04 Mar
2009

OtoPratik, milyonlarca araç sahibinin TÜV Türk araç muayenesinden kusursuz geçmelerini sağlayacak “Araç muayene öncesi kontrol hizmeti”ni duyurdu. Uzman teknisyen ekibiyle Türkiye genelinde 12 noktada hızlı oto bakım hizmeti veren OtoPratik; yeni hizmetiyle araçların kusurlarını tespit edip, hem araç sahiplerine hem de TÜV Türk’e zaman kazandıracak.

Basın Bülteni:

Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye lastik pazarında lider firma konumunda olan Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından oluşturulan OtoPratik, tüketici dostu uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. 2008 yılında hizmete giren TÜV Türk Araç Muayene İstasyonları’nda, uzun saatler kuyrukta bekleyip kusurlu bulunan araçların bu yıl da aynı sıkıntıyı yaşamamaları için OtoPratik, “TÜV Türk Araç Muayene Öncesi Kontrol Hizmeti”ni başlattı.

TÜM EKSİKLER TESPİT EDİLİYOR

Araç muayenesinin özelleştirilmesinden sonraki yeni dönemde, muayene sonrasında ağır kusurların giderilmesi için hazırlık döneminin büyük bir önem kazandığı günümüzde OtoPratik, hem araç sahiplerinin hem de TÜV Türk’e büyük zaman kazandıracak tüketici dostu uygulamasıyla fark yaratıyor. 2008’de TÜV Türk Araç Muayene istasyonlarında muayene edilen 1 milyon 734 bin araçtan sadece % 10’unun kusursuz olarak muayeneden geçmesinin ardından çalışmalara başlayan OtoPratik, uzman teknisyen ekibiyle “Araç Muayene Öncesi Kontrol Formu”nu oluşturdu. 15 maddeyi içeren kontrol formu sayesinde araç sahiplerine muayene öncesinde detaylı rapor sunan OtoPratik, talep doğrultusunda mevcut eksiklikleri mağazalarında giderebiliyor.

DİKKAT!.. ARACINIZ MUAYENEDEN GEÇEMEYEBİLİR

Muayene edilen milyonlarca araçtan % 50’sinin hafif kusurlu, % 40’ının ağır kusurlu ve emniyetsiz bulunup muayeneden geçemediği yeni dönemde, ağır kusur nedenleri olarak fren ve direksiyon sistemlerindeki sorunlar, far ayarları, yağ kaçakları, üçgen ikaz reflektörünün olmaması, lastik hasarları gibi sebepler öne çıkıyor.

Uzman teknisyen ekibiyle “TÜV Türk Araç Muayene Öncesi Kontrol Hizmeti”yle tüm sorunların tespit edildiği OtoPratik mağazalarına gelen araçlara uygulanan

kontroller şöyle:
1- Lastik ve jant kontrolü
2- Ön düzen ve süspansiyon kontrolü
3- Fren sistem kontrolü
4- Akü, aydınlatma sistemi ve korna kontrolü
5- Yağ kontrolü
6- Filtrelerin kontrolü
7- Seviye kontrolleri
8- Soğutma suyu kontrolü
9- Kayış ve ateşleme sistemi kontrolü
10- Görüş özelliklerinin kontrolü
11- Emniyet kemerleri ve gürültü kirliliği kontrolü
12- Kaporta boya kontrolü
13- Araç bilgilerinin ruhsata uygunluk kontrolleri
14- Zorunlu ekipmanların kontrolü
15- Zorunlu belgelerin kontrolü

YENİ PROJELER YAKINDA

Araç sahiplerinin hem pratik hem de ekonomik servis ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan OtoPratik’in, İstanbul’da 4, Ankara’da 3, Konya/Ereğli, Antalya, Diyarbakır, Karaman, Çorum’da 1’er tane olmak üzere Türkiye genelinde toplam 12 adet zincir mağazası bulunuyor. Geliştirdiği yeni projeleriyle 2009 yılında da “Maksimum müşteri memnuniyeti” sağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden OtoPratik mağazalarına uğrayan araç sahipleri, egzoz emisyon pulundan, alarm, park sensörü, araç modifiyenin yanı sıra; opsiyonel olarak kaporta ve boya hizmetlerinden de yararlanıyor.

OtoPratik hızlı oto bakım mağaza zincirlerinde verilen diğer hizmetler ise şöyle: Bridgestone ve Lassa markalı lastiklerin satış ve montajının yanı sıra ön düzen (rot) ayarı, balans ayarı, jant satışı ve düzeltme, akü satışı ve bakımı, aksesuar satışı, far ayarı, motor yağı değişimi, hava/yağ/yakıt/polen filtreleri değişimi, fren ve süspansiyon sistemi bakımı, havalandırma (kalorifer/klima) sistemi bakımı, ateşleme sistemi bakımı, aydınlatma sistemi bakımı, nitrojen gazı dolumu, periyodik bakım gibi hizmetler sunulmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi İçin;
Soylu ve Cengiz Danışmanlık
Aslı Pınar Tüfekçi

TÜV Türk Araç Muayene Öncesi Kontrol Hizmeti olarak hizemt veren OtoPratik, İstanbul’da 4, Ankara’da 3, Konya/Ereğli, Antalya, Diyarbakır, Karaman, Çorum’da 1’er tane olmak üzere Türkiye genelinde toplam 12 adet zincir mağazası bulunuyor. Araçların muayeneden geçmeleri için öncü olan sistem belirledikleri 15 maddelik listeye göre araçları kontrol ederek detaylı sonuçları araç sahibine iletmekteler. Araç sahibi ise uygun koşullarda aracının eksiklerini öğrenerek tamirini yaptırabilmekte. Araç muayeneden sorunsuz şekilde geçebilmekte. Bu boşluğu dolduran OtoProatik, hem TüvTürk’te olan uzun kuyruklara hem araç sahiplerinin neden aracım muayeneden geçemedi sorusuna hem de 2yılda bir olan bu muayene öncesinde kusuru olan araçların tamir edilmesine öncülük etmektedir.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

1 Yorum - OtoPratik – Araç Muayenesinde Garanti ÇözümYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi