Honda websitesi ile ilgili ilk gelişme elime bir promosyon ürünü geçtiğinde anlamış oldum. Bu ürün şık bir kap içersinde bir anahtardan ibaretti. Anahtarın üzerinde de bir şifre yer alıyordu. Bu şifre ile ilgili siteye giriş yapıldığında ilk gören duyan siz oluyordunuz. İşte bende o ilk gören – ilk duyanlardan biriyim. Promosyonun şıklığının yanında böyle bir fikirle siteyi ilk olarak sitesini en çok ziyaret eden kullanıcılara sunmalarıda ayrı bir şıklık doğrusu. Yazının devamında site hakkında açıklayıcı bir yazı ve Honda‘dan beklediğin tek bir şeyin detayı da yer alıyor. Okumanızı öneriyorum.

İçindekiler:
– Honda Anahtar
– Honda.com.tr Yeni Tasarımı
– Yeni sitenin analizi
– Honda’dan istediğim tek şey.

Honda Anahtar

Honda anahtar nedir? Bi bir promosyon ürünüdür. Ürün bir Honda anahtar üzerine kazınan şifreden ibarettir ve bu şifre ile Honda’nın yenilenen sitesini ilk siz görmüş oluyorsunuz. Gerçi benim Hondam yok ve bu anahtarı ne yapacağım konusu şu an için bir muamma olsada ileride mutlaka bir işe yarayacaktır. Anahtarımız tam olarak Honda’nın yeni arayüzüne yani web sitesine girişin anahtarı.

Honda Anahtar

Honda.com.tr Yeni Tasarımı

Honda Yeni Web Sitesi

– Yeni yüzü resimde de görebileceğiniz gibi eskisi ile aslında benzerlikler taşıyor. Nasıl eski tasarımın ana sayfasında bir otomobil ve motosiklet çıkmaktaydı. Siz istediğiniz ürün grubunu seçiyordunuz ve ilgili ürünün sitesine yönlendiriliyordunuz. Bu yeni sitede ise işte en büyük farklılık ürünler 4 farklı kategoriye ayrılmış şekilde karşımızda. Otomobil, motosiklet, satış sonrası hizmetler ve Honda Hayat Onda kısmı. Bu sayede tüm içerik grupları karşımıza çıkmakta ve site ya da başka alanlara yönlendirilmeden tüm ürün grupları ve ürünler aynı ekranda bize sunulmakta.

– Otomobil bölümüne girdiğiniz diyelim, favorim Accord modeline girdiniz. Hemen sizi canlı ve kaliteli görüntüsüyle Accord modelinin resimleri karşılamakta ve hemen alt bölümde ise menü yardımıyla araç hakkında tüm bilgileri size sunuyor. Otomobilden istediğiniz zaman motosiklet bölümüne ve diğer bilgilerede aynı ekran üzerinden ulaşabilmektesiniz. En sevdiğim özelliği ise Galeri bölümünde sürekli pencere açılmaması veya sayfa yenilenmeden galeride rahatça dolaşabilme imkanı sunması.

– Sonuç olarak siteyi ürünlerin sunumu bakımından başarılı buldum. Özellikle galeri bölümünü beğendim. Her detayı düşünülmüş ve gezdikçe sıkılmadığımız bir site ortaya çıkarılmış durumda. İkinci beğendiğim nokta ise Honda’nın diğer ürünleri hakkında kısada olsa güzel bir bölümün oluşturulmuş olması. Hondayı sadece motosiklet ve otomobil üretici olarak değil teknoloji üreticisi olarak görmemiz gerektiğini hatırlattığı için kesinlikle bu bölüme daha çok ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yeni sitenin analizi

– Sitenin kullanılabilirği ve sitenin basit ve sıkıcı olmaması gerçekten artı bir özellik olarak Honda’nın yeni websitesini hazırlayanları tebrik ediyoruz. Ama gözümüze çarpan bazı detaylar var ve bunlar kesinlikle deneme aşaması süresince giderilecek basit eksiklikler. Göreceğiniz gibi eksiklikler bir elin parmaklarını geçmemekte.

  1. Örneğin arkaplan olarak seçilen dev gözyüzü bence sitenin açılma süresini uzatmakta.
  2. Site açılırken kaymalar gerçekleşerek açılıyor. Tüm web tarayıcılarında benzer ekranlar vermesi güzel bir özellik ama yükleme süresü uzun olduğu için parça parça yüklenen kod dizileri sitenin sanki bozukmuş gibi görünmesine neden oluyor.
  3. Teknik özellikler bölümü henüz aktif değil. Yada benim tarayıcımda bir sorun olabilir.
  4. Site evet sade ve basit tasarlanmış ve bencede bu şekilde olması en doğrusu. Ama gerek üst menü ve gri hat bana pek güzel görünmedi. Renkler daha güzel seçilebilirdi.
  5. Sayfa yenilemeden gösterim yapılabilirdi. Bu sayede tekrar tekrar sayfanın yüklenmesi yada aynı şablonun tekrar tekrar yüklenmesi önlenebilirdi.
  6. Model karşılaştırma diye bir özellikten bahsediyor İletişim Formu ama öyle bir özellik sitede yok. İlginç.
  7. Her modelin teknik özellikler sayfasında gözden kaçan bir hata var. oda sayfanın en üstünde “asdf” yazılı olması.

Tabi ki bunlar bizim naçizane görüşlerimiz ve sadece sadece bizi bağlamakta. Belkide sadece biz bu noktaları beğenmedik. O nedenle Honda Türkiye ve siteyi yapan ajans mutlaka en doğrusunu yapıyordur yapacaktır. Muhtemelen şu an deneme aşamasında ve gelen eleştirileri inceleyerek gerekli değişiklikleri yada yenilikleri en kısa sürede yapacaklardır.

Honda’dan istediğim tek şey

– Şimdi gelelim Honda’dan istediğim tek bir şey var.
– Honda’nın Dream isminde bir e-dergisi vardı. Şu an ne eski sitede nede yeni sitede ben o dergiye ulaşamıyorum. Eski bağlantıl adresleride şu an çalışmıyor yada böyle bir adres yok uyarı vermekte. Eğer Honda Dream dergisi artık yayınlanmayacak ise Honda’dan tek isteğimi dile getirebilirim demektir.

– Konuya şöyle bir giriş yapmak istiyorum. 2 sene önce Yamaha firması MT model motosikletlerini tanıtmak amaçlı bir promosyon çalışması yapmıştı. Türkiye değil İngiltere Yamaha. Bizlerde sitesine girip üye olmuştuk. Bu üyelik, 1 ay sonra gelen Honda’nın yaptığı gibi şık bir anahtar (lık) ve Insider ismindeki Yamaha Motorsportları hakkında bilgiler barındıran yıllık olarak çıkan bir dergiyi kapsamaktaydı. Bu dergi son 2 yıldır benim kapıma kadar gelmekte. bu dergi bildiğimiz dergilerden değil. Yani kapağında hiçbir zaman bikinili bir bayan göremeyeceğimiz bir dergi. Kendi çarpık ingilizcemle bile okumaktan büyük zevk aldığım bir dergi. Yıllık gelmesi beni hiçbir zaman sıkıntıya sokmamakta çünkü haftalık olarak Yamaha basın bültenide yollamakta.

– Peki Honda bu konunun neresinde diye sorabilirsiniz. Honda tam bu konunun merkezinde yer alıyor. Honda’dan isteğim. Dream adlı dergisini yıllık olarak yeniden çıkarması ve belli sayıda abonesine bu derginin basılı halini yollaması. Bu sayede Honda ile müşterileri arasında daha güçlü bir bağ oluşmuş olacaktır.

Honda.com.tr Eski – Yeni Karşılaştırması

[poll id=”16″]

NOT:
– 4 Ekim 2010 itibariyle site şifresi olanlar için yayında. Ama diğer ziyaretçilere açık değil şu an için.
– 6 Ekim 20010 itibariyle anasite değiştirildi. Honda.com.tr’ye girdiğinizde yeni sitenin ilk ekranı karşılıyor. Mail ile bir şifre daha gönderildi ama o şifre ne işe yarıyor bilmiyorum. Son 19 saat kalmış Hondanın yeni sitesinin açılışına.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

2 Yorum - Honda.com.tr Tasarım DeğiştirdiYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi