27 Haz
2010

Car Magazine dergisinin 5 yıl önce hazırladığı yol haritası, 2010 itibariyle yenilendi ve dahda karmaşık bir hal almış gözüküyor. Öne çıkan detay ise Çin ve Hindistanlı firmaların haritanın en stratejik noktalarında ki firmaları bünyelerine katmış olduklarını görüyoruz. Tabi ki son 2 yılda sürekli el değiştiren yada el değiştirileceği söylenen markalar o kadar çok ki şu anda yayınlanan harita belkide 1 ay sonra güncelliğini yitirecektir.

– Haritada, ana firmalar, alt firmaları , bağlantıda oldukları diğer firmalar ve yol haritasında kesiştirkleri – alışveriş yaptıkları noktaları görebiliyoruz. Bu da bize birinin çöküşü diğer aynı hat üzerindeki diğer firmalarıda dolaylıda olsa etkileyeceğini göstermekte.

– Yazımızın başındada belirtmiştim Çinli ve Hindistanlı firmalar haritada en dikkat çeken noktalarda durmaktalar. Mevcut marka grupları halen yerlerinde duruken, markalardan kopan firmalar yeni gruplar kurulan marka grupları altında toplanmaya başlamış. Ford, Mercury markasını silmeye çalışıyor. Tesla, Toyota ile görüşmekte. Seat çalkantılı bir dönem geçiriyor. Saab aynı şekilde başı dertte. GM grubu küçülürken, Fiat grubu büyümeye ve PSA grubuda sorunsuz şekilde yoluna devam ettiği görülüyor. Renault ve Nissan hala tek bir grup altında, Porsche markası halen VW çatısı altında.

2010

2005

Kaynaklar:
http://www.carmagazine.co.uk/Community/Car-Magazines-Blogs/Ben-Oliver-Blog2/Who-owns-who-in-the-car-industry/
http://www.autoblog.com/2010/06/25/car-releases-updated-tube-map-of-the-auto-world/
http://www.autoblog.com/photos/car-automake-subway-maps/#3119848

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi