsenmemeli.

Kısa Kısa Maserati Kubang:
– 2011 Frankfurt fuarında ilk kez tanıtılan model 2012 Detroit fuarında ise Fiat Grubu CEO’su Sergio Marchionne ve Maserati CEO’su Harald Wester’in katıldığı bir etkinlikle görücüye çıktı.
– Kuzey Amerika pazarı için Kuzay Amerikada ki fabrikalarda üretilecek ve satışa sunulacak.
– Maserati Stil Merkezi tarafından tasarlanmış.
– Motorları Ferrari tarafından İtalya’da üretilecek ve 8 ileri otomatik şanzımanla donatılacak. Motorların teknolojik gelişimlerini Formula 1 takımının
Motor Bölümü Şefliği görevi başta olmak üzere Ferrari ile yaklaşık 30 yıl geçiren ve halen Maserati Güç ve Aktarma Organları Geliştirme Bölümü Yöneticisi görevini sürdüren Paolo Martinelli üstleniyor.
– Maserati SUV’nun seri üretim versiyonunun süspansiyon, fren, direksiyon ve elektronik sistem gibi spesifik performans ayarlarına sahip bileşenleriyse İtalya’da Maserati mühendisleri tarafından geliştirilecek.

Maserati, bir İtalyan, onu super lüks ve spor otomobil üreticisi olarak tanıyoruz. Araçlarına İtalyan isimleri vermeyi seven bir firma. Ama bu Amerika piyasası için üreteceği model pek Maserati zerafetini yansıtmıyor ne yazikki. Daha çok seri üretilme uygun hazırlanmış 3 boyutlu katı model havasında bir araç var karşımda. Sizlere belki benim yazdıklarım saçma gelebilir. Sen kim oluyorsun diyen bile çıkacaktır.Yazdıklarımın sadece benim kişisel düşüncelerim. Firmaların kendi özlerinden ayrılmamaları gerektiğini, Fiat’ında bu prestijli markasını koruma altına almasını dilerim.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi