– 19 Haziran 2010 tarihinde gerçekleşen Puma Motorsport Şenliği hakkında kısa ve eğlenceli bir yazı sizleri bekliyor. Etkinliğe arkadaşımı sabahın köründe uuyandırarak Taksime gelmesini söyleyerek başladım. Ayrıca bu etkinlik dahilinde Lassa Co-Drive etkinliğide aynı yerde yapıldı ve bol bol yanık lastik kokusu ve lastikten arka kalanların rüzgarın etkisiy ile Volkan Işığın estetik şovuyla birlikte yüzümüze kadar geldi.

Etkinlik Adı: Puma Motorsport Etkinliği
Tarih: 19 Haziran 2010
Yer: Atatürk Olimpiyat Stadı
Etkinlikler:
– Karting, slalom, park etme yarışması ve birbirinden eğlenceli şovlar…
– Atatürk Olimpiyat Stadı’nın otopark alanında 3 ayrı yarış pisti ve özel aktivite alanları
– 2 ayrı parkurda gerçekleşecek olan slalom yarışmaları
– Yumurta engelli park etme yarışmaları
– Katılımcıların da dahil edilecekleri otomobil şovları tecrübeli pilotlar tarafından yapılacak

Lassanın Facebook Sayfasından açıklanan bilgiler:
Lassa Festivale dönüşen Lassa Co-drive aktivitesi 19 Haziran Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadında gerçekleşecek! Puma Motorsporları ile işbirliği şeklinde yürütülen bu organizasyona Lassa sayfamıza üye olan herkes davetlidir.

19 Haziran 2010 – Etkinlik Hakkında

19 Haziran 2010 , saat 10:10 itibariyle Taksimden kalkan servis ve otobüsümüzde bulunan sürekli soru soran kişi ile başlayan gün Murat‘ın beni otobüs daha yeni hareket etmişken aramasıyla macera devam etti. Telefonda nerdesiniz diye sordu? Bende İstanbulu tam olarak bilmediğim için daha yeni hareket ettik bilmiyorum nerede olduğumuzudiye cevapladım. Ben Murata siz nerdesiniz diye sorduğumda ise, “Biz stadı görüyoruz yanlış yola girmişiz yolu arıyoruz?” diye cevapladı. Bende sanıyorumki adamlar arabayla gelmişler o karışık yollarda yolu kaybedip yanlış yola sapmışlar. Halbuki olayın aslını otobüsümüz stadın batı kapısından girdiğinde anlıyoruz. Murat ve arkadaşları yürüyerek tepeyi tırmanıyorlardı. İşin gerçeği otobüs şöförü onları yanlış yerde indirmiş onlarda kervan geçmeyecek yerlerden geçip gelmişler o nedenle telefonda stadı görüyoruz ona doğru gidiyoruz demiş. 🙂

Neyse ben geleyim esas organizasyona. Puma Motorsport Festivali ve Lassa Co-Drive organizasyonu birarada yapıldı ve bunu Lassa son günü Facebook sayfasında açıkladı. Başak Hanım, Esin Hanım bizi orada karşıladılar. Kendilerine buradan tekrar tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Organizasyonda Go-Kart pisti, Slalom pisti, Park etme bölümü, Puma standı, RedBull standı, Lassa ekibi garajı yer alıyor. Tüm bu yerleşim Olimpiyat stadının Kuzey otoparkı diye adlandırılan bölümüne denk gelmekte. Etkinlikte her zamanki gibi RedBull gani gani akarken, Pumanın şapkaları mükemmel görünmekle birlikte kesinlikle bu şapkayı kardeşime kaptırmayı düşünmüyorum. Go kart turnuvasında 20 grup vardı buda toplam 100 kişiye denk gelmekte. 9 BG Honda motorlu kartlarla dar ve kısa bir parkurda yarıştırılması beni biraz düşündürdü. Kocaman otopark ve kısacık ve dar parkurlar vardı ve altınızdaki araçta 9BGlik go-kart. Her grubun birincileri 6 şarlı gruplar halinde tekrar yarıştırılarak 3 grubun ilk 2leri tek grup yapılarak final etabı yapıldı. Final etabında ilk 3e girenler ödüllerini aldılar. Ben sadece ilk grupta birinci oldum ikinci yarışmada sürekli lastiklere çarpanların arasından kurtulayım, lastiklere çarpmayayım derken lastiklere çarpanlar beni geçti ve finale kaldılar. Mazeretimde hazır. 🙂 Ama her zamanki gibi go-kart yapmanın heyecanı hiç bitmiyor. Organizasyon sonunda Başak Hanımın gayretleri neticesinde kendi aramızda kısa süreli karting yapabildik.

Tabi ki sadece go-kart yoktu. Bunun yanında park etme yarışması vardı. Buradaki amaç ise Fiat Bravo’yu en kısa sürede kare parkurun içinden kuka devirmeden çıkartıp geri geri kukalarla hazırlanmış garaja parketmekti. Aracın içine bindiğinizde kukaları göremiyordunuz 🙂 Ama 46snde kukaları devirmeden parkuru tamamladım. Ne kötü nede iyi bir derece olabilir. Ayrıca Fiat mandallı geri vites uygulamasından dönmesi gerekiyor. 🙂

Park parkurunun hemen karşısında ise slalom parkuru yer almaktaydı. Burada 2 adet Fiat Linea sizi beklemekte. Belli aralıklarla aynı çizgi üzerinde dizilmiş 6 kuka ve son kukandan sonra büyük bir daireyi dönüp tekrar kukalara gelerek slalom testi yapıyorsunuz ve en son adımda fren yaparak parkuru tamamlamaktasınız. Gaza basarak başlattığınız kronometre, frene bastığınızda son bulmakta. Burada sürem 36 sn. Yine ortalarda bir değer. Bu kadar ortalarda yer almanızın iki nedeni var birincisi araç 1.viteste devri yakalayıp 2.vitese taktığınızda zaten 1.kukaya geliyorsunuz. Yani araç 1.viteste resmen ölü durumda. Dip gaz yapsanızda araç pek istekli değil ne yazikki. Halbuki Murat çok iyi bilir Doblo’da patinaj çekerek kalkılıyordu. Muhtemelen o araçtan kaynaklı bir sorun. Birde daha önce hiç Fiat Linea sürmediğim için de aracın nasıl viraj aldığı ve frene nasıl tepki gösterdiği, direksiyon hassasiyeti nasıl? bilmediğim için temkinli sürmek zorunda kaldım. Ayrıca son frenleme kısmında ise neredeyse 10 metre kala yavaş yavaş frene basarak durdurdum. Halbuki frene basınca zınk diye duruyormuş araç. Buradaki mazeretimde bu oldu.

Bunlar haricinde Puma standı, Boyner standı, vazgeçilmez içecek RedBull Standı, Lassa ekibinin yer aldığı garaj bölümü yer alıyordu. Lassa standında Mitsubishi Evolar ve Porsche Carrera S’ler sergilenmekteydi. Bunlarda biri Volkan Işığın arabası diğeri ise gösteri arabasıydı. Otoparkın hemen üst tarafında sürekli ıslatılan parkurda ise Co-Drive etkinliği yapıldı. Ayrıca Slalom ve Park etme yarışmalarında ilk 3’e girenler Volkan Işık’ın yanındaki koltuğa oturarak Co-Pilotu olma şansını yakaladılar. Biz ancak fotoğraf çektirebildik kendisiyle.

Unutmadan bir de özel tasarlanmış kabuğu Daihatsu Sirionu andıran üzerinde Pumamotorsport.com imzalı mavi renkli ilginç gösteri amaçlı tasarlanmış araçta yer alıyordu. Volkan Işık bu araçla sürekli drift yaptı durdu. 🙂

Günün sonunda saat 18:00 civarında servisimiz geldi ve herkes kendi evine 🙂 Buradan Puma Motorsport Şenliğine, düzenleyen, organizasyonunu yapan yaptıran, bizi orada en iyi şekilde ağırlayan Başak Hanım ve Esin Hanıma teşekkürlerimizi yolluyoruz. Organizasyon ilk olması nedeniyle beklenenden az sayıda katılım oldu ama kesinlikle tek tük kişi aklınıza gelmesin, dolu dolu bir kalabalık yoktu demek istiyorum. Mesela 3 parkurda hiçbir şekilde boş kalmadı sürekli kişiler kayıt yaptırıp etkinliklere katılıyorlardı. İlkler özeldir. Gelecek sene devamınıda bekliyoruz.

Basın Bülteni

PUMA HIZ KESMİYOR
– Dünyaca ünlü spor ve günlük giyim markası PUMA, motor sporu tutkunlarını Boyner mağazalarındaki PUMA reyonuna davet ediyor.
– 21 Mayıs – 14 Haziran tarihleri arasında Boyner PUMA reyonundaki Motorsport Koleksiyonu’ndan alışveriş yapan hız tutkunları, PUMA Motorsport Şenliği’ne katılma şansı elde ediyorlar. Boyner ve PUMA işbirliği ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilecek PUMA Motorsport Şenliği, 19 Haziran tarihinde hız tutkunlarına unutulmaz bir gün yaşatacak. Şenliğin içinde gerçekleştirilecek go kart turnuvasında dereceye girenleri ise birbirinden hoş sürprizler bekliyor.
– Maceraya giriş biletiniz Boyner mağazalarında
– Adrenalin ve eğlence dolu bu turnuvaya katılmak için PUMA Motorsport Koleksiyonu’na ait geniş ürün yelpazesine ulaşabileceğiniz Boyner PUMA reyonuna uğramanız yeterli. Bu reyonlarda sunulan ve PUMA’nın dünyaca ünlü marka ve pilotları için geliştirdiği stil ve performans dolu ürünler, aynı zamanda PUMA Motorsport Şenliği’ne giriş biletiniz olacak. Üstelik performansınızı izlemek ve bu heyecanı sizinle paylaşmak için arkadaşlarınız da davetli!
– Karting, slalom, park etme yarışması ve birbirinden eğlenceli şovlar…
– PUMA, katılımcılar için kusursuz bir yarış alanı düzenliyor. Motor sporlarının heyecan dolu anlarını ve çekici atmosferini yaşatmak isteyen spor devi, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın otopark alanında 3 ayrı yarış pisti ve özel aktivite alanları kuracak. PUMA Motorsport Şenliği keyif ve eğlence dolu bir festival havasında geçecek. Çok sayıda go-kart aracının hazır bulunacağı karting yarışmasında, gün boyu yaklaşık 150 kişi bu küçük yarış araçlarının keyfini çıkaracak.
– 2 ayrı parkurda gerçekleşecek olan slalom yarışmalarında katılımcılar, zamana karşı yarışarak zorlu pistte kendi performanslarının sınırlarını zorlayacak.
– Eğlence Park Etme Yarışması ile devam edecek
– Turnuvada sadece pist yarışları ile değil çeşitli engel ve istasyonlarla zorlaştırılan park etme yarışmaları ile heyecan doruğa çıkacak. Katılımcıların üzerinde yumurta bulunan engelleri aşarak tüm hünerlerini sergileyeceği bu yarışmalarda arkadaşlarınızla birlikte keyif dolu anlar yaşayabilirsiniz.
– Katılımcıların da dahil edilecekleri otomobil şovları tecrübeli pilotlar tarafından yapılacak. Özel otomobillerin hazırlandığı bu şovlar mükemmel bir görsellik sunacak. Gün boyu heyecanlı mücadelelerin yaşanacağı yarışlarda başarılı olan PUMA tutkunları, PUMA Motorsport Koleksiyonundan çeşitli ürünler ve motor sporları ile ilgili sürpriz hediyeler kazanacaklar.
– Her türlü ihtiyacın düşünüldüğü PUMA Motorsport Şenliği için İstanbul’un belirli noktalarından servis kaldırılacak. Sabah 09.00’da başlayacak olan etkinlikler, gün sonunda yapılacak olan ödül töreni ile son bulacak.
– Eğer siz de bu eşsiz deneyimi yaşamak ve 1 arkadaşınızla birlikte hem eğlenmenin hem yarışmanın zevkine varmak istiyorsanız, bu fırsatı kaçırmayın! PUMA Go-Kart Turnuvası’nda yerinizi almak için hemen bir Boyner mağazasına gidin, PUMA reyonunda motor sporları dünyasına adım atın.

PUMA is one of the world’s leading Sportlifestyle companies that designs and develops footwear, apparel and accessories. It is committed to working in ways that contribute to the world by supporting Creativity, SAFE Sustainability and Peace, and by staying true to the principles of being Fair, Honest, Positive and Creative in decisions made and actions taken. PUMA starts in Sport and ends in Fashion. Its Sport Performance and Lifestyle labels include categories such as Football, Running, Motorsports, Golf and Sailing. Sport Fashion features collaborations with renowned designer labels such as Alexander McQueen, Mihara Yasuhiro and Sergio Rossi. The PUMA Group owns the brands PUMA, Cobra Golf and Tretorn. The company, which was founded in 1948, distributes its products in more than 120 countries, employs more than 9,000 people worldwide and has headquarters in Herzogenaurach/Germany, Boston, London and Hong Kong. For more information, please visit http://www.puma.com

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi