– Henüz yaşınız 11-17 aralığında, ehliyetiniz yok. İngilterede yaşıyorsunuz. Ailenizin aracında sadece yolcu koltuğunda oturmanıza izin veriliyor. Ama Otomobilleri seviyorsunuz, sürücü koltuğunda da oturmak ve sürüş zevkinine varmak, araba kullanmak nasıl bir duygu öğrenmek istiyorsunuz. Bunun için yine yabancılar bir şeyler düşünmüşler her zamanki gibi. Sadece İngiltere sınırları içersinde boyunuz 1.5m’den fazla, 11-17 yaş aralığıdan ve ehliyetiniz henüz yok ise bu organizasyon sayesinde otomobillerle tanışma fırsatı yakabilirsiniz. Admiral MultiCar, SEAT UK ve Pirelli sponsorluğunda yapılan bu organizasyonu sitesinden takip etmeniz veya kayıt olarak size ulaşmalarını sağlamanız yeterli.

– Eğitimde anlatılanlar, arabayı çalıştırma, durdurma, güvenlik önlemleri, güvenli hızlanma ve durma koşulları, debriyaj ve fren kullanımı. Tabi ki bununla sınırlı değil. Yanında görsel eğitimlerle o günü dolu dolu yaşanmasını garanti ediyorlar. 11-17 yaş aralığıdankiler için heyecan verici bir gün olmalı. Bu arada ailenizinde yanınızda olması havalı bir sürüş için kaçınılmaz bir fırsat. Fiyat konusunda ise bir çok seçenek sunulmuş. Yarım saat, 1 saatlik ve grup eğitimleri ve yaşgünü etkinliklerinde bile özel eğitim fırsatları mevcut.

Web Sitesi: http://www.youngdriver.eu/
Araçlar: Seat Ibiza 1.2i benzinli
Eğitim Fiyatları: 30dk – 29 Sterlin, 60dk – 55 Sterlin, Doğum Günü Etkinliklerinde 6 kişilik grup 99 Sterlin
Sponsorlar: Admiral MultiCar, SEAT UK ve Pirelli
Sürüş Parkurları:
NEC, BIRMINGHAM, WEST MIDLANDS www.necgroup.co.uk
BLUEWATER, GREENHITHE, KENT www.bluewater.co.uk
BRENT CROSS SHOPPING CENTRE, BRENT CROSS, LONDON www.brentcross.co.uk
SPORTCITY, MANCHESTER www.sportcity-manchester.com
SILVERBURN, GLASGOW www.silverburn.com
THE MALL AT CRIBBS CAUSEWAY, BRISTOL www.mallcribbs.com

Tanıtım Videosu

– Ülkemizde durum fazlasıyla farklı. Ehliyetsiz minik sürücüler halen yollarda, köy yollarında irili ufaklı kazalar yapmakta. Madem küçük yaşlardan beri otomobillere hevesli bir toplumuz, madem bu kadar çok trafik kazası oluyor, madem bu kadar sürücü kursu var. Eğitim herşeyin başlangıcıdır değil mi? Doğru eğitilmiş insanlar hem karşısındakini dinler hemde verilen eğitim doğrultusunda davranışlar sergiler. Bu eğitimleri küçük yaşlardan itibaren vermekte o bireyin gelecekte sağlıklı bir yaşam sürmesine de olanak verecektir. Bu nedenle nasıl yabancıların yaptığı herşeyi kopyalıyoruz hemen adepte ediyoruz, iş sahası kuruyoruz. Bunuda yapalım. Hep saçma sapan fikirler çevresinde dolancağımıza geleceğimize yatırım yapalım. Para kaybedelim ama gençliği kazanalım.

– Örnek verelim. Çevremizde olanlardan bi o kadar bi haberiz ki. Şehrinde bir etkinlik yapılır, hem sen duymazsın hemde o etkinliği yapan firma duyurmaz. Sen 3 hafta sonra öğrenirsin o etkinlik şehrinde yapılmış. Bir organizsyon olur hemde şehrin göbeğinde oradan geçen konuyla ilgisiz kişiler katılım gösterir sonra boy boy işte etkinlik yaptık deriz dururuz. Asıl sorun hem etkinlik konusu üretemiyoruz, organizsyonu yapamıyoruz ve o organizsyonu ne amaçla yaptığımızı bilmiyoruz. Hepsi zincirleme trafik kazası işte.

– Admiral Multicar demişki ben eğitim vereceğim. Kime 11-17 yaşındaki meraklı gençlere. Aileleriyle gelsinler bir günü dolu dolu geçirsinler demişler. Seat ve Pirelli firmalarıda destek vererek araç ve lastik sponsorluğunu üstlenmişler. 8’e yakın geniş ve sürüşe elverişli bölgede parkurlar kurararak geniş kitleye yaymaya çalışmışlar. Daha ne olsun. Ülkemde yarış pistleri sadece yarış organizsyonlarında kullanılıyor. Yarışmak isteyen gençler sokakları tercih ediyor. Pistte yada benzeri yerleşkelerde etkinlik olduğunda sadece o organizsyonu yapanların yakınları – arkadaş çevreleri ondan haberdar oluyor. Ne biçim bir durum bu yaa.

Kaynaklar:
http://www.youngdriver.eu/

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi