– Auto Show 2010 diğer adıyla 13. Uluslararası Otomobil Fuarı bir diğer adıyla İstanbul Auto Show geldi çattı. Türkiye’de ODD “OTOMOTİV DİSTRİBÜTÖRLERİ DERNEĞİ” tarafından organize edilen ve CNR EXPO Fuar merkezinde gerçekleşen Auto Show’u benim gibi İstanbul dışında yaşayanlar dört gözle gelmesini beklemekteler. Hem Türkiye hem bizler gibi otomobillere ilgi duyanlar için kaçırmayacak bir fırsat. Bu başlık altında 28 Ekim ve 29 Ekim tarihlerinde fuar alanından bilgiler aktarmaya çalışacağım.

Auto Show 2010

Fuar: Auto Show 2010
Tarih: 29 Ekim – 07 Kasım 2010
Yer: CNR Expo
Ziyaret Saatleri: Haftaiçi 12:00 – 21:00
Bilet fiyatları: Hafta içi: Kişi Başı: 11,00 TL Çiftlere Özel: 13,00 TL – Hafta sonu: 18 TL
Web Sitesi: Auto Show 2010

Auto Show Günlüğü

– 28 ve 29 Ekim’de İstanbulda olacağım ve bu 2 günü 2 yazı ile sitemde yayınlayacağım.

  1. Auto Show İstanbul 2010 (Şu an bu yazıyı okumaktasınız.)
  2. 28 Ekim 2010 – Basın Günü yada VIP davetleri
  3. 29 Ekim 2010 – Fuarın açılışı ve tüm standların ziyaret edilmesi
  4. Auto Show 2010 Puzzle Köşesi

[poll id=”17″]

– Başlangıç olarak şöyle bir karşılaştırma ile giriş yapmak istedim. Paris Motor Show 2010 yeni yapıldı ve her sitede aşağı yukarı 100+ yeni araç haberi girildi. Resmi sitesinden fuar başlamadan bile her bilgiyi alabiliyordunuz. Bu adresi incelemeniz yeterli. Şimdi gelelim bizim Auto Show’a. Web sitesine girdiğimizde hiçbir bilgi alamıyorsunuz. Hangi firma katılacak, hangi modeller tanıtılacak, kaç adet manken olacak, fuarda ne tür etkinlikler olacak henüz bilgi verilmemiş. Görebildiğimiz tek şey 2008 yılının fotoğrafları. Bize de oradan buradan sorarak, basın bülteni okuyarak, haberleri takip ederek parçaları birleştirmek çalışıyoruz.

– Diğer bir konuda bana garip geliyor diye herkes bu fikrime katılacak diye bir şey yok. Birçok yerde şu cümleyi “Fuara otomobiller yerine hostes kızlara bakmak için gelen gençler doldurmakta.” okuyorum. Şimdi kusura bakmayın ama dünyanın her yerinde bu böyledir. Yabancılar boy boy özel yazı hazırlıyorlar Fuar Hostesleri diye. Firmalar Fuar Hosteslerimiz diye resim galerisi bile yapıyorlar. Miss Tuning takvimi için yarışma bile düzenleniyor. Burada sıkılacak, utanılacak bir durum yok. Türkiye’de madem herkes onlar için gidiyor neden bu türde haberler yok yada göremiyoruz. Soruyorum size. Haa giren her erkek, hosteslere bakıp çıkıyor. Bana bu durum çok komik geliyor. Eğer hostesler erkek olsaydı fuarada bayanlar akın etseydi o zaman ne denebilirdi çok merak ediyorum. Bence bu düşüncelerden artık sıyrılmamız gerekiyor. Hostesler neden kullanılıyor? Peki özellikle neden bayanlar kullanılıyor?

– Aslında yukarıda bizlerin gözünden baktık olaya. Firmaların gözünden bakarsak olaya konu şuraya bağlanıyor. Ziyaretçi profili, ziyaretçi kalitesi yeterli düzeyde değil demekki. Firmalar fuarda yeterince araç satışı yapamıyorlar. Çiftlere ve bayanlara özel imkanlar sunulacak denmiş Basın Bültenlerinde. Kadınlar araç almada aile içersinde etkin bir rol üstlendikleri belirtilmiş. Bu tespitleri doğrudur muhtemelen VW reklamlarında da benzer durumu görmekteyiz. Ama fuar araçların sergilendiği bir ortam. Tükiye’de bir çok ilde yapılıyor ama herkesin bildiği gibi en büyüğü İstanbulda gerçekleşiyor. Tüm marka ve modelleri tek çatı altında görebilme ve en azından dokunabilme fırsatı sunabilen tek yer. Ziyaretçi kalitesi açısından ise fuar girişinde üstünüzde ne kadar nakit var, araba almak için mi geldiniz, araçlara mı yapacaksınız yoksa hosteslere mi diye kimse sormayacak. Bu konular benim bilgimi aşan durumlar ama o fuara gelen ziyaretçiler ülkenin genel durumunu gösteren küçük bir profilinide bize sunduğu bir gerçek.

– Otomobiller dışında gördüğümüz gibi her konuya değiniyoruz. Belki de asıl sorunumuz budur. Sorunun kaynağını tespit etmek yerine biz gidip çevresinde dolaşıyoruz. Esas konumuza konunun kaynağına gelelim. Yukarıda da belirttiğim gibi fuar sitesinden bir bilgiye ulaşamıyoruz ama çevreden topladığımız bilgilerle fuarda neler bizleri bekliyor bir bakalım: (Tüm bilgiler doğru olmayabilir.)

  • BMW: Yeni BMW X3, BMW M3, BMW X6 M, BMW X6 ActiveHybrid, BMW 5 SERİSİ GRAN TOURISMO
  • Nissan: GT-R
  • MINI: John Cooper Works
  • Land Rover: LRX
  • Dodge: Journey
  • Subaru: Impreza Sedan ve Subaru Forester
  • Volvo: XC 60, Yeni S60 ve V60 R-Design, C30 Polestar Performance Concept Prototype, V60 Sportswagon
  • Skoda: Yenilenmiş Superb Combi
  • Peugeot: Yeni coupe spor model RCZ, 3008, 5008 ve 4007’nin yanı sıra 407, 308, 207, 206+, 107, 207 CC, 308 CC, 207 SW ve Partner Tepee Zenith
  • Renault: Latitude, elektrikli Fluence, Laguna Coupe, Megane Coupe Konsept, Ing Renault F1Team R28
  • Dacia 3 Sandero, Logan Sedan MVC
  • Fiat: 500 Blackjack ve Doblo Panorama EV (Elektrikli Doblo konsepti), 500 Twinair, Bravo 1.4 140 HP Multiair (Yeni motor) ve Doblo Premio 1.6 90 HP Otomatik
  • Ferrari: 458 Italia, Ferrari California ve 599 Bin Euro’luk Ferrari 599 GTO modeli
  • Bentley Motors: Bentley’in amiral gemisi; Yeni Mulsanne, Yeni Supersports Convertible ise 621 HP gücünde, ikiz turboşarjlı W12 motorlu
  • Lamborghini : Gallardo LP 570-4 Superleggera
  • Toyota: Toyota Verso-S, yakıt verimliliğini ve yüksek performansı birlikte sunan Optimal Drive teknolojisine sahip Yaris, Auris, Corolla, Avensis, Verso, Urban Cruiser, RAV4 ve Land Cruiser Prado
  • CITROËN : Lacoste Concept
  • Honda: FCX Clarity, Honda CR-Z Spor Hibrid Coupé, Yeni Honda Accord,CR-V, motosikletlerden VFR 1200 F, GL 1800 Gold Wing ABS ve evet ASIMO’da fuarda olacakmış. Hemde çekilişle 1 kişi elini sıkabilecekmiş.
  • Lancia: Lancia Delta Hard Black, Lancia Delta 1.8 200 HP Otomatikve Lancia Ypsilon 1.3 75 HP Multijet Otomatik
  • Opel: GTC konsept ve Opel Astra Sports Tourer
  • Alfa Romeo: Giulietta, MiTo TCT, Mito Quadrifoglio modellerini görebileceğiz. Ayrıca Alfa Romeo 100.yaşını kutluyor.
  • Chevrolet: Camaro ve Corvette bizleri bekliyor. Yabancı sitelerde hergün 2 haberi yayınlanan Camaroyu görebileceğim.
  • Ford: Yeni C-MAX, Yeni Grand C-MAX, Yeni Mondeo, Yeni S-MAX ve Yeni Galaxy araçlarını gösterecek. adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
  • Infiniti: FX30d, G37 Cabrio-Coupe-Sedan, Yeni M serisi, EX37, EX30d, ‘Limited Edition’ FX Serisi
  • VW: Yeni Passat, Touareg, Yeni Jetta, Polo GTI
  • Aston Martin: V8 Vantage, DB9, DBS ve yeni dört kapılı spor otomobili Rapide
  • Land Rover: Freelander 2, Discovery 4, Range Rover Sport, Range Rover ve Range Rover Evoque
  • Maserati: Maserati GranCabrio, Maserati GranTurismo S ve Maserati Quattroporte S
  • Hyundai: Türkiye’de üretilen i20 Troy ve Accent Era’nın olduğu, binek otomobil gamındaki i10, i30, i30 CW, Sonata, Genesis, ix55, ix35 ve Santa Fe gibi modellerden oluşan toplam 14 adet araç sergilenecek
  • Nissan: Yeni Juke, Yeni Micra, Yeni X-Trail ve 2011 yılının başında satışına başlamayı planladığı 3.0 V6 dizel Navara

– 28inde VIP davetine katılacağım. 29’unda arkadaşım Emre ile fuarı alt üst edeceğiz. Bol fotoğraflı bir gün geçirmeyi umut ediyoruz.

Basın Bülteni

Auto Show gün sayıyor…

Otomobil Dünyasında Büyük Buluşma

Ekonominin lokomotifi otomotiv sektörü, 13. Uluslararası Otomobil Fuarı Auto Show’da gövde gösterisine hazırlanıyor. Otomobil tutkunlarının merakla beklediği Auto Show’da son model otomobiller yeni sahiplerine göz kırpıyor. Auto Show 29 Ekim-7 Kasım 2010 tarihleri arasında İstanbul’da CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenleniyor.

100 Otomobilden 72’si İhraç Ediliyor

Bul yıl 650 bin ziyaretçinin beklendiği İstanbul Auto Show, dünyanın en büyük otomobil fuarları arasında gösteriliyor. Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA) akreditasyonuna sahip Auto Show, CNR Holding kuruluşu İstanbul Fuarcılık tarafından OICA ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) desteğinde iki yılda bir gerçekleştiriliyor. 2009’da, üretilen her 100 araçtan 72’sinin ihraç edildiği sektör, CNR Expo Fuar Merkezi’nde 120 bin m2 alanda buluşacak. Auto Show’a 200’ün üzerinde firma katılıyor.

Lider Markalar Auto Show’da…

İstanbul Auto Show’a otomotiv sektörünün en büyük firmaları katılıyor. Fuara katılacak olan markalar arasında Porsche, Ferrari, Maserati, Bentley, Citroen, Subaru, Infiniti, BMW, Land Rover, Aston Martin, Mini, Rolls Royce, Chevrolet, Kia, Lambroghini, Seat, Audi, Geely, VW, Ford, Opel, Honda, Hyundai, Renault, Dacia, Mazda, Mercedes-Smart, Chery, Nissan, Jaguar, Peugeot, Suzuki, Ssangyong, Mitsubishi, Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Lexus, Toyota, Proton, Volvo ve Skoda da yer alıyor.

Auto Show’da Pozitif Ayrımcılık…

Kadın, yaşlı ve çocuklara yönelik birtakım pilot uygulamaların yapılacağı bu yılki Auto Show’da çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın fuarı rahatlıkla gezebilmeleri için bir dizi kolaylık getirilecek.

Çocuklar için oyun alanı, restoranlarda çocuk menüsü ve fuar alanına yayılmış çeşitli eğlenceli etkinlikler düzenlenirken fuarın iletişim stratejilerinden ziyaretçi hizmetlerine kadar pek çok alanda kadınlara özel uygulamalar yapılacak

Fuarda yaşlı ziyaretçilerin kalabalıklardan rahatsız olmaması için özel otopark, vale servisi, ilave dinlenme alanları, ekstra acil sağlık ve bakım ekipleri bulunacak. Katılımcı firmalar ise emekliliğinde otomobil almayı düşünenler için özel model ve fiyat seçenekleri hazırlıyor.

Engelli vatandaşlarımız için ise özel otopark ve yönlendirme hizmetleri, tüm stantlarda tekerlekli sandalyeler için rampa, fuar salonlarında özel dinlenme alanları yer alacak. Bunun yanı sıra engelli vatandaşlarımızın sivil toplum kuruluşlarına da fuar süresince özel stant ve tanıtım olanakları sağlanacak. Pozitif ayrımcılık uygulamalarının yakın gelecekte tüm CNR fuarlarına genişletilmesi hedefleniyor.

Kaynaklar:
http://www.otomobilgazetesi.com/otomobil.php?id=8498
http://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=54499
http://www.e-haberajansi.com/haberdetay.php?haber=21307
http://www.otomobilgazetesi.com/otomobil.php?id=8469
http://www.stargazete.com/ekonomi/auto-show-kaleyi-iceriden-fethedecek-haber-295517.htm

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi