05 Ara
2010

– Ferrari’nin pistlerde görebileceğimiz ve bu amaçla geliştiridiği yeni modeli Ferrari 458 Challenge, 35. düzenlenen Bologna otomobil Fuarında lansmanı gerçekleştirildi. Ferrari 458 Challenge,9000 devirde 570 HP güç üreten 4.5 litrelik V8 motoru, E-Diff elektronik diferansiyeli ve oranları modifiye edilmiş yarış tipi F1 tipi şanzımanıyla pistlerin yeni kralı diyebiliriz.

Satır Başları:
– Ferrari’nin arkadan itişli ve orta-arka motorlu spor otomobillerinden en yenisi
– Ferrari 458 Italia modelinin pist yarışları için geliştirilen Ferrari 458 Challenge versiyonu
– Pininfarina imzalı tasarımı
– 19 inçlik jantlara, daha geniş ebatlı slick Pirelli lastiklere ve dört bir taraftan 50 mm alçaltılan sürüş yüksekliği ile özel bir süspansiyon ayarına sahip
– Ferrari’nin deneysel konsept otomobili 599XX’de kullanılan en yeni ABS sistemiyle bütünleştirilen yeni nesil Brembo CCM2 fren kitine sahip.
– Mühendisler aracı hazırlarken ağırlığı azaltmak için gövde panellerini inceltmiş, karbon-fiber ve Lexan gibi hafif malzemeler kullanmış.
– Sonuç olarak 458 Challenge, Fiorano test pistini yerini aldığı modele göre, 1’16.5″ ile iki saniye daha hızlı dönebiliyor ve virajlara iyi tutunarak 1.6 G lateral çekim oluşturuyor.

Basın Bülteni

Ferrari 458 Challenge, 35. Bologna Fuarı’nda Görücüye Çıktı!

Ferrari’den İtalya’da Dünya Lansmanı!

Ferrari’nin yeni modeli 458 Italia temel alınarak pist yarış aktiviteleri için geliştirdiği Ferrari 458 Challenge model versiyonu, 35. Bologna Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. 12 Aralık tarihine kadar açık kalacak olan ve İtalya’nın en önemli uluslararası otomobil fuarlarından biri olan Bologna Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı yapılan Ferrari 458 Challenge, 570 HP’lik V8 motoru, E-Diff elektronik diferansiyeli ve oranları modifiye edilmiş yarış tipi F1 tipi şanzımanıyla ön plana çıkıyor. Zorlu pist yarışları hedeflenerek geliştirilen Ferrari 458 Challenge, ayrıca 19 inçlik jantlara, daha geniş ebatlı Pirelli markalı slick lastiklere, 50 mm alçaltılan sürüş yüksekliğine ve özel bir süspansiyon ayarına da sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Ferrari’nin arkadan itişli ve orta-arka motorlu spor otomobil serisinin evrimini simgeleyen yeni modeli Ferrari 458 Italia modelinin pist yarışları için geliştirilen Ferrari 458 Challenge versiyonu, 2010 Bologna Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Yenilikçi V8 motoru ve Pininfarina imzalı göz kamaştıran tasarım özellikleriyle dikkat çeken 458 Italia’nın yarış versiyonu olan 458 Challenge, E-Diff elektronik diferansiyeli ve oranları modifiye edilmiş yarış tipi F1 tipi şanzımanıyla ön plana çıkıyor. Zorlu pist yarışları hedeflenerek
geliştirilen Ferrari 458 Challenge, ayrıca 19 inçlik jantlara, daha geniş ebatlı slick Pirelli lastiklere ve dört bir taraftan 50 mm alçaltılan sürüş yüksekliği ile özel bir süspansiyon ayarına da sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Ferrari 458 Challenge’ta ayrıca ilk defa Ferrari’nin deneysel konsept otomobili 599XX’de kullanılan en yeni ABS sistemiyle bütünleştirilen yeni nesil Brembo CCM2 fren kitine yer veriliyor.

Kaynak:
http://www.ntvmsnbc.com/id/25156702/

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi