19 Haz
2011

Ford Focus Yollarda yazımda yazamadığım ve test sürüş gününde aynı grupta olduğum arkadaşların yazıları geldikçe bende hepsini tek bir yerde toplamak ve bir önceki yazımda yazamadığım detayları burada yazmak istedim. Test sürüş gününü ballandıra ballandıra anlattığım doğrudur bu duruma nasıl geldiğim, Ford ve Utopic Farm ekibi tarafından hazırlanmış olduğu videoyu izlerseniz daha iyi anlayacaksınız. Buyrun…

– Video’da 10 ve 11 Haziran 2011 günlerinde Blogger yada Blog yazarlarının Ford tarafından test sürüş etkinliğinde neler yaptıklarının bir özeti niteliğinde. Benim katıldığım grup 11 Haziran 2011 günü otomobil Blog yazarlarının katıldığı gündü. Videoda 1:54snden sonrası benim için önemli olan saniyeleri içeriyor. 2:30snden itibaren 2 Focus’un çekişmesini kaçırmayın. Ford ve Utopic Farm ekibi hem organizsyonu hemde etkinlik haricinde paylaşımları çok iyi organize etmişler. Halen etkisindeyim. Tekrar diyorum katıldığım etkinlikler içerisinde en iyilerinden. Hatta etkisi bakımından en iyisi diyebilirim.

– Ford Focus hakkında da bir kaç cümle yazmak istedim. Etkinlik gözümüzü büyülesede Focus’ta beni biraz sıkıntıya düşüren birkaç durum oldu. Birincisi el freni kolu. Hem garip bir noktada hemde ilginç bir japonvari tasarımı var. Herhalde el frenini indirmeden vitese takıp – gaza yüklenenlere önlem amaçlı yerleşim yapılmış ama pek güzel bir noktada değil ne yazikki. İkincisi ise vites kolu. Vites kolu yerleşimi biraz aşağıda ve vites değiştirirken biraz garipsiyorsunuz. Alışmak gerekli. Geri vites yolu ise 1.vitesin hemen yanı ve mandallı yapıda. Her zaman geri vitesin en son vites olması gerektiğini mantıklı bulurum. Tabi bu garip gelen durumlar uzun süre kullanımlarda telafi edilecek, alışkanlık kazanıldığında görmezden gelinecek şeyler. Son olarak donanım paketleri ve kokpitte kullanılan malzemelere değineyim. Alt donanımlardaki kokpit malzemeleri pek yavan geliyor göze. Ama donanım seviyesi yükseldikçe ve Titanium, Titanium X paketlerde işte budur diyebilirsiniz. Ford kokpite biraz renk katmayı denemeli artık.

2011 Ford Focus Kokpit

– Ford Focus Etkinliğine Katılan Arkadaşların Yazılarını okumak isteyebilirsiniz: 10 – 11 Haziran Katılımcıları ve yazdıkları yazıları bulabildiklerimi bağlantıladım.
Murat Can Demir
Burak Anthony Dursun
Barış Evren Erdoğan
Merve Gökbayrak
Tuğba İkizceli
Emrah Serdaroğlu
Serkan Söğüt
Sadi Tekin
——–
Tuna Aras * Ben oluyorum 🙂
Berna Mutlu Aytekin
Hasan Aytekin
Sinan Kolat
Onur Mehmet Koray
Erkal Özsoy
Yalçın Pembecioğlu
Akay Perker
Okay Yalçınkaya

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

  • Benzer Yazı Bulunamadı.

4 Yorum - Yeni Ford Focus Test Sürüş EtkinliğiYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi